Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom!
Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo.
Vreme pripreme oko 45 minuta.
Za dve osobe potrebno je:
- pola šolje pirinča
- 3,5-4 šolje bujona
- glavica crnog luka
- 200gr pilećeg belog mesa
- so
- kašika ulja
- crvena paprika tucana
- pola šolje soka od paradajza
- kuvana šargarepa
U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola
šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne
ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji.
Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona" podrazumevam pola šoljice za kafu)
Dok se luk dinsta sitno nasecite malo belog mesa, pospite solju ili vegetom i crvenom paprikom.
Nakon sto se luk dinstao nekih 20 minuta ispasirajte ga i dodajte piletinu (pazite da ne zagori, ukoliko je potrebno dodajte još malo bujona). Dinstati par minuta. Zatim uliti šolju bujona (i ukoliko ste u tom bujonu, odnosno supi skuvali šargarepu dodajte i nju) i pola šolje paradajz soka. Pustite da voda ispari tečnost ispari.
Ugasite vatru i jednostavno napravljen sos pomešajte sa prethodno skuvanim pirinčem.
Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona" podrazumevam pola šoljice za kafu)
Dok se luk dinsta sitno nasecite malo belog mesa, pospite solju ili vegetom i crvenom paprikom.
Nakon sto se luk dinstao nekih 20 minuta ispasirajte ga i dodajte piletinu (pazite da ne zagori, ukoliko je potrebno dodajte još malo bujona). Dinstati par minuta. Zatim uliti šolju bujona (i ukoliko ste u tom bujonu, odnosno supi skuvali šargarepu dodajte i nju) i pola šolje paradajz soka. Pustite da voda ispari tečnost ispari.
Ugasite vatru i jednostavno napravljen sos pomešajte sa prethodno skuvanim pirinčem.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар