Пређи на главни садржај

Paketić krompiri sa kobasicom

Napravite paketić krompir sa kobasicom!


Danas je na mom meniju bio ovaj krompir i dimljena, ljuta kobasica. Jeste možda malo naporno za spremanje, u tom smislu da nakon kuvanja ostane dosta sudova, međutim ja sam użivala u njegovoj pripremi. I kad smo počeli da ručamo sestra mi je rekla da je ovo "krompir na 101 način". Istina je da zaista volim ovu namirnicu iako nije poželjno jesti je svaki dan. Trudim se da je menjam sa različitim povrćem, međutim uvek se nekako vratim krompiru. :)
Ukoliko ste i vi ljubitelji krompira, a żelite da spremite nešto interesantno možda baš ovo bude vaš izbor. A naravno, vi ga možete poslužiti i sa nekom drugom vrstom mesa, moj današnji predlog su bile kobasice.
Ovo jelo je lepo uz senf, pavlaku ili ajvar i sir, i slično, izbor je na vama, a u daljem tekstu pogledajte kako ga možete spremiti.





Vreme pripreme oko sat vremena. 
Za 2 osobe potrebno je:


Potrebni sastojci:

  1. 6 većih krompira
  2. jedna ljuta, dimljena kobasica 
  3. 3 čena belog luka
  4. malo ljute, zelene paprike
  5. so
  6. biber
  7. peršun
  8. malo margarina
  9. ulje






Krompire dobro operite, stavite ih u šerpu sa vodom i stavite da se kuvaju. Kada voda prokuva kuvajte još 20 minuta.


Nakon toga ih izvadite iz vode, a zatim oljuštite. Za to vreme, dok pripremate krompir stavite kobasice da se kuvaju.



Nakon što ste ih ogulili, uzmite jedan, postavite oko njega varjače (kako biste mogli da ga sečete, a da pritom ga ne prereżete do kraja) i secite kao na slikama.


 

U svaki prorez ubacite jedan listić belog luka i malo ljute paprike. Posolite odozgo, pobiberite i pospite peršunom.
Ređajte krompire u tepsiju i preko svakog stavite malo margarina. Polijte preko malo ulja i ubacite u zagrejanu rernu da se peku.





Nakon 20 minuta dodajte kobasice koje ste prethodno skuvali i ogulili.


Pecite još nekih 20 minuta (sve u zavisnosti od rerne) i poslužite.



Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...