Danas za ručak napravite paprikaš!
Za mene je prvenstveno bitan miris jela koji se lagano krčka. Tek po spoju dobro odabranih sastojaka i ljubavi sa kojom spremate obrok dolazi ukus. Pogledajte kako sam spremila današnji ručak, jedan od mojih omiljenih. Paprikaš sa suvim rebrima i pilećim batacima.
Vreme pripreme 1 sat i 45 minuta.
Za četiri osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:
- 1kg crvenog krompira
- 300 gr suvih rebara
- 2 pileća bataka
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- malo ulja
- 2 šargarepe
- kašika mlevene paprike
- kašika belog brašna
- malo soli
- malo bibera
Dok dinstate luk, u drugu šerpu stavite suva rebra da prokuvaju, kako bi izbacila višak soli i dima iz sebe. Kad prokuva voda isperite.
U izdinstan luk dodajte iseckanu šargarepu i beli luk. Kad osetite miris belog luka ubacite batake i sipajte malo vode. Poklopite šerpu na dva, tri minuta. Dodajte suva rebra i uspite vode do pola šerpe. Pojačajte vatru da prokuva, zatim smanjite na laganu vatru i ostavite da krčka 45 minuta. Nakon toga u šerpu dodajte iseckan krompir, posolite i pobiberite te na laganoj vatri kuvajte još 30 minuta.
Pripremite zapršku. U manju šerpicu ulijte ulja, tek da pokrije dno, sipajte kašiku brašna i dobro sjedinite sa uljem da vam ne ostanu grudvice. (smesa treba da bude homogena) Na laganoj vatri pržite dok brašno blago ne porumeni, uz konstantno mešanje. Zatim dodajte kašiku mlevene paprike. Sjedinite i dodajte u paprikaš uz konstantno mešanje.
Kuvajte na laganoj vatri još 15 do 20 minuta.
Prijatno!
Vaša Mica.
Pravila sam danas za rucak Vas recept, moja porodica i ja smo bili odusevljeni i mirisom i ukusom koji su se nalazili u serpi. Preporucujem svima da osvoje blazenot cula. Hvala na divnoj preporuci za rucak!
ОдговориИзбришиHvala na lepim rečima i na poverenju. Nadam se da ćete me posećivati i u sledećim dnevnim receptima. Prijatno. :)
Избриши