Danas napravite tunjevinu sa povrćem i rižom!
Za ljubitelje tunjevine, a takođe i one koji vole da isprobavaju nova jela i nove ukuse, predlaže jedan interesantan recept koji je nastao u jednom magičnom trenutku. Savršena kombinacija jakog ukusa tunjevine i slabog tona riže stvaraju odličan sklop za odličan zalogaj. Tu je i lagano povrće koje jelu daje boju i svežinu, a moj Vam je savet da probate i ovaj fini sklop. Nadam se da ćete uživati kako u ukusu, tako i u pripremi.
Vreme pripreme 20 minuta.
Za dve osoba potrebno je:
Potrebni sastojci:
- Šolja riže sa dugim zrnom
- 1 konzerva tunjevine
- pola pakovanja mešavine povrća za čorbu
- malo soli
Prokuvajte vodu te ulijte u šolju sa pirinčem i poklopite. U preostaloj ključaloj vodi kuvajte povrće dok ne omekša (takođe možete i da na tavici propržite na malo ulja, ja sam na taj način pripremila povrće i izuzetnog je ukusa).
Nakon što se voda prohladila i pirinač narastao ubacite ga u još vode i kuvajte 15-tak minuta (ja ostavim pirinač u vodi preko noći, tako da mi pri pripremi samog jela ne oduzima mnogo vremena, jer je već dosta vode upio). Lagano ga posolite, nije neophodno mnogo zbog toga što je tunjevina sama po sebi slana i riža će svojim spojem sa tunjevinom neutralisati njen jak ukus.
Rižom obložit tanjir, a povrće pomešajte sa tunjevinom te prekrijte odozgo rižu.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар