Пређи на главни садржај

Paprikaš sa suvim rebrima i pilećim batacima

Danas za ručak napravite paprikaš!

Za mene je prvenstveno bitan miris jela koji se lagano krčka. Tek po spoju dobro odabranih sastojaka i ljubavi sa kojom spremate obrok dolazi ukus. Pogledajte kako sam spremila današnji ručak, jedan od mojih omiljenih. Paprikaš sa suvim rebrima i pilećim batacima.


Vreme pripreme 1 sat i 45 minuta.
Za četiri osobe potrebno je:
     Potrebni sastojci:
  1. 1kg crvenog krompira
  2. 300 gr suvih rebara
  3. 2 pileća bataka
  4. glavica crnog luka
  5. čen belog luka
  6. malo ulja
  7. 2 šargarepe
  8. kašika mlevene paprike
  9. kašika belog brašna
  10. malo soli
  11. malo bibera
Šerpu stavite na laganu vatru i dodajte malo ulja (da pokrije dno) i dodajte iseckanu glavicu crnog luka, malo posolite (jer tako se tako brže luk proprži).
Dok dinstate luk, u drugu šerpu stavite suva rebra da prokuvaju, kako bi izbacila višak soli i dima iz sebe. Kad prokuva voda isperite. 
U izdinstan luk dodajte iseckanu šargarepu i beli luk. Kad osetite miris belog luka ubacite batake i sipajte malo vode. Poklopite šerpu na dva, tri minuta. Dodajte suva rebra i uspite vode do pola šerpe. Pojačajte vatru da prokuva, zatim smanjite na laganu vatru i ostavite da krčka 45 minuta. Nakon toga u šerpu dodajte iseckan krompir, posolite i pobiberite te na laganoj vatri kuvajte još 30 minuta.
Pripremite zapršku. U manju šerpicu ulijte ulja, tek da pokrije dno, sipajte kašiku brašna i dobro sjedinite sa uljem da vam ne ostanu grudvice. (smesa treba da bude homogena) Na laganoj vatri pržite dok brašno blago ne porumeni, uz konstantno mešanje. Zatim dodajte kašiku mlevene paprike. Sjedinite i dodajte u paprikaš uz konstantno mešanje.
Kuvajte na laganoj vatri još 15 do 20 minuta. 

Prijatno!

Vaša Mica.







Коментари

  1. Pravila sam danas za rucak Vas recept, moja porodica i ja smo bili odusevljeni i mirisom i ukusom koji su se nalazili u serpi. Preporucujem svima da osvoje blazenot cula. Hvala na divnoj preporuci za rucak!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na lepim rečima i na poverenju. Nadam se da ćete me posećivati i u sledećim dnevnim receptima. Prijatno. :)

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I