Пређи на главни садржај

Ćuretina u marinadi


 Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi!

Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa. 
Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti.



Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta.
Za 4 osobe potrebno je:

Potrebi sastojci:
   1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)

   -Za marinadu
     1. Pola manje šolje maslinovog ulja
     2. 2 čena belog luka
     3. 1 šargarepa
     4. 1 zelen
     5. Pola kašike slatke, tucane paprike
     6. Kašičica blago ljute paprike
     7. Biber
     8. Malo bosiljka
     9. Peršun
    10. Kari
    11. Soli po ukusu



Isecite ćuretinu na snicle. U činiju sipajte maslinovog ulja (ili suncokretovog ulja), očistite i isitnite 2 čena belog luka, 1 šargarepu i 1 zelen. Promešajte i dodajte začine: pola kašike slatke,tucane paprike, kasičicu blago ljute paprike, malo bosiljka, peršuna, karija, bibera i posolite po ukusu. (Što se tiče začina možete staviti koji god da ukus volite)
Promešajte sve zajedno sa šniclama, neka svaka šnicla bude prekrivena marinadom. Stavite preko činije foliju i ostavite u frižideru preko noći.

Izvadite iz frižidera marinirano meso, i pecite po 5minuta svaku stranu šnicle te ih tako prepečene ređajte u manju tepsiju. U tiganj, nakon pečenja mesa, uspite 2 šolje vode i pustite da prokuva te prelijte meso u tepsiji ovom smesom.
Ostatak marinade lagano prodinstajte (sargarepu, zelen i beli luk) i dodajte još jednu šolju vode u to, sačekajte da provri te prelijte preko mesa u tepsiji.

Tako pripremljenom mesu sam dodala jedno dimljeno rebarce koje sam sitno iseckala i rasporedila po tepsiji, čisto da dobije taj miris. Međutim ovo nije neophodan korak.

Prekrijte meso folijom i ubacite u zagrejanu rernu na 200C na sat i po vremena. Nakon 1 sat i 15 minuta uklonite foliju i pustite da se malo zapeče.

Poslužite.

Prilog:
Može biti ili pečeni krompir, brokoli, pirinač, pire... Ovaj put sam se opredelila za kuvani pirinač.

Priprema kuvanog pirinča koji vam se nikad neće zalepiti (potrebno je najviše 15minuta za pripremu):
Za 4 osobe potrebna vam je 1 velika šolja opranog pirinča i 2 te iste šolje hladne vode. U vodu dodajte i pola kašike soli.
Stavite na jaku vatru da prokuva, stišajte vatru i neka se kuva 7-8minuta. Sklonite sa vatre i poklopite šerpicu. Nemojte otvarati 5-7minuta i zatim poslužite.


Prijatno!

Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I