Пређи на главни садржај

Tunjevina sa povrćem i rižom

 Danas napravite tunjevinu sa povrćem i rižom!

Za ljubitelje tunjevine, a takođe i one koji vole da isprobavaju nova jela i nove ukuse, predlaže jedan interesantan recept koji je nastao u jednom magičnom trenutku. Savršena kombinacija jakog ukusa tunjevine i slabog tona riže stvaraju odličan sklop za odličan zalogaj. Tu je i lagano povrće koje jelu daje boju i svežinu, a moj Vam je savet da probate i ovaj fini sklop. Nadam se da ćete uživati kako u ukusu, tako i u pripremi.


Vreme pripreme 20 minuta. 
Za dve osoba potrebno je:


 Potrebni sastojci:
  1. Šolja riže sa dugim zrnom
  2. 1 konzerva tunjevine
  3. pola pakovanja mešavine povrća za čorbu
  4. malo soli

Prokuvajte vodu te ulijte u šolju sa pirinčem i poklopite. U preostaloj ključaloj vodi kuvajte povrće dok ne omekša (takođe možete i da na tavici propržite na malo ulja, ja sam na taj način pripremila povrće i izuzetnog je ukusa).
Nakon što se voda prohladila i pirinač narastao ubacite ga u još vode i kuvajte 15-tak minuta (ja ostavim pirinač u vodi preko noći, tako da mi pri pripremi samog jela ne oduzima mnogo vremena, jer je već dosta vode upio). Lagano ga posolite, nije neophodno mnogo zbog toga što je tunjevina sama po sebi slana i riža će svojim spojem sa tunjevinom neutralisati njen jak ukus.
Rižom obložit tanjir, a povrće pomešajte sa tunjevinom te prekrijte odozgo rižu.

Prijatno!

Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...