Пређи на главни садржај

Svinjetina u sosu od karija i mleka

Danas za ručak napravite svinjetinu u sosu od karija i mleka!


Ukusni, pikantni sos će vas iznenaditi. Miris je neverovatno primamljiv, a svinjetina meka i sočna. Spremite malo drugačiji ručak danas, a možete ga poslužiti sa pireom, makaronama, njokama.. Šta god da Vam padne na pamet.



Vreme pripreme 1 sat i 10 minuta.
Za dve osobe potrebno je:


 Potrebni sastojci:
  1.  4 svinjske šnicle
  2. 2 glavice crnog luka
  3. 2 mlada crna luka
  4. 2 veća čena belog luka
  5. malo ulja
  6. kari
  7. peršun
  8. zelen
  9. vegeta
  10. biber
  11. so
  12. šolja supe
  13. šolja mleka
  14. kašičica čvrstina

Pripremite meso za marinadu i ostavite da odstoji u frižideru sat vremena. Marinadu pripremite na sledeći način: Isecite šnicle tri puta uzdužno i jednom poprečno tako da dobijete veće komade. Stavite ih u posudu i prelijte sa tri do četiri kašike ulja. Sitno iseckajte dva čena belog luka i ubacite. Začinite sa peršunom, vegetom, biberom i stavite dosta karija. Promešajte da se sve sjedini i ostavite u frižideru.
Nakon sat vremena izvadite komade svinjetine i pecite u tiganju oko 10 minuta.
U posudu u kojoj je bila marinada uspite šolju domaće supe (ukoliko za ručak niste pripremali supu možete u prokuvanu vodu ubaciti pola kockice supe) i šolju mleka. Pečene odreske svinjetine ubacite u tu smesu, a na ulju gde ste pekli mariniranu svinjetinu izdinstajte crni luk i mladi crni luk.
Sjedinite sve u tiganj i zatim očistite jedan zelen i ubacite ceo (da biste kasnije mogli da ga izbacite iz sosa kad se skuva).
Neka se krčka poklopljeno na laganoj vatri, oko sat vremena. Ukoliko je potrebno dodati još malo mleka, ako je dosta tečnosti isparilo.
Nakon sat vremena dodajte kašičicu čvrstina (ili brašna), neka se krčka jos 5 minuta dok se sos ne zgusne.
Ovo jelo možete poslužiti sa pireom ili nekom testeninom.

Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I