Danas napravite pileću belu čorbu sa povrćem!
Ne pravim toliko često čorbe, češće se opredeljujem za lagane pileće supice. Međutim, danas sam želela da spremim moju belu čorbu. Kažem moju, jer nisam ni po kakvom tuđem receptu koncipirala ovaj lagano kremasti ukus. Ukućani su se oduševili i smazali su je uz slast, a ja vam u nastavku teksta pišem kako da dođete do ovog ukusa.
Vreme pripreme 1 sat.
Potrebni sastojci:
- 1 pileći batak
- 1 glavica crvenog luka
- 2 veće šargarepe
- 1 veći krompir
- mešavina povrća za đuveč
- 50gr putera
- malo brašna za zapršku
- so
- vegeta
- biber
- peršun
- lovorov list
- ruzmarin
- bosiljak
Zatim izvaditi lovorov list, luk i batak. Dodajte zlatnu mešavinu povrća ili mešavinu za djuveč, koju god želite.
Odstranite kosti i kožicu sa bataka, te meso sitno naseckajte i vratite u čorbu. Napravimo zapršku.
50gr otopljenog putera sjedinite sa brašnom i propržite kratko. Dodajte zapršku u čorbu, uz lagano mešanje.
Kuvajte još 5-10 minuta i poslužite.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар