Danas za ručak napravite svinjetinu u sosu od karija i mleka!
Ukusni, pikantni sos će vas iznenaditi. Miris je neverovatno primamljiv, a svinjetina meka i sočna. Spremite malo drugačiji ručak danas, a možete ga poslužiti sa pireom, makaronama, njokama.. Šta god da Vam padne na pamet.
Vreme pripreme 1 sat i 10 minuta.
Za dve osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:
- 4 svinjske šnicle
- 2 glavice crnog luka
- 2 mlada crna luka
- 2 veća čena belog luka
- malo ulja
- kari
- peršun
- zelen
- vegeta
- biber
- so
- šolja supe
- šolja mleka
- kašičica čvrstina
Pripremite meso za marinadu i ostavite da odstoji u frižideru sat vremena. Marinadu pripremite na sledeći način: Isecite šnicle tri puta uzdužno i jednom poprečno tako da dobijete veće komade. Stavite ih u posudu i prelijte sa tri do četiri kašike ulja. Sitno iseckajte dva čena belog luka i ubacite. Začinite sa peršunom, vegetom, biberom i stavite dosta karija. Promešajte da se sve sjedini i ostavite u frižideru.
Nakon sat vremena izvadite komade svinjetine i pecite u tiganju oko 10 minuta.
U posudu u kojoj je bila marinada uspite šolju domaće supe (ukoliko za ručak niste pripremali supu možete u prokuvanu vodu ubaciti pola kockice supe) i šolju mleka. Pečene odreske svinjetine ubacite u tu smesu, a na ulju gde ste pekli mariniranu svinjetinu izdinstajte crni luk i mladi crni luk.
Sjedinite sve u tiganj i zatim očistite jedan zelen i ubacite ceo (da biste kasnije mogli da ga izbacite iz sosa kad se skuva).
Neka se krčka poklopljeno na laganoj vatri, oko sat vremena. Ukoliko je potrebno dodati još malo mleka, ako je dosta tečnosti isparilo.
Nakon sat vremena dodajte kašičicu čvrstina (ili brašna), neka se krčka jos 5 minuta dok se sos ne zgusne.
Ovo jelo možete poslužiti sa pireom ili nekom testeninom.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар