Danas napravite piletinu u jogurtu i belom luku!
Napravili ste domaću supu i kao i obično ne znate šta više da pripremite od kuvanog pilećeg mesa. Imala sam taj problem danas, međutim idejama nikad kraja. Ovaj put sam marinirala kuvane pileće batake, a ukus je puterast i lep. S obzirom da sam veče pre pripremala supu, meso se mariniralo celu noć. Pogledajte recept.
Vreme pripreme oko 35 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
- Marinada:
- Dve čaše jogurta
- 1 čen belog luka
- kašika tucane mlevene paprike
- so
- biber
- peršun
- pola limuna
- kašičica rendane limunove kore
- Za kuvanje:
- 100gr šampinjona
- ulje
Marinada: Dve čaše jogurta, 1 čen belog
luka (sitno iseckan), kašika tucane mlevene paprike, so, biber, peršun,
pola limuna (isceđenog) i kašičica rendane limunove kore. Sjediniti
sastojke i u marinadu ubaciti otkošten i iseckane batake. Ostaviti u
frižideru preko noći.
Kuvanje: Oprati 100gr šampinjona, iseckati na listove i ubaciti u nauljenu tepsiju. Staviti u zagrejanu rernu. Peći 15 minuta na 150C.
Za to vreme u tiganju propržiti marinirano meso. Izvaditi šampinjone i u njih ubaciti meso i vratiti u rernu na još nekih 20 minuta (ja sam stavila na 200C, jer mi je rerna slabija).
Poslužiti sa kuvanim pirinčem.
Kuvanje: Oprati 100gr šampinjona, iseckati na listove i ubaciti u nauljenu tepsiju. Staviti u zagrejanu rernu. Peći 15 minuta na 150C.
Za to vreme u tiganju propržiti marinirano meso. Izvaditi šampinjone i u njih ubaciti meso i vratiti u rernu na još nekih 20 minuta (ja sam stavila na 200C, jer mi je rerna slabija).
Poslužiti sa kuvanim pirinčem.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар