Пређи на главни садржај

Punjene prženice

 Danas napravite punjene prženice!

 Kreativnim ukusima nema kraja. Ukoliko želite da obradujete svoju porodicu novim ukusima i obrocima, ove punjene prženice mogu da budu jedan od vaših izbora.


Vreme pripreme 30 minuta.
Za dve osobe potrebno je:
   Potrebni sastojci:
  1. 4 jaja
  2. 5 parčadi hleba
  3. 50gr slanine
  4. malo soli
  5. malo ulja 
 Odstranite sredinu iz tri parčeta hleba tako da ostane samo korica hleba. Umutite jaja, u njih dodajte izdrobljena dva parčeta hleba i odstanjene sredine. Izmešajte tako da se sav hleb natopi jajima. Iseckajte slaninu i ubacite u smesu, posolite po ukusu.
Tepsiju namažite sa malo ulja, postavite tri korice hleba i zatim ih napunite smesom. Ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 20 do 30 minuta, dok se ne ispeku jaja.


Prijatno!

Vaša Mica.






Коментари

  1. Mico, veoma kreativno i ukusno. Bas za prijatan dorucak. Hvala na receptu!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu, dragi/a anoniman. Biće još mnogo kreativnih ideja, zato nastavite da nas pratite. Veliki pozdrav.

      Избриши
  2. Ko ne voli przenice, ne voli domacu hranu. Svaka cast!

    ОдговориИзбриши
  3. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...