Пређи на главни садржај

Pice mašnice

Danas napravite pice mašnice!

Kao mala sam najviše volela da odem kod strine koja sprema izvanredne tzv. pice mašnice. Oduševite vašu porodicu ovim prelepim ukusom ili namestite za svoje goste. Verujte mi, svi će želeti da dođu kod vas.


Vreme pripreme 1 sat i 45 minuta.

     Potrebni sastojci:

     Za testo:
  1. 1kg mekog brašna
  2. kvasac
  3. čaša jogurta
  4. pola čaše ulja
  5. čaša mleka
  6. malo šećera
  7. malo soli
    Za nadev:
  1. kečap
  2. 250gr pileće salame
  3. 250gr tvrdog sira
  4. 1 origano
    Za premaz:
  1. susam
  2. 1 jaje

Pripremite testo: U toplo mleko sipajte kašičicu šećera i razdrobite kvasac. Ostavite 10 minuta da nadođe. U činiju stavite pola kg brašna, jogurt, ulje, so i sjedinite smesu. Dodajte kvasac koji je nadošao, postepeno dodavajte brašno i mesite rukom. Kada testo prestane da se lepi, namažite testo uljem, pokrijte ga i ostavite da nadođe 45 minuta.
Pripremite nadev: Salamu i sir izrendajte te pomešajte sa kečapom i origanom.

Površinu, na kojoj ćete razvijati testo, pospite brašnom. Testo podelite na dve juke, razvucite ih oklagijom i po sredini nanesite pripremljeni nadev. Sa svake strane izrežite trake od po 2cm. I ispletite pletenice. 


Prebacite pice mašnice u tepsiju koju ste prethodno premazali uljem i brašnom. Premažite ih jajem i susamom. Ostavite da odstoje 10 minuta i ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 30 do 45 minuta dok ne porumeni. Zatim poslužite. 

Prijatno!

Vaša Mica.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Mladi sir

  Danas napravite domaći, mladi sir! Ispričaću vam kako je došlo do toga da prvi put napravim mladi sir, a priča vam može poslužiti i kao savet, odnosno šta uraditi sa mlekom ako se pokvari. Međutim to nije jedan od uslova za pravljenje sira, on se može napraviti i sa svežim mlekom. Pre par dana majka mi je poslala 6l domaćeg mleka. Ono je stajalo u frižideru do juče i ukiselilo se. Iskreno, bila je velika šteta baciti toliku količinu mleka, te sam je pozvala i pitala šta bih mogla od njega napraviti. Imala sam, za jednu od opcija, da napravim kiselo mleko, međutim ona mi je rekla da se kiselo mleko ne može napraviti kada je mleko ukiseljeno. Rekla mi je da napraim sir. Tako sam danas mogla da napravim i moj prvi sir, a evo i njenog recepta pred vama. Mogu vam samo nagovestiti da proces nije komplikovan i da je najbolje praviti a u večernjim satima. A od 6l mleka vi možete dobiti oko 900gr sira. Potrebni sastojci: 6l domaćeg, kravljeg mleka pola kašike soli (po ukusu