Пређи на главни садржај

Musaka sa slaninom i sirom

 Danas za ručak napravite musaku sa slaninom i sirom!


Kraj je meseca i finansija je sve manje. Gledam šta imam od preostalih namirnica kako bih napravila ručak. Krompir, slanina.. Odlično smisliću nešto sa ovim namirnicama. I tako je nastala ova musaka. Bukvalno sa 200 dinara sam kupila jednu manju pavlaku i 150gr sira baš koliko mi je bilo neophodno za ovaj obrok. A u frižideru su se krila dva jajeta koje sam takođe upotrebila.
Pa dragi moji, mi smo danas uživali u ovoj musaki, a vi ukoliko volite slaninu i krompir napravite ovu musaku i nećete se pokajati, ne oduzima mnogo ni vremena, a ni novca.
U daljem tekstu pogledajte recept i uživajte. 



Vreme pripreme oko 1 sat.
Za 2 osobe potrebno je:


Potrebi sastojci:
  1.  oko 1kg krompira
  2. 100gr slanine
  3. 150gr tvrdog sira
  4. malo ulja
  5. so
  6. biber
  7. crvena tucana paprika
  8. mleveni beli luk
  9. čaša pavlake
  10. 2 jajeta


Oguliti oko kilogram krompira, iseći na kolutove i ubaciti u vodu sa malo soli da kuva oko 10 minuta.
Procediti vodu.
Oko 100gr slanine iseckati i lagano prokuvati oko 5,6 minuta. Procediti vodu i početi sa ređanjem musake.
Dno malo premažite uljem, preko poređajte kolutove krompira. Posolite, pobiberite i pospite sa malo crvene paprike.

Prekrijte krompir slaninom.
 
 
 
Zatim prekrijte sa malo krompira. Posolite lagano i pobiberite i možete dodati začin mlevenog belog luka.



Prekrijte sa tvrdim sirom 150gr.



Ostatkom krompira prekrijte sir. Posolite, pobiberite i pospite crvenom paprikom.



Prekrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200C oko 25minuta.
Za to vreme pomešajte čašu pavlake, dva jajeta. Izvadite iz rerne i prelijte musaku.
 


Vratiti u rernu i peći još 25 minuta (u zavisnosti od rerne).
Izvadite iz rerne i poslužite.



Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I