Пређи на главни садржај

Gurmanski ustipci



Napravite gurmanske uštipke!

Neverovatno gurmanski. Prošle godine spremala sam nam za ručak ove predivne gurmanske uštipke. Međutim nisam okačila recept za iste. Prilikom pretrage starijih slika pronašla sam i ove. Setim se, mogla sam ove ukusne gurmanske uštipke da pripremam sutra za ručak. Kako biste i vi napravili nešto drugačije, a preukusno, pišem vam u nastavku recept za njih.



Vreme pripreme 45 minuta. 
Za 4 osobe potrebno je:
  

Potrebni sastojci:
  1.  glavica crnog luka;
  2.  60-70gr slanine;
  3. šargarepa;
  4. 300gr mlevenog telećeg mesa;
  5. ljuta papričica;
  6. kašičica soli;
  7. biber;
  8. bosiljak;
  9. peršun;
  10. vlašac;
  11. kašičica sode bikarbone
  • premaz:
  1. krem sir, kajmak ili trouglasti sir.

Iseckajte sitno 1 glavicu luka, 60-70gr slanine takođe isecite ali nemojte previše sitno i stavite zajedno sa lukom da se dinsta na laganoj vatri. Očistite jednu šargarepu, sitno je narežite i nju dodajte da se dinsta. Nakon 10 minuta dodati pola šolje vode i pustiti da voda ispari. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Mleveno teleće meso stavite u činiju i dodajte mu smesu koju ste prethodno izdinstali i ohladili, ako volite možete sitno naseckati i ljutu papričicu i dodati, zatim kašičicu soli, malo bibera, malo bosiljka, peršun i vlašac. 
U pola šoljice vode razmutite kašičicu sode bikarbone i dodajte mesu. Sad smesu umesiti, lagano, dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Činiju poklopiti folijom i ostaviti da prenoći.

Šakom odvojiti meso na providnu foliju, preko mesa stavite još jednu foliju te oklagijom rastanjite meso u krug.
Skinuti odozgo foliju te meso premazati krem sirom ili kajmakom (ili u mom slučaju, trouglastim sirom).




Uz pomoć folije preklopite meso prvo jednu stranu, zatim drugu. Tako i preostale dve strane.


Preklopiti na pola i dobili ste uštipak.

Peći u rerni ili u tavi, kako god želite. Ja sam moje pekla u rerni, oko 30vminuta. Dobro pazite da vam ne zagore.
Meso je kompaktno i veoma ukusno.

Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...