Пређи на главни садржај

Rolovano meso


 Danas napravite rolovano meso!


Nedeljni ručak neka vam bude specijalan, napravite ga slavskim. Moj današnji izbor bilo je ovo malo drugačije rolovano meso. Ukus je fenomenalan, uživali smo baš kao da smo na slavi.
Eksperimentisala sam sa ovim nadevom od sira i moram priznati da su masline bile pravi pogodak kao dodatak siru. Ništa nisam solila, jer je sir dovoljno slan. 
Obradujte sebe i porodicu ovim rolatom. U nastavku pogledajte recept sa slikama.


Vreme pripreme oko sat vremena i 10 minuta.
Za 4 osobe potrebno je:


Potrebi sastojci:
  • Za nadev od sira:
  1. 100gr mladog kravljeg sira (sličan feti, slan) 
  2. pola čaše pavlake
  3. 25gr putera
  4. 8 maslina
  5. kari
  6. biber
  7. peršun
  • Ostali sastojci:
  1.  500gr svinjskih šnicli
  2. 200gr salame (šunkarice)
  3. 100gr šampinjona
  4. biber
  5. ulje
  6. šolja bujona


Pripremite nadev od sira. Sir ispasirajte viljuškom, dodajte pavlaku i rastopljen puter. Masline sitno isecite, dodajte malo karija, bibera i peršuna, te sve lepo sjedinite.

Šampinjone operite, isecite na šnite te ih ubacite u renu na malo ulja i sa šoljom bujona. Ostavite ih u rerni 15 minuta na 200C. Izvadite da se ohlade, a vodu iz tepsije sačuvajte.

Meso istucite i pobiberite. Postavite foliju te poređajte šnicle u pravougaonik.

 Narežite šunkaricu na kolutove, malo tanje i poređajte preko mesa.



Zatim salamu prekrijte nadevom od sira. (zbog jače teksture nisam mogla baš da premažem, međutim ne smeta ništa ne brinite)


Preko sira poređajte pečurke.


Sada počinjemo sa uvijanjem. Desni i levi kraj lagano prebacite kako nadev ne bi iscureo, a uz pomoć folije odozgo počnite da savijate rolat.


Nakon što ste ga uvili, obavezno kanapom pričvrstite meso, te ga zavijte u foliju. (ja nisam zavijala kanapom, pa mi se jedan deo rolata razdvojio)


Ubacite u tepsiju iz koje ste izvadili pečene šampinjone da se peče u tom soku. Stavite u zagrejanu rernu na 200C oko 45minuta. Nakon tog vremena odstranite foliju i pustite da se zapeče meso još nekih 15 minuta.


Poslužite slobodno i kao hladno, jer je ukus divan.

Prilog neka bude vama po volji, moj je bio salata od krompira.


Prijatno!


Vaša Mica.





Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I