Napravite piletinu u paradajz sosu!
Ovaj je recept danas nastao u trenutku inspiracije. Htela sam da danas za ručak jedemo nešto neuobičajeno, nešto što još uvek nismo ručali.
I uspelo je. Ukus ove piletine je divan, ljutkasto slan. Możete je poslužiti uz testeninu, verujem da bi izvrsno išla uz nju. Kao i sa raznim vrstama povrća.
Moju sestru ovo jelo podseća na mućkalicu, tako da otprilike możete stvoriti predstavu o ukusu jela.
Uživajte danas u kuvanju, kao i svaki naredni put i znajte da divan ukus i użivanje u hrani, vas i vaših bližnjih, nikad neće izostati.
Vreme pripreme oko 40 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:
Potrebni sastojci:
- 2 pileća bataka
- Za marinadu:
- so
- biber
- bosiljak
- kari
- peršun
- kašičica senfa
- malo ljute paprike
- 1 čen belog luka
- kašika maslinovog ulja
- pola šoljice paradajz sosa
- Ostali sastojci:
- 2dl soka od paradajza
- 1 glavica cnog luka
- malo ulja
Otkoštane batake iseći na veće kocke. Stavite ih u posudu i pomešajte sa solju, biberom, bosiljkom, karijem, peršunom, kašičicom senfa i malo ljute paprike. U sve to dodajte i ispasiran čen belog luka, kašiku maslinovog ulja i pola šoljice paradajz soka. Smesu sjedinite i ostavite u frižideru bar sat vremena.
Nasecite sitno glavicu crnog luka i propržite na ulju oko 10 minuta.
U luk dodajte piletinu i dinstajte na malo jačoj vatri oko 5 minuta, te dodajte 2dl soka od paradajza, smanjite vatru i ostavite da se krčka 20-ak minuta.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар