Danas za ručak napravite svinjske odreske u u sosu od belog luka!
Ukoliko želite malo da eksperimentišete sa novim ukusima, a pritom ste veliki ljubitelj belog luka, ovo može biti jedan od vaši izbora. Mada i savršeni izgovor da jedete beli luk. :)
Vreme pripreme 1 sat i 10 minuta.
Za tri osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
1. 6 svinjskih šnicli
2. Kašika i po brašna
3. Malo ulja (za prženje)
-Za marinadu
1. Kašika maslinovog ulja
2. Peršun
3. Šolja bujona
4. 1 veći čen belog luka
5. Kašika vegete
6. Kašika mlevene paprike
7. Biber
8. Malo ljute paprike
Napravite marinadu od prethodno navededenih sastojaka: Sitno iseckajte peršun i beli luk, dodajte vegetu, tucanu papriku, biber, ulje i bujon. Pomešajte sve sastojke i u marinadu ubacite šnicle. Dobro sjedinite tako da meso bude prekriveno marinadom. Prekrijte folijom i ostavite u frižideru preko noći.
Sat vremena pre nego što želite da ručak bude gotov, izvadite meso iz frižidera. Na zagrejanom ulju propržite šnicle sa jedne i sa druge strane na jakoj vatri. Izvadite meso te na tom ulju prodinstajte beli luk zajedno sa marinadom, kratko. Potom vratite šnicle, dolijte malo vode tako da prekrije šnicle, smanjite vatru i ostavite da se krčka 45-50 minuta.
Poslužite uz pire ili neki drugi prilog po vašoj želji, te meso prelijte preostalim sosom.
Prijatno!
Vaša Mica!
Коментари
Постави коментар