Пређи на главни садржај

Belo meso u sosu o rena

  Danas za ručak napravite belo meso u sosu od rena!

Kako da kažem osim iskreno, nisam stigla lepo da uslikam ovo fenomenalno, improvizovano jelo. Toliko je lepo mirisalo da smo sestre i ja utonule u ove ukuse i slika nije mogla da se lepše uslika, osim na kraju obroka. :) Volim ren i nisam nikad čula, niti videla neki recept da koriste kupovni ren za soseve, osim kada se pravi sa butkicom.
Tako da sam iskombinovala ove predivne sastojke koji su se prekrasno spojili,a da biste i vi uživali u ukusu napravite ovo jelo po sledećm receptu.


 
Vreme pripreme 1 sat.
Za 4 osobe potrebno je:


Potrebi sastojci:
  1.  3 filea pilećeg belog mesa
  2. 1 glavica crnog luka
  3. 3 kašike ulja
  4. 1 kašika vegete
  5. soli
  6. peršun
  7. vlašac
  8. crvena paprika
  9. 2 kašike rena
  10. 1 kašičica senfa
  11. 2 kašike kukuruznog brašna
3 pileca fileta iseći na po tri šnicle. Sjedinite sve suve začine: 1 kašičica vegete, 1 kašičica tucane paprike, pola kašičice vlašca, pola kašičice soli, pola kašičice peršuna. Premazati svaku sniclu sa začinima i ređati jednu na drugu te ih polijte sa 3 kašike ulja. Neka odstoje u frižideru bar pola sata.

Pecite na jakoj vatri šnicle po 2-3minuta svaku stranu i ređati u šerpu u koju ste prethodno usuli 2-3 šolje vode. Nakon završetka pečenja, kratko prodinstajte u istom ulju sitno isečenu jednu glavicu crnog luka. I njega dodajte u šerpu sa mesom. U šoljicu sipajte do pola vode i dodajte 2 kašike rena i kašičicu senfa. Sjedinite i dodajte u šerpu sa mesom.

Stavite meso da prokuva, zatim smanjite vatru i neka se lagano krčka 40 minuta.
Zatim napravite zapršku sa 2 kašike kukuruznog brašna, pola šolje vode. Sjedinite i dodajte u šerpu. Neka se krčka još 10-15 minuta i zatim možete poslužiti. 

Prijatno! 
 
Vaša Mica!
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...