Danas za ručak napravite pasulj!
Pasulj sadrži kalijum, kalcijum, fosfor, gvožđe... Dokazano je da smanjuje šećer u krvi i pozitivno deluje na naš organizam. Zato obradujte svoj organizam i uživajte u izvanrednim ukusima.
Potrebni sastojci:
Odvojite oštećena zrna pasulja i sipajte ga u šerpu sa hladnom vodom preko noći. Ukoliko zaboravite, nije problem, prokuvajte pasulj u tri vode i isperite. Uzmite drugu šerpu, u kojoj ćete spremati pasulj, ulijte ulja (tek da pokrije dno šerpe), iseckajte luk, posolite ga i stavite luk da se dinsta.
Dok se luk dinsta u drugu šerpu prokuvajte suva rebra i iseckanu kobasicu na kolutove.
Kada se luk izdinsta u šerpu ubacite iseckanu šargarepu i beli luk. Kada osetite miris belog luka ulijte vode, pasulj i ubacite meso. Stavite na jaku vatru da prokuva, zatim smanjite. Kuvajte 2 sata, dok se pasulj ne skuva.
Pripremite zapršku. U manju šerpu stavite ulja tek da pokrije dno i kašiku brašna. Sjedinite smesu da ne ostanu grudvice i pecite na vatri dok brašno ne dobije zlatnu boju. Zatim sjedinite sa smesom kašiku mlevene paprike, pecite još minut. I ubacite u pasulj lagano mešajući. Posolite i pobiberite.
Kuvajte još 15 do 20 minuta.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар