Danas napravite pice mašnice!
Kao mala sam najviše volela da odem kod strine koja sprema izvanredne tzv. pice mašnice. Oduševite vašu porodicu ovim prelepim ukusom ili namestite za svoje goste. Verujte mi, svi će želeti da dođu kod vas.
Vreme pripreme 1 sat i 45 minuta.
Potrebni sastojci:
Za testo:
- 1kg mekog brašna
- kvasac
- čaša jogurta
- pola čaše ulja
- čaša mleka
- malo šećera
- malo soli
- kečap
- 250gr pileće salame
- 250gr tvrdog sira
- 1 origano
- susam
- 1 jaje
Pripremite testo: U toplo mleko sipajte kašičicu šećera i razdrobite kvasac. Ostavite 10 minuta da nadođe. U činiju stavite pola kg brašna, jogurt, ulje, so i sjedinite smesu. Dodajte kvasac koji je nadošao, postepeno dodavajte brašno i mesite rukom. Kada testo prestane da se lepi, namažite testo uljem, pokrijte ga i ostavite da nadođe 45 minuta.
Pripremite nadev: Salamu i sir izrendajte te pomešajte sa kečapom i origanom.
Površinu, na kojoj ćete razvijati testo, pospite brašnom. Testo podelite na dve juke, razvucite ih oklagijom i po sredini nanesite pripremljeni nadev. Sa svake strane izrežite trake od po 2cm. I ispletite pletenice.
Prebacite pice mašnice u tepsiju koju ste prethodno premazali uljem i brašnom. Premažite ih jajem i susamom. Ostavite da odstoje 10 minuta i ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 30 do 45 minuta dok ne porumeni. Zatim poslužite.
Prijatno!
Vaša Mica.
Mico, recept je odličan, a blog još bolji. Snežana
ОдговориИзбришиHvala mnogo Snežana. :)
ИзбришиOvo je jako ukusno i primamljivo!
ОдговориИзбришиHvala. :)
Избриши