Пређи на главни садржај

Paketić krompiri sa kobasicom

Napravite paketić krompir sa kobasicom!


Danas je na mom meniju bio ovaj krompir i dimljena, ljuta kobasica. Jeste možda malo naporno za spremanje, u tom smislu da nakon kuvanja ostane dosta sudova, međutim ja sam użivala u njegovoj pripremi. I kad smo počeli da ručamo sestra mi je rekla da je ovo "krompir na 101 način". Istina je da zaista volim ovu namirnicu iako nije poželjno jesti je svaki dan. Trudim se da je menjam sa različitim povrćem, međutim uvek se nekako vratim krompiru. :)
Ukoliko ste i vi ljubitelji krompira, a żelite da spremite nešto interesantno možda baš ovo bude vaš izbor. A naravno, vi ga možete poslužiti i sa nekom drugom vrstom mesa, moj današnji predlog su bile kobasice.
Ovo jelo je lepo uz senf, pavlaku ili ajvar i sir, i slično, izbor je na vama, a u daljem tekstu pogledajte kako ga možete spremiti.





Vreme pripreme oko sat vremena. 
Za 2 osobe potrebno je:


Potrebni sastojci:

  1. 6 većih krompira
  2. jedna ljuta, dimljena kobasica 
  3. 3 čena belog luka
  4. malo ljute, zelene paprike
  5. so
  6. biber
  7. peršun
  8. malo margarina
  9. ulje






Krompire dobro operite, stavite ih u šerpu sa vodom i stavite da se kuvaju. Kada voda prokuva kuvajte još 20 minuta.


Nakon toga ih izvadite iz vode, a zatim oljuštite. Za to vreme, dok pripremate krompir stavite kobasice da se kuvaju.



Nakon što ste ih ogulili, uzmite jedan, postavite oko njega varjače (kako biste mogli da ga sečete, a da pritom ga ne prereżete do kraja) i secite kao na slikama.


 

U svaki prorez ubacite jedan listić belog luka i malo ljute paprike. Posolite odozgo, pobiberite i pospite peršunom.
Ređajte krompire u tepsiju i preko svakog stavite malo margarina. Polijte preko malo ulja i ubacite u zagrejanu rernu da se peku.





Nakon 20 minuta dodajte kobasice koje ste prethodno skuvali i ogulili.


Pecite još nekih 20 minuta (sve u zavisnosti od rerne) i poslužite.



Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I