Пређи на главни садржај

Paketić krompiri sa kobasicom

Napravite paketić krompir sa kobasicom!


Danas je na mom meniju bio ovaj krompir i dimljena, ljuta kobasica. Jeste možda malo naporno za spremanje, u tom smislu da nakon kuvanja ostane dosta sudova, međutim ja sam użivala u njegovoj pripremi. I kad smo počeli da ručamo sestra mi je rekla da je ovo "krompir na 101 način". Istina je da zaista volim ovu namirnicu iako nije poželjno jesti je svaki dan. Trudim se da je menjam sa različitim povrćem, međutim uvek se nekako vratim krompiru. :)
Ukoliko ste i vi ljubitelji krompira, a żelite da spremite nešto interesantno možda baš ovo bude vaš izbor. A naravno, vi ga možete poslužiti i sa nekom drugom vrstom mesa, moj današnji predlog su bile kobasice.
Ovo jelo je lepo uz senf, pavlaku ili ajvar i sir, i slično, izbor je na vama, a u daljem tekstu pogledajte kako ga možete spremiti.





Vreme pripreme oko sat vremena. 
Za 2 osobe potrebno je:


Potrebni sastojci:

  1. 6 većih krompira
  2. jedna ljuta, dimljena kobasica 
  3. 3 čena belog luka
  4. malo ljute, zelene paprike
  5. so
  6. biber
  7. peršun
  8. malo margarina
  9. ulje






Krompire dobro operite, stavite ih u šerpu sa vodom i stavite da se kuvaju. Kada voda prokuva kuvajte još 20 minuta.


Nakon toga ih izvadite iz vode, a zatim oljuštite. Za to vreme, dok pripremate krompir stavite kobasice da se kuvaju.



Nakon što ste ih ogulili, uzmite jedan, postavite oko njega varjače (kako biste mogli da ga sečete, a da pritom ga ne prereżete do kraja) i secite kao na slikama.


 

U svaki prorez ubacite jedan listić belog luka i malo ljute paprike. Posolite odozgo, pobiberite i pospite peršunom.
Ređajte krompire u tepsiju i preko svakog stavite malo margarina. Polijte preko malo ulja i ubacite u zagrejanu rernu da se peku.





Nakon 20 minuta dodajte kobasice koje ste prethodno skuvali i ogulili.


Pecite još nekih 20 minuta (sve u zavisnosti od rerne) i poslužite.



Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Mladi sir

  Danas napravite domaći, mladi sir! Ispričaću vam kako je došlo do toga da prvi put napravim mladi sir, a priča vam može poslužiti i kao savet, odnosno šta uraditi sa mlekom ako se pokvari. Međutim to nije jedan od uslova za pravljenje sira, on se može napraviti i sa svežim mlekom. Pre par dana majka mi je poslala 6l domaćeg mleka. Ono je stajalo u frižideru do juče i ukiselilo se. Iskreno, bila je velika šteta baciti toliku količinu mleka, te sam je pozvala i pitala šta bih mogla od njega napraviti. Imala sam, za jednu od opcija, da napravim kiselo mleko, međutim ona mi je rekla da se kiselo mleko ne može napraviti kada je mleko ukiseljeno. Rekla mi je da napraim sir. Tako sam danas mogla da napravim i moj prvi sir, a evo i njenog recepta pred vama. Mogu vam samo nagovestiti da proces nije komplikovan i da je najbolje praviti a u večernjim satima. A od 6l mleka vi možete dobiti oko 900gr sira. Potrebni sastojci: 6l domaćeg, kravljeg mleka pola kašike soli (po ukusu