Danas za ručak napravite pile u rerni sa krompirom!
Kada za mnogobojnu porodicu ili prijatelje želite da pripremite nešto zdravo i ukusno možda baš ovo bude vaš izbor. Ovo ukusno pile me vraća u prošlost kada sam kao mala sa svojom porodicom uživala u ovim zalogajima. U nastavku možete pročitati recept kako sam ovo danas pripremila. Uživajte i prijatno.
Vreme pripreme 3 sata.
Za 6 osoba potrebno je:
Potrebi sastojci:
- Pile od oko 2kg
- 5 glavica crnog luka
- Začini (bosiljak, peršun, mlevenu slatku i ljutu papriku, ruzmarin, lovorov list, vlašac, kurkumu)
- so
- 1 litar vode
- 3 šargarepe
- 2 zelena
- 2 manje žute paprike
- malo ljute paprike
- 1kg crvenog krompira
Pile posušite krpom, premažite solju i stavite u tepsiju u zagrejanu rernu na 150 stepeni.
Zatim ogulite 5 srednjih glavica crnog luka i isecite, ne jako sitno, srednje veličine. Posolite blago luk prstohvatom soli, dodajte začine po želji (ja sam stavila bosiljak, peršun, mlevenu slatku i ljutu papriku, ruzmarin, lovorov list, vlašac, kurkumu).
Nakon 15 minuta izvadite pile iz rerne i polovinom luka napunite pile, ostatak pospite okolo. Vratite u rernu.
Prokuvajte litru vode.
Za to vreme pripremite povrće. Iseckajte 3 šargarepe, 2 zelena, 2 manje žute paprike, malo ljute paprike ukoliko volite pikantno.
Nakon još nekih 15 minuta izvadite pile i ubacite oko njega povrće i prelijte prokuvanom vodom.
Pile okrenite na drugu stranu i vratite u rernu.
Zatim ogulite 5 srednjih glavica crnog luka i isecite, ne jako sitno, srednje veličine. Posolite blago luk prstohvatom soli, dodajte začine po želji (ja sam stavila bosiljak, peršun, mlevenu slatku i ljutu papriku, ruzmarin, lovorov list, vlašac, kurkumu).
Nakon 15 minuta izvadite pile iz rerne i polovinom luka napunite pile, ostatak pospite okolo. Vratite u rernu.
Prokuvajte litru vode.
Za to vreme pripremite povrće. Iseckajte 3 šargarepe, 2 zelena, 2 manje žute paprike, malo ljute paprike ukoliko volite pikantno.
Nakon još nekih 15 minuta izvadite pile i ubacite oko njega povrće i prelijte prokuvanom vodom.
Pile okrenite na drugu stranu i vratite u rernu.
Nakon dva sata ogulite 1kg crvenog krompira. Prerežite ih
na polovinu, zatim uzduž po pola (gledajte da to budu veći krompiri).
Posušite ih u krpi i prepecite u zagrejanom ulju sa svake strane
(kratko, oko 5 minuta). Izvadite ih i obrišite ulje krpom.
Izvadite pile iz rerne, okrenite ga i oko njega poređajte krompiriće i lagano pospite solju. Vratite u rernu i pecite još 45 minuta. Pred sam kraj možete pojačati temperaturu rerne kako bi se lepo zapeklo.
Poslužite.
Izvadite pile iz rerne, okrenite ga i oko njega poređajte krompiriće i lagano pospite solju. Vratite u rernu i pecite još 45 minuta. Pred sam kraj možete pojačati temperaturu rerne kako bi se lepo zapeklo.
Poslužite.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар