Danas napravite rolovano meso!
Nedeljni ručak neka vam bude specijalan, napravite ga slavskim. Moj današnji izbor bilo je ovo malo drugačije rolovano meso. Ukus je fenomenalan, uživali smo baš kao da smo na slavi.
Eksperimentisala sam sa ovim nadevom od sira i moram priznati da su masline bile pravi pogodak kao dodatak siru. Ništa nisam solila, jer je sir dovoljno slan.
Obradujte sebe i porodicu ovim rolatom. U nastavku pogledajte recept sa slikama.
Vreme pripreme oko sat vremena i 10 minuta.
Za 4 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
- Za nadev od sira:
- 100gr mladog kravljeg sira (sličan feti, slan)
- pola čaše pavlake
- 25gr putera
- 8 maslina
- kari
- biber
- peršun
- Ostali sastojci:
- 500gr svinjskih šnicli
- 200gr salame (šunkarice)
- 100gr šampinjona
- biber
- ulje
- šolja bujona
Pripremite nadev od sira. Sir ispasirajte viljuškom, dodajte pavlaku i rastopljen puter. Masline sitno isecite, dodajte malo karija, bibera i peršuna, te sve lepo sjedinite.
Šampinjone operite, isecite na šnite te ih ubacite u renu na malo ulja i sa šoljom bujona. Ostavite ih u rerni 15 minuta na 200C. Izvadite da se ohlade, a vodu iz tepsije sačuvajte.
Meso istucite i pobiberite. Postavite foliju te poređajte šnicle u pravougaonik.
Narežite šunkaricu na kolutove, malo tanje i poređajte preko mesa.
Preko sira poređajte pečurke.
Sada počinjemo sa uvijanjem. Desni i levi kraj lagano prebacite kako nadev ne bi iscureo, a uz pomoć folije odozgo počnite da savijate rolat.
Nakon što ste ga uvili, obavezno kanapom pričvrstite meso, te ga zavijte u foliju. (ja nisam zavijala kanapom, pa mi se jedan deo rolata razdvojio)
Ubacite u tepsiju iz koje ste izvadili pečene šampinjone da se peče u tom soku. Stavite u zagrejanu rernu na 200C oko 45minuta. Nakon tog vremena odstranite foliju i pustite da se zapeče meso još nekih 15 minuta.
Poslužite slobodno i kao hladno, jer je ukus divan.
Prilog neka bude vama po volji, moj je bio salata od krompira.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар