Пређи на главни садржај

Belo meso u sosu o rena

  Danas za ručak napravite belo meso u sosu od rena!

Kako da kažem osim iskreno, nisam stigla lepo da uslikam ovo fenomenalno, improvizovano jelo. Toliko je lepo mirisalo da smo sestre i ja utonule u ove ukuse i slika nije mogla da se lepše uslika, osim na kraju obroka. :) Volim ren i nisam nikad čula, niti videla neki recept da koriste kupovni ren za soseve, osim kada se pravi sa butkicom.
Tako da sam iskombinovala ove predivne sastojke koji su se prekrasno spojili,a da biste i vi uživali u ukusu napravite ovo jelo po sledećm receptu.


 
Vreme pripreme 1 sat.
Za 4 osobe potrebno je:


Potrebi sastojci:
  1.  3 filea pilećeg belog mesa
  2. 1 glavica crnog luka
  3. 3 kašike ulja
  4. 1 kašika vegete
  5. soli
  6. peršun
  7. vlašac
  8. crvena paprika
  9. 2 kašike rena
  10. 1 kašičica senfa
  11. 2 kašike kukuruznog brašna
3 pileca fileta iseći na po tri šnicle. Sjedinite sve suve začine: 1 kašičica vegete, 1 kašičica tucane paprike, pola kašičice vlašca, pola kašičice soli, pola kašičice peršuna. Premazati svaku sniclu sa začinima i ređati jednu na drugu te ih polijte sa 3 kašike ulja. Neka odstoje u frižideru bar pola sata.

Pecite na jakoj vatri šnicle po 2-3minuta svaku stranu i ređati u šerpu u koju ste prethodno usuli 2-3 šolje vode. Nakon završetka pečenja, kratko prodinstajte u istom ulju sitno isečenu jednu glavicu crnog luka. I njega dodajte u šerpu sa mesom. U šoljicu sipajte do pola vode i dodajte 2 kašike rena i kašičicu senfa. Sjedinite i dodajte u šerpu sa mesom.

Stavite meso da prokuva, zatim smanjite vatru i neka se lagano krčka 40 minuta.
Zatim napravite zapršku sa 2 kašike kukuruznog brašna, pola šolje vode. Sjedinite i dodajte u šerpu. Neka se krčka još 10-15 minuta i zatim možete poslužiti. 

Prijatno! 
 
Vaša Mica!
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Mladi sir

  Danas napravite domaći, mladi sir! Ispričaću vam kako je došlo do toga da prvi put napravim mladi sir, a priča vam može poslužiti i kao savet, odnosno šta uraditi sa mlekom ako se pokvari. Međutim to nije jedan od uslova za pravljenje sira, on se može napraviti i sa svežim mlekom. Pre par dana majka mi je poslala 6l domaćeg mleka. Ono je stajalo u frižideru do juče i ukiselilo se. Iskreno, bila je velika šteta baciti toliku količinu mleka, te sam je pozvala i pitala šta bih mogla od njega napraviti. Imala sam, za jednu od opcija, da napravim kiselo mleko, međutim ona mi je rekla da se kiselo mleko ne može napraviti kada je mleko ukiseljeno. Rekla mi je da napraim sir. Tako sam danas mogla da napravim i moj prvi sir, a evo i njenog recepta pred vama. Mogu vam samo nagovestiti da proces nije komplikovan i da je najbolje praviti a u večernjim satima. A od 6l mleka vi možete dobiti oko 900gr sira. Potrebni sastojci: 6l domaćeg, kravljeg mleka pola kašike soli (po ukusu