Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi!
Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti.
Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta.
Za 4 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)
-Za marinadu
1. Pola manje šolje maslinovog ulja
2. 2 čena belog luka
3. 1 šargarepa
4. 1 zelen
5. Pola kašike slatke, tucane paprike
6. Kašičica blago ljute paprike
7. Biber
8. Malo bosiljka
9. Peršun
10. Kari
11. Soli po ukusu
Isecite ćuretinu na snicle. U činiju sipajte maslinovog ulja (ili suncokretovog ulja), očistite i isitnite 2 čena belog luka, 1 šargarepu i 1 zelen. Promešajte i dodajte začine: pola kašike slatke,tucane paprike, kasičicu blago ljute paprike, malo bosiljka, peršuna, karija, bibera i posolite po ukusu. (Što se tiče začina možete staviti koji god da ukus volite)
Promešajte sve zajedno sa šniclama, neka
svaka šnicla bude prekrivena marinadom. Stavite preko činije foliju i
ostavite u frižideru preko noći.
Izvadite
iz frižidera marinirano meso, i pecite po 5minuta svaku stranu šnicle
te ih tako prepečene ređajte u manju tepsiju. U tiganj, nakon pečenja
mesa, uspite 2 šolje vode i pustite da prokuva te prelijte meso u
tepsiji ovom smesom.
Ostatak marinade lagano
prodinstajte (sargarepu, zelen i beli luk) i dodajte još jednu šolju
vode u to, sačekajte da provri te prelijte preko mesa u tepsiji.
Tako
pripremljenom mesu sam dodala jedno dimljeno rebarce koje sam sitno
iseckala i rasporedila po tepsiji, čisto da dobije taj miris. Međutim
ovo nije neophodan korak.
Prekrijte
meso folijom i ubacite u zagrejanu rernu na 200C na sat i po vremena.
Nakon 1 sat i 15 minuta uklonite foliju i pustite da se malo zapeče.
Poslužite.
Prilog:
Može biti ili pečeni krompir, brokoli, pirinač, pire... Ovaj put sam se opredelila za kuvani pirinač.
Priprema kuvanog pirinča koji vam se nikad neće zalepiti (potrebno je najviše 15minuta za pripremu):
Za 4 osobe potrebna vam je 1 velika šolja opranog pirinča i 2 te iste šolje hladne vode. U vodu dodajte i pola kašike soli.
Stavite
na jaku vatru da prokuva, stišajte vatru i neka se kuva 7-8minuta.
Sklonite sa vatre i poklopite šerpicu. Nemojte otvarati 5-7minuta i
zatim poslužite.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар