Пређи на главни садржај

Piletina u paradajz sosu

Napravite piletinu u paradajz sosu!


Ovaj je recept danas nastao u trenutku inspiracije. Htela sam da danas za ručak jedemo nešto neuobičajeno, nešto što još uvek nismo ručali.
I uspelo je. Ukus ove piletine je divan, ljutkasto slan. Możete je poslužiti uz testeninu, verujem da bi izvrsno išla uz nju. Kao i sa raznim vrstama povrća.
Moju sestru ovo jelo podseća na mućkalicu, tako da otprilike możete stvoriti predstavu o ukusu jela.
Uživajte danas u kuvanju, kao i svaki naredni put i znajte da divan ukus i użivanje u hrani, vas i vaših bližnjih, nikad neće izostati.



Vreme pripreme oko 40 minuta. 
Za 2 osobe potrebno je:



Potrebni sastojci:
  1. 2 pileća bataka
  • Za marinadu:
  1. so
  2. biber
  3.  bosiljak
  4. kari
  5. peršun
  6. kašičica senfa
  7. malo ljute paprike
  8. 1 čen belog luka
  9. kašika maslinovog ulja
  10. pola šoljice paradajz sosa
  • Ostali sastojci:
  1. 2dl soka od paradajza
  2. 1 glavica cnog luka
  3. malo ulja



Otkoštane batake iseći na veće kocke. Stavite ih u posudu i pomešajte sa solju, biberom, bosiljkom, karijem, peršunom, kašičicom senfa i malo ljute paprike. U sve to dodajte i ispasiran čen belog luka, kašiku maslinovog ulja i pola šoljice paradajz soka. Smesu sjedinite i ostavite u frižideru bar sat vremena.

Nasecite sitno glavicu crnog luka i propržite na ulju oko 10 minuta.



U luk dodajte piletinu i dinstajte na malo jačoj vatri oko 5 minuta, te dodajte 2dl soka od paradajza, smanjite vatru i ostavite da se krčka 20-ak minuta.







Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I