Danas za ručak napravite belo meso u sosu od rena!
Kako da kažem osim iskreno, nisam stigla lepo da uslikam ovo fenomenalno, improvizovano jelo. Toliko je lepo mirisalo da smo sestre i ja utonule u ove ukuse i slika nije mogla da se lepše uslika, osim na kraju obroka. :) Volim ren i nisam nikad čula, niti videla neki recept da koriste kupovni ren za soseve, osim kada se pravi sa butkicom.
Tako da sam iskombinovala ove predivne sastojke koji su se prekrasno spojili,a da biste i vi uživali u ukusu napravite ovo jelo po sledećm receptu.
Vreme pripreme 1 sat.
Za 4 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
- 3 filea pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3 kašike ulja
- 1 kašika vegete
- soli
- peršun
- vlašac
- crvena paprika
- 2 kašike rena
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike kukuruznog brašna
Pecite
na jakoj vatri šnicle po 2-3minuta svaku stranu i ređati u šerpu u koju
ste prethodno usuli 2-3 šolje vode. Nakon završetka pečenja, kratko
prodinstajte u istom ulju sitno isečenu jednu glavicu crnog luka. I
njega dodajte u šerpu sa mesom. U šoljicu sipajte do pola vode i dodajte
2 kašike rena i kašičicu senfa. Sjedinite i dodajte u šerpu sa mesom.
Stavite meso da prokuva, zatim smanjite vatru i neka se lagano krčka 40 minuta.
Zatim
napravite zapršku sa 2 kašike kukuruznog brašna, pola šolje vode.
Sjedinite i dodajte u šerpu. Neka se krčka još 10-15 minuta i zatim
možete poslužiti.
Prijatno!
Vaša Mica!
Коментари
Постави коментар