Napravite paketić krompir sa kobasicom!
Danas je na mom meniju bio ovaj krompir i dimljena, ljuta kobasica. Jeste možda malo naporno za spremanje, u tom smislu da nakon kuvanja ostane dosta sudova, međutim ja sam użivala u njegovoj pripremi. I kad smo počeli da ručamo sestra mi je rekla da je ovo "krompir na 101 način". Istina je da zaista volim ovu namirnicu iako nije poželjno jesti je svaki dan. Trudim se da je menjam sa različitim povrćem, međutim uvek se nekako vratim krompiru. :)
Ukoliko ste i vi ljubitelji krompira, a żelite da spremite nešto interesantno možda baš ovo bude vaš izbor. A naravno, vi ga možete poslužiti i sa nekom drugom vrstom mesa, moj današnji predlog su bile kobasice.
Ovo jelo je lepo uz senf, pavlaku ili ajvar i sir, i slično, izbor je na vama, a u daljem tekstu pogledajte kako ga možete spremiti.
Vreme pripreme oko sat vremena.
Za 2 osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:- 6 većih krompira
- jedna ljuta, dimljena kobasica
- 3 čena belog luka
- malo ljute, zelene paprike
- so
- biber
- peršun
- malo margarina
- ulje
Krompire dobro operite, stavite ih u šerpu sa vodom i stavite da se kuvaju. Kada voda prokuva kuvajte još 20 minuta.
Nakon toga ih izvadite iz vode, a zatim oljuštite. Za to vreme, dok pripremate krompir stavite kobasice da se kuvaju.
Nakon što ste ih ogulili, uzmite jedan, postavite oko njega varjače (kako biste mogli da ga sečete, a da pritom ga ne prereżete do kraja) i secite kao na slikama.
U svaki prorez ubacite jedan listić belog luka i malo ljute paprike. Posolite odozgo, pobiberite i pospite peršunom.
Ređajte krompire u tepsiju i preko svakog stavite malo margarina. Polijte preko malo ulja i ubacite u zagrejanu rernu da se peku.
Nakon 20 minuta dodajte kobasice koje ste prethodno skuvali i ogulili.
Pecite još nekih 20 minuta (sve u zavisnosti od rerne) i poslužite.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар