Пређи на главни садржај

Piletina u paradajz sosu

Napravite piletinu u paradajz sosu!


Ovaj je recept danas nastao u trenutku inspiracije. Htela sam da danas za ručak jedemo nešto neuobičajeno, nešto što još uvek nismo ručali.
I uspelo je. Ukus ove piletine je divan, ljutkasto slan. Możete je poslužiti uz testeninu, verujem da bi izvrsno išla uz nju. Kao i sa raznim vrstama povrća.
Moju sestru ovo jelo podseća na mućkalicu, tako da otprilike możete stvoriti predstavu o ukusu jela.
Uživajte danas u kuvanju, kao i svaki naredni put i znajte da divan ukus i użivanje u hrani, vas i vaših bližnjih, nikad neće izostati.



Vreme pripreme oko 40 minuta. 
Za 2 osobe potrebno je:



Potrebni sastojci:
  1. 2 pileća bataka
  • Za marinadu:
  1. so
  2. biber
  3.  bosiljak
  4. kari
  5. peršun
  6. kašičica senfa
  7. malo ljute paprike
  8. 1 čen belog luka
  9. kašika maslinovog ulja
  10. pola šoljice paradajz sosa
  • Ostali sastojci:
  1. 2dl soka od paradajza
  2. 1 glavica cnog luka
  3. malo ulja



Otkoštane batake iseći na veće kocke. Stavite ih u posudu i pomešajte sa solju, biberom, bosiljkom, karijem, peršunom, kašičicom senfa i malo ljute paprike. U sve to dodajte i ispasiran čen belog luka, kašiku maslinovog ulja i pola šoljice paradajz soka. Smesu sjedinite i ostavite u frižideru bar sat vremena.

Nasecite sitno glavicu crnog luka i propržite na ulju oko 10 minuta.



U luk dodajte piletinu i dinstajte na malo jačoj vatri oko 5 minuta, te dodajte 2dl soka od paradajza, smanjite vatru i ostavite da se krčka 20-ak minuta.







Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...