Пређи на главни садржај

Musaka sa slaninom i sirom

 Danas za ručak napravite musaku sa slaninom i sirom!


Kraj je meseca i finansija je sve manje. Gledam šta imam od preostalih namirnica kako bih napravila ručak. Krompir, slanina.. Odlično smisliću nešto sa ovim namirnicama. I tako je nastala ova musaka. Bukvalno sa 200 dinara sam kupila jednu manju pavlaku i 150gr sira baš koliko mi je bilo neophodno za ovaj obrok. A u frižideru su se krila dva jajeta koje sam takođe upotrebila.
Pa dragi moji, mi smo danas uživali u ovoj musaki, a vi ukoliko volite slaninu i krompir napravite ovu musaku i nećete se pokajati, ne oduzima mnogo ni vremena, a ni novca.
U daljem tekstu pogledajte recept i uživajte. 



Vreme pripreme oko 1 sat.
Za 2 osobe potrebno je:


Potrebi sastojci:
  1.  oko 1kg krompira
  2. 100gr slanine
  3. 150gr tvrdog sira
  4. malo ulja
  5. so
  6. biber
  7. crvena tucana paprika
  8. mleveni beli luk
  9. čaša pavlake
  10. 2 jajeta


Oguliti oko kilogram krompira, iseći na kolutove i ubaciti u vodu sa malo soli da kuva oko 10 minuta.
Procediti vodu.
Oko 100gr slanine iseckati i lagano prokuvati oko 5,6 minuta. Procediti vodu i početi sa ređanjem musake.
Dno malo premažite uljem, preko poređajte kolutove krompira. Posolite, pobiberite i pospite sa malo crvene paprike.

Prekrijte krompir slaninom.
 
 
 
Zatim prekrijte sa malo krompira. Posolite lagano i pobiberite i možete dodati začin mlevenog belog luka.



Prekrijte sa tvrdim sirom 150gr.



Ostatkom krompira prekrijte sir. Posolite, pobiberite i pospite crvenom paprikom.



Prekrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200C oko 25minuta.
Za to vreme pomešajte čašu pavlake, dva jajeta. Izvadite iz rerne i prelijte musaku.
 


Vratiti u rernu i peći još 25 minuta (u zavisnosti od rerne).
Izvadite iz rerne i poslužite.



Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...