Пређи на главни садржај

Piletina u jogurtu i belom luku

 Danas napravite piletinu u jogurtu i belom luku!

  
Napravili ste domaću supu i kao i obično ne znate šta više da pripremite od kuvanog pilećeg mesa. Imala sam taj problem danas, međutim idejama nikad kraja. Ovaj put sam marinirala kuvane pileće batake, a ukus je puterast i lep. S obzirom da sam veče pre pripremala supu, meso se mariniralo celu noć. Pogledajte recept.



Vreme pripreme oko 35 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:
  
Potrebi sastojci:
  • Marinada:
  1.  Dve čaše jogurta
  2.  1 čen belog luka 
  3.  kašika tucane mlevene paprike
  4.  so
  5.  biber
  6.  peršun
  7.  pola limuna
  8.  kašičica rendane limunove kore
  • Za kuvanje:
  1.  100gr šampinjona
  2. ulje



Marinada: Dve čaše jogurta, 1 čen belog luka (sitno iseckan), kašika tucane mlevene paprike, so, biber, peršun, pola limuna (isceđenog) i kašičica rendane limunove kore. Sjediniti sastojke i u marinadu ubaciti otkošten i iseckane batake. Ostaviti u frižideru preko noći.
Kuvanje: Oprati 100gr šampinjona, iseckati na listove i ubaciti u nauljenu tepsiju. Staviti u zagrejanu rernu. Peći 15 minuta na 150C.
Za to vreme u tiganju propržiti marinirano meso. Izvaditi šampinjone i u njih ubaciti meso i vratiti u rernu na još nekih 20 minuta (ja sam stavila na 200C, jer mi je rerna slabija).
Poslužiti sa kuvanim pirinčem.



Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Mladi sir

  Danas napravite domaći, mladi sir! Ispričaću vam kako je došlo do toga da prvi put napravim mladi sir, a priča vam može poslužiti i kao savet, odnosno šta uraditi sa mlekom ako se pokvari. Međutim to nije jedan od uslova za pravljenje sira, on se može napraviti i sa svežim mlekom. Pre par dana majka mi je poslala 6l domaćeg mleka. Ono je stajalo u frižideru do juče i ukiselilo se. Iskreno, bila je velika šteta baciti toliku količinu mleka, te sam je pozvala i pitala šta bih mogla od njega napraviti. Imala sam, za jednu od opcija, da napravim kiselo mleko, međutim ona mi je rekla da se kiselo mleko ne može napraviti kada je mleko ukiseljeno. Rekla mi je da napraim sir. Tako sam danas mogla da napravim i moj prvi sir, a evo i njenog recepta pred vama. Mogu vam samo nagovestiti da proces nije komplikovan i da je najbolje praviti a u večernjim satima. A od 6l mleka vi možete dobiti oko 900gr sira. Potrebni sastojci: 6l domaćeg, kravljeg mleka pola kašike soli (po ukusu