Danas napravite varivo od kelja!
Okrepljujući obrok pun vitmina možda je danas Vaš pravi izbor. Januar, mesec u kom smo se gostili i dobili po koju kilu više, možda treba i malo da uspori. Neki od nas se zbog raznovrsne hrane i punih stomaka osećaju loše, a ova lagana čorba je možda pravi izbor da usporite sa jakom hranom. Nadalje možete pročitati i kako da spremite ovo lepo varivo.
Okrepljujući obrok pun vitmina možda je danas Vaš pravi izbor. Januar, mesec u kom smo se gostili i dobili po koju kilu više, možda treba i malo da uspori. Neki od nas se zbog raznovrsne hrane i punih stomaka osećaju loše, a ova lagana čorba je možda pravi izbor da usporite sa jakom hranom. Nadalje možete pročitati i kako da spremite ovo lepo varivo.
Vreme pripreme 1 sat.
Za 2-3 osobe potrebno je:
Za 2-3 osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:
- Pola glavice kelja
- 2 šagarepe
- 1 zelen
- Brokoli
- 1 glavica crnog luka
- 250 gr mesa (pileće, teleće..)
- Kašika maslinovog ulja
- Kašika vegete
- Biber
- Peršun
- Mlevena paprika
Iseckati luk i staviti da se dinsta uz jednu kašiku maslinovog ulja. Malo ga posoliti kako bi pre omekšao. Izrezati šargarepu i zelen na kolute i staviti u šerpu zajedno sa mesom koje ste prethodno isekli na kockice.
Dok se to lagano dinsta, pripremite kelj. Properite ga, te odstranite koren i izrežite na veće kocke. Dodajte ga u šerpu, kratko prodinstajte sa ostalim sastojcima i ulijte vode tako da prekrije sastojke. Kad prokuva smanjite na laganu vatru.
Začinite kašikom vegete, dodajte malo bibera, mlevene paprike. Nakon 50 minuta krčkanja pripremite brokoli.
Properite ga i ukoliko je krupan, malo ga narežite. (brokoli treba kuvati 3-5 minuta)
Ubacite u varivo te napravite zapršku od vode i brašna.
-Pola šolje hladne vode sjedinite sa brašnom tako da dobijete gušću i glatku smesu bez grudvica.-
Ulivajte lagano smesu i mešajte kako vam se zaprška ne bi zalepila za dno šerpe. Pospite peršunom.
Kuvajte par minuta i poslužite.
Predlog: Varivo možete pripremiti i bez zaprške, svakako je veoma ukusno.
Prijatno!
Vaša Mica!
Коментари
Постави коментар