Пређи на главни садржај

Belo meso u sosu o rena

  Danas za ručak napravite belo meso u sosu od rena!

Kako da kažem osim iskreno, nisam stigla lepo da uslikam ovo fenomenalno, improvizovano jelo. Toliko je lepo mirisalo da smo sestre i ja utonule u ove ukuse i slika nije mogla da se lepše uslika, osim na kraju obroka. :) Volim ren i nisam nikad čula, niti videla neki recept da koriste kupovni ren za soseve, osim kada se pravi sa butkicom.
Tako da sam iskombinovala ove predivne sastojke koji su se prekrasno spojili,a da biste i vi uživali u ukusu napravite ovo jelo po sledećm receptu.


 
Vreme pripreme 1 sat.
Za 4 osobe potrebno je:


Potrebi sastojci:
  1.  3 filea pilećeg belog mesa
  2. 1 glavica crnog luka
  3. 3 kašike ulja
  4. 1 kašika vegete
  5. soli
  6. peršun
  7. vlašac
  8. crvena paprika
  9. 2 kašike rena
  10. 1 kašičica senfa
  11. 2 kašike kukuruznog brašna
3 pileca fileta iseći na po tri šnicle. Sjedinite sve suve začine: 1 kašičica vegete, 1 kašičica tucane paprike, pola kašičice vlašca, pola kašičice soli, pola kašičice peršuna. Premazati svaku sniclu sa začinima i ređati jednu na drugu te ih polijte sa 3 kašike ulja. Neka odstoje u frižideru bar pola sata.

Pecite na jakoj vatri šnicle po 2-3minuta svaku stranu i ređati u šerpu u koju ste prethodno usuli 2-3 šolje vode. Nakon završetka pečenja, kratko prodinstajte u istom ulju sitno isečenu jednu glavicu crnog luka. I njega dodajte u šerpu sa mesom. U šoljicu sipajte do pola vode i dodajte 2 kašike rena i kašičicu senfa. Sjedinite i dodajte u šerpu sa mesom.

Stavite meso da prokuva, zatim smanjite vatru i neka se lagano krčka 40 minuta.
Zatim napravite zapršku sa 2 kašike kukuruznog brašna, pola šolje vode. Sjedinite i dodajte u šerpu. Neka se krčka još 10-15 minuta i zatim možete poslužiti. 

Prijatno! 
 
Vaša Mica!
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I