Пређи на главни садржај

Mini pice

Danas napravite mini pice!

Ako se pitate šta da poslužite na Vašem ili dečjem rođendanu, ove mini pice bi mogle biti idealan izbor. Zato što se brzo pripremaju i neverovatno su ukusne. 


Vreme pripreme 1 sat.
Potrebni sastojci:

  -Za testo: 
  1. 1kg belog brašna
  2. pola kvasca
  3. kašičica soli
  4. kašičica šećera
  5. 2 čaše mleka
  6. 1 čaša jogurta
  7. 1 šoljica ulja 

  -Za nadev:
  1. 200gr salame
  2. 1 kesica pizza kečapa
  3. malo origana
  4. 2 jaja
  5. malo pavlake 


Testo: U mlako mleko izdrobite kvasac i dodajte šećer i kašiku brašna. Ostavite da nadođe 5 minuta, zatim dodajte u činiju brašno, so, jogurt, ulje i nadošli kvasac. Umesite testo postepeno dodavajući brašno. Testo treba da bude meko i da se ne lepi za ruke. Testo premayite sa malo ulja i ostavite da nadođe pola sata.
Nadev: Izmutiti jaja, ubaciti kečap, pavlaku, izrendanu salamu i origano. Sve dobro sjediniti.

Premesite testo. Pobrašnavite površinu, odvojte testou tri juke i razvijte ih debljine 1 cm u obliku velikog pravougaonika. Rasporedite nadev tako da imate za sve tri juke, nanesite preko testa ravnomerno i uvijte u rolnu.
Pleh namažite uljem, a nadevenu rolnu secite na kružiće debljine dva prsta i ređajte u pleh polegnuto i svaki kolut pritisnite odozgo.
Stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200C i pecite 25 minuta.

Prijatno!

Vaša Mica.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...