Пређи на главни садржај

Rolovano meso


 Danas napravite rolovano meso!


Nedeljni ručak neka vam bude specijalan, napravite ga slavskim. Moj današnji izbor bilo je ovo malo drugačije rolovano meso. Ukus je fenomenalan, uživali smo baš kao da smo na slavi.
Eksperimentisala sam sa ovim nadevom od sira i moram priznati da su masline bile pravi pogodak kao dodatak siru. Ništa nisam solila, jer je sir dovoljno slan. 
Obradujte sebe i porodicu ovim rolatom. U nastavku pogledajte recept sa slikama.


Vreme pripreme oko sat vremena i 10 minuta.
Za 4 osobe potrebno je:


Potrebi sastojci:
  • Za nadev od sira:
  1. 100gr mladog kravljeg sira (sličan feti, slan) 
  2. pola čaše pavlake
  3. 25gr putera
  4. 8 maslina
  5. kari
  6. biber
  7. peršun
  • Ostali sastojci:
  1.  500gr svinjskih šnicli
  2. 200gr salame (šunkarice)
  3. 100gr šampinjona
  4. biber
  5. ulje
  6. šolja bujona


Pripremite nadev od sira. Sir ispasirajte viljuškom, dodajte pavlaku i rastopljen puter. Masline sitno isecite, dodajte malo karija, bibera i peršuna, te sve lepo sjedinite.

Šampinjone operite, isecite na šnite te ih ubacite u renu na malo ulja i sa šoljom bujona. Ostavite ih u rerni 15 minuta na 200C. Izvadite da se ohlade, a vodu iz tepsije sačuvajte.

Meso istucite i pobiberite. Postavite foliju te poređajte šnicle u pravougaonik.

 Narežite šunkaricu na kolutove, malo tanje i poređajte preko mesa.



Zatim salamu prekrijte nadevom od sira. (zbog jače teksture nisam mogla baš da premažem, međutim ne smeta ništa ne brinite)


Preko sira poređajte pečurke.


Sada počinjemo sa uvijanjem. Desni i levi kraj lagano prebacite kako nadev ne bi iscureo, a uz pomoć folije odozgo počnite da savijate rolat.


Nakon što ste ga uvili, obavezno kanapom pričvrstite meso, te ga zavijte u foliju. (ja nisam zavijala kanapom, pa mi se jedan deo rolata razdvojio)


Ubacite u tepsiju iz koje ste izvadili pečene šampinjone da se peče u tom soku. Stavite u zagrejanu rernu na 200C oko 45minuta. Nakon tog vremena odstranite foliju i pustite da se zapeče meso još nekih 15 minuta.


Poslužite slobodno i kao hladno, jer je ukus divan.

Prilog neka bude vama po volji, moj je bio salata od krompira.


Prijatno!


Vaša Mica.





Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Mladi sir

  Danas napravite domaći, mladi sir! Ispričaću vam kako je došlo do toga da prvi put napravim mladi sir, a priča vam može poslužiti i kao savet, odnosno šta uraditi sa mlekom ako se pokvari. Međutim to nije jedan od uslova za pravljenje sira, on se može napraviti i sa svežim mlekom. Pre par dana majka mi je poslala 6l domaćeg mleka. Ono je stajalo u frižideru do juče i ukiselilo se. Iskreno, bila je velika šteta baciti toliku količinu mleka, te sam je pozvala i pitala šta bih mogla od njega napraviti. Imala sam, za jednu od opcija, da napravim kiselo mleko, međutim ona mi je rekla da se kiselo mleko ne može napraviti kada je mleko ukiseljeno. Rekla mi je da napraim sir. Tako sam danas mogla da napravim i moj prvi sir, a evo i njenog recepta pred vama. Mogu vam samo nagovestiti da proces nije komplikovan i da je najbolje praviti a u večernjim satima. A od 6l mleka vi možete dobiti oko 900gr sira. Potrebni sastojci: 6l domaćeg, kravljeg mleka pola kašike soli (po ukusu