Пређи на главни садржај

Rolovano meso


 Danas napravite rolovano meso!


Nedeljni ručak neka vam bude specijalan, napravite ga slavskim. Moj današnji izbor bilo je ovo malo drugačije rolovano meso. Ukus je fenomenalan, uživali smo baš kao da smo na slavi.
Eksperimentisala sam sa ovim nadevom od sira i moram priznati da su masline bile pravi pogodak kao dodatak siru. Ništa nisam solila, jer je sir dovoljno slan. 
Obradujte sebe i porodicu ovim rolatom. U nastavku pogledajte recept sa slikama.


Vreme pripreme oko sat vremena i 10 minuta.
Za 4 osobe potrebno je:


Potrebi sastojci:
  • Za nadev od sira:
  1. 100gr mladog kravljeg sira (sličan feti, slan) 
  2. pola čaše pavlake
  3. 25gr putera
  4. 8 maslina
  5. kari
  6. biber
  7. peršun
  • Ostali sastojci:
  1.  500gr svinjskih šnicli
  2. 200gr salame (šunkarice)
  3. 100gr šampinjona
  4. biber
  5. ulje
  6. šolja bujona


Pripremite nadev od sira. Sir ispasirajte viljuškom, dodajte pavlaku i rastopljen puter. Masline sitno isecite, dodajte malo karija, bibera i peršuna, te sve lepo sjedinite.

Šampinjone operite, isecite na šnite te ih ubacite u renu na malo ulja i sa šoljom bujona. Ostavite ih u rerni 15 minuta na 200C. Izvadite da se ohlade, a vodu iz tepsije sačuvajte.

Meso istucite i pobiberite. Postavite foliju te poređajte šnicle u pravougaonik.

 Narežite šunkaricu na kolutove, malo tanje i poređajte preko mesa.



Zatim salamu prekrijte nadevom od sira. (zbog jače teksture nisam mogla baš da premažem, međutim ne smeta ništa ne brinite)


Preko sira poređajte pečurke.


Sada počinjemo sa uvijanjem. Desni i levi kraj lagano prebacite kako nadev ne bi iscureo, a uz pomoć folije odozgo počnite da savijate rolat.


Nakon što ste ga uvili, obavezno kanapom pričvrstite meso, te ga zavijte u foliju. (ja nisam zavijala kanapom, pa mi se jedan deo rolata razdvojio)


Ubacite u tepsiju iz koje ste izvadili pečene šampinjone da se peče u tom soku. Stavite u zagrejanu rernu na 200C oko 45minuta. Nakon tog vremena odstranite foliju i pustite da se zapeče meso još nekih 15 minuta.


Poslužite slobodno i kao hladno, jer je ukus divan.

Prilog neka bude vama po volji, moj je bio salata od krompira.


Prijatno!


Vaša Mica.





Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...