Napravite gurmanske uštipke!
Neverovatno gurmanski. Prošle godine spremala sam nam za ručak ove predivne gurmanske uštipke. Međutim nisam okačila recept za iste. Prilikom pretrage starijih slika pronašla sam i ove. Setim se, mogla sam ove ukusne gurmanske uštipke da pripremam sutra za ručak. Kako biste i vi napravili nešto drugačije, a preukusno, pišem vam u nastavku recept za njih.
Vreme pripreme 45 minuta.
Za 4 osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:
- glavica crnog luka;
- 60-70gr slanine;
- šargarepa;
- 300gr mlevenog telećeg mesa;
- ljuta papričica;
- kašičica soli;
- biber;
- bosiljak;
- peršun;
- vlašac;
- kašičica sode bikarbone
- premaz:
- krem sir, kajmak ili trouglasti sir.
Iseckajte sitno 1 glavicu luka, 60-70gr slanine takođe isecite ali nemojte
previše sitno i stavite zajedno sa lukom da se dinsta na laganoj vatri.
Očistite jednu šargarepu, sitno je narežite i nju dodajte da se dinsta.
Nakon 10 minuta dodati pola šolje vode i pustiti da voda ispari. Skloniti
sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Mleveno teleće meso
stavite u činiju i dodajte mu smesu koju ste prethodno izdinstali i
ohladili, ako volite možete sitno naseckati i ljutu papričicu i dodati,
zatim kašičicu soli, malo bibera, malo bosiljka, peršun i vlašac.
U
pola šoljice vode razmutite kašičicu sode bikarbone i dodajte mesu. Sad
smesu umesiti, lagano, dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Činiju
poklopiti folijom i ostaviti da prenoći.
Šakom
odvojiti meso na providnu foliju, preko mesa stavite još jednu foliju te oklagijom
rastanjite meso u krug.
Skinuti odozgo foliju te meso premazati krem sirom ili kajmakom (ili u mom slučaju, trouglastim sirom).
Uz pomoć folije preklopite meso prvo jednu stranu, zatim drugu. Tako i preostale dve strane.
Preklopiti na pola i dobili ste uštipak.
Peći u rerni ili u tavi, kako god želite. Ja sam moje pekla u rerni, oko 30vminuta. Dobro pazite da vam ne zagore.
Meso je kompaktno i veoma ukusno.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар