Пређи на главни садржај

Pasulj sa dimljenim kobasicama i suvim rebrima

Danas za ručak napravite pasulj!

Pasulj sadrži kalijum, kalcijum, fosfor, gvožđe... Dokazano je da smanjuje šećer u krvi i pozitivno deluje na naš organizam. Zato obradujte svoj organizam i uživajte u izvanrednim ukusima.


     Potrebni sastojci:




  • 300 gr pasulja
  • 300 gr suvih rebara
  • jedna dužina kobasice
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 2 šargarepe
  • kašika mlevene paprike
  • kašika belog brašna
  • malo ulja
  • so
  • biber


  • Odvojite oštećena zrna pasulja i sipajte ga u šerpu sa hladnom vodom preko noći. Ukoliko zaboravite, nije problem, prokuvajte pasulj u tri vode i isperite. Uzmite drugu šerpu, u kojoj ćete spremati pasulj, ulijte ulja (tek da pokrije dno šerpe), iseckajte luk, posolite ga i stavite luk da se dinsta.
    Dok se luk dinsta u drugu šerpu prokuvajte suva rebra i iseckanu kobasicu na kolutove.
    Kada se luk izdinsta u šerpu ubacite iseckanu šargarepu i beli luk. Kada osetite miris belog luka ulijte vode, pasulj i ubacite meso. Stavite na jaku vatru da prokuva, zatim smanjite. Kuvajte 2 sata, dok se pasulj ne skuva.
    Pripremite zapršku. U manju šerpu stavite ulja tek da pokrije dno i kašiku brašna. Sjedinite smesu da ne ostanu grudvice i pecite na vatri dok brašno ne dobije zlatnu boju. Zatim sjedinite sa smesom kašiku mlevene paprike, pecite još minut. I ubacite u pasulj lagano mešajući. Posolite i pobiberite.
    Kuvajte još 15 do 20 minuta.

    Prijatno!

    Vaša Mica.

    Коментари

    Популарни постови са овог блога

    Vitaminska kupus salata

    Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

    Ćuretina u marinadi

      Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

    Hleb od spelte, heljde i lana

    Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I