Пређи на главни садржај

Pile u rerni sa krompirom



  Danas za ručak napravite pile u rerni sa krompirom!
  
Kada za mnogobojnu porodicu ili prijatelje želite da pripremite nešto zdravo i ukusno možda baš ovo bude vaš izbor. Ovo ukusno pile me vraća u prošlost kada sam kao mala sa svojom porodicom uživala u ovim zalogajima. U nastavku možete pročitati recept kako sam ovo danas pripremila. Uživajte i prijatno.


Vreme pripreme 3 sata.
Za 6 osoba potrebno je:

Potrebi sastojci:
  1.  Pile od oko 2kg
  2. 5 glavica crnog luka
  3. Začini (bosiljak, peršun, mlevenu slatku i ljutu papriku, ruzmarin, lovorov list, vlašac, kurkumu)
  4. so
  5. 1 litar vode
  6.  3 šargarepe
  7.  2 zelena
  8.  2 manje žute paprike
  9.  malo ljute paprike
  10.  1kg crvenog krompira


Pile posušite krpom, premažite solju i stavite u tepsiju u zagrejanu rernu na 150 stepeni.
Zatim ogulite 5 srednjih glavica crnog luka i isecite, ne jako sitno, srednje veličine. Posolite blago luk prstohvatom soli, dodajte začine po želji (ja sam stavila bosiljak, peršun, mlevenu slatku i ljutu papriku, ruzmarin, lovorov list, vlašac, kurkumu).
Nakon 15 minuta izvadite pile iz rerne i polovinom luka napunite pile, ostatak pospite okolo. Vratite u rernu.
Prokuvajte litru vode.
Za to vreme pripremite povrće. Iseckajte 3 šargarepe, 2 zelena, 2 manje žute paprike, malo ljute paprike ukoliko volite pikantno.
Nakon još nekih 15 minuta izvadite pile i ubacite oko njega povrće i prelijte prokuvanom vodom.
Pile okrenite na drugu stranu i vratite u rernu.
 
Nakon dva sata ogulite 1kg crvenog krompira. Prerežite ih na polovinu, zatim uzduž po pola (gledajte da to budu veći krompiri). Posušite ih u krpi i prepecite u zagrejanom ulju sa svake strane (kratko, oko 5 minuta). Izvadite ih i obrišite ulje krpom.
Izvadite pile iz rerne, okrenite ga i oko njega poređajte krompiriće i lagano pospite solju. Vratite u rernu i pecite još 45 minuta. Pred sam kraj možete pojačati temperaturu rerne kako bi se lepo zapeklo.
Poslužite.




Prijatno! 


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I