Пређи на главни садржај

Paprikaš sa suvim rebrima i pilećim batacima

Danas za ručak napravite paprikaš!

Za mene je prvenstveno bitan miris jela koji se lagano krčka. Tek po spoju dobro odabranih sastojaka i ljubavi sa kojom spremate obrok dolazi ukus. Pogledajte kako sam spremila današnji ručak, jedan od mojih omiljenih. Paprikaš sa suvim rebrima i pilećim batacima.


Vreme pripreme 1 sat i 45 minuta.
Za četiri osobe potrebno je:
     Potrebni sastojci:
  1. 1kg crvenog krompira
  2. 300 gr suvih rebara
  3. 2 pileća bataka
  4. glavica crnog luka
  5. čen belog luka
  6. malo ulja
  7. 2 šargarepe
  8. kašika mlevene paprike
  9. kašika belog brašna
  10. malo soli
  11. malo bibera
Šerpu stavite na laganu vatru i dodajte malo ulja (da pokrije dno) i dodajte iseckanu glavicu crnog luka, malo posolite (jer tako se tako brže luk proprži).
Dok dinstate luk, u drugu šerpu stavite suva rebra da prokuvaju, kako bi izbacila višak soli i dima iz sebe. Kad prokuva voda isperite. 
U izdinstan luk dodajte iseckanu šargarepu i beli luk. Kad osetite miris belog luka ubacite batake i sipajte malo vode. Poklopite šerpu na dva, tri minuta. Dodajte suva rebra i uspite vode do pola šerpe. Pojačajte vatru da prokuva, zatim smanjite na laganu vatru i ostavite da krčka 45 minuta. Nakon toga u šerpu dodajte iseckan krompir, posolite i pobiberite te na laganoj vatri kuvajte još 30 minuta.
Pripremite zapršku. U manju šerpicu ulijte ulja, tek da pokrije dno, sipajte kašiku brašna i dobro sjedinite sa uljem da vam ne ostanu grudvice. (smesa treba da bude homogena) Na laganoj vatri pržite dok brašno blago ne porumeni, uz konstantno mešanje. Zatim dodajte kašiku mlevene paprike. Sjedinite i dodajte u paprikaš uz konstantno mešanje.
Kuvajte na laganoj vatri još 15 do 20 minuta. 

Prijatno!

Vaša Mica.







Коментари

  1. Pravila sam danas za rucak Vas recept, moja porodica i ja smo bili odusevljeni i mirisom i ukusom koji su se nalazili u serpi. Preporucujem svima da osvoje blazenot cula. Hvala na divnoj preporuci za rucak!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na lepim rečima i na poverenju. Nadam se da ćete me posećivati i u sledećim dnevnim receptima. Prijatno. :)

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...