Пређи на главни садржај

Piletina u jogurtu i belom luku

 Danas napravite piletinu u jogurtu i belom luku!

  
Napravili ste domaću supu i kao i obično ne znate šta više da pripremite od kuvanog pilećeg mesa. Imala sam taj problem danas, međutim idejama nikad kraja. Ovaj put sam marinirala kuvane pileće batake, a ukus je puterast i lep. S obzirom da sam veče pre pripremala supu, meso se mariniralo celu noć. Pogledajte recept.



Vreme pripreme oko 35 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:
  
Potrebi sastojci:
  • Marinada:
  1.  Dve čaše jogurta
  2.  1 čen belog luka 
  3.  kašika tucane mlevene paprike
  4.  so
  5.  biber
  6.  peršun
  7.  pola limuna
  8.  kašičica rendane limunove kore
  • Za kuvanje:
  1.  100gr šampinjona
  2. ulje



Marinada: Dve čaše jogurta, 1 čen belog luka (sitno iseckan), kašika tucane mlevene paprike, so, biber, peršun, pola limuna (isceđenog) i kašičica rendane limunove kore. Sjediniti sastojke i u marinadu ubaciti otkošten i iseckane batake. Ostaviti u frižideru preko noći.
Kuvanje: Oprati 100gr šampinjona, iseckati na listove i ubaciti u nauljenu tepsiju. Staviti u zagrejanu rernu. Peći 15 minuta na 150C.
Za to vreme u tiganju propržiti marinirano meso. Izvaditi šampinjone i u njih ubaciti meso i vratiti u rernu na još nekih 20 minuta (ja sam stavila na 200C, jer mi je rerna slabija).
Poslužiti sa kuvanim pirinčem.



Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...