Пређи на главни садржај

Svinjski odresci u sosu od belog luka


Danas za ručak napravite svinjske odreske u u sosu od belog luka!


Ukoliko želite malo da eksperimentišete sa novim ukusima, a pritom ste veliki ljubitelj belog luka, ovo može biti jedan od vaši izbora. Mada i savršeni izgovor da jedete beli luk. :)

Vreme pripreme 1 sat i 10 minuta.
Za tri osobe potrebno je:


Potrebi sastojci:
   1. 6 svinjskih šnicli
   2. Kašika i po brašna
   3. Malo ulja (za prženje)

   -Za marinadu
     1. Kašika maslinovog ulja
     2. Peršun
     3. Šolja bujona
     4. 1 veći čen belog luka
     5. Kašika vegete
     6. Kašika mlevene paprike
     7. Biber
     8. Malo ljute paprike


Napravite marinadu od prethodno navededenih sastojaka: Sitno iseckajte peršun i beli luk, dodajte vegetu, tucanu papriku, biber, ulje i bujon. Pomešajte sve sastojke i u marinadu ubacite šnicle. Dobro sjedinite tako da meso bude prekriveno marinadom. Prekrijte folijom i ostavite u frižideru preko noći.
Sat vremena pre nego što želite da ručak bude gotov, izvadite meso iz frižidera. Na zagrejanom ulju propržite šnicle sa jedne i sa druge strane na jakoj vatri. Izvadite meso te na tom ulju prodinstajte beli luk zajedno sa marinadom, kratko. Potom vratite šnicle, dolijte malo vode tako da prekrije šnicle, smanjite vatru i ostavite da se krčka 45-50 minuta.
Poslužite uz pire ili neki drugi prilog po vašoj želji, te meso prelijte preostalim sosom.

Prijatno!


Vaša Mica!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...