Пређи на главни садржај

Pasulj sa dimljenim kobasicama i suvim rebrima

Danas za ručak napravite pasulj!

Pasulj sadrži kalijum, kalcijum, fosfor, gvožđe... Dokazano je da smanjuje šećer u krvi i pozitivno deluje na naš organizam. Zato obradujte svoj organizam i uživajte u izvanrednim ukusima.


     Potrebni sastojci:




  • 300 gr pasulja
  • 300 gr suvih rebara
  • jedna dužina kobasice
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 2 šargarepe
  • kašika mlevene paprike
  • kašika belog brašna
  • malo ulja
  • so
  • biber


  • Odvojite oštećena zrna pasulja i sipajte ga u šerpu sa hladnom vodom preko noći. Ukoliko zaboravite, nije problem, prokuvajte pasulj u tri vode i isperite. Uzmite drugu šerpu, u kojoj ćete spremati pasulj, ulijte ulja (tek da pokrije dno šerpe), iseckajte luk, posolite ga i stavite luk da se dinsta.
    Dok se luk dinsta u drugu šerpu prokuvajte suva rebra i iseckanu kobasicu na kolutove.
    Kada se luk izdinsta u šerpu ubacite iseckanu šargarepu i beli luk. Kada osetite miris belog luka ulijte vode, pasulj i ubacite meso. Stavite na jaku vatru da prokuva, zatim smanjite. Kuvajte 2 sata, dok se pasulj ne skuva.
    Pripremite zapršku. U manju šerpu stavite ulja tek da pokrije dno i kašiku brašna. Sjedinite smesu da ne ostanu grudvice i pecite na vatri dok brašno ne dobije zlatnu boju. Zatim sjedinite sa smesom kašiku mlevene paprike, pecite još minut. I ubacite u pasulj lagano mešajući. Posolite i pobiberite.
    Kuvajte još 15 do 20 minuta.

    Prijatno!

    Vaša Mica.

    Коментари

    Популарни постови са овог блога

    Ćuretina u marinadi

      Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

    Vitaminska kupus salata

    Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

    Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

    Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...