Пређи на главни садржај

Pile u rerni sa krompirom



  Danas za ručak napravite pile u rerni sa krompirom!
  
Kada za mnogobojnu porodicu ili prijatelje želite da pripremite nešto zdravo i ukusno možda baš ovo bude vaš izbor. Ovo ukusno pile me vraća u prošlost kada sam kao mala sa svojom porodicom uživala u ovim zalogajima. U nastavku možete pročitati recept kako sam ovo danas pripremila. Uživajte i prijatno.


Vreme pripreme 3 sata.
Za 6 osoba potrebno je:

Potrebi sastojci:
  1.  Pile od oko 2kg
  2. 5 glavica crnog luka
  3. Začini (bosiljak, peršun, mlevenu slatku i ljutu papriku, ruzmarin, lovorov list, vlašac, kurkumu)
  4. so
  5. 1 litar vode
  6.  3 šargarepe
  7.  2 zelena
  8.  2 manje žute paprike
  9.  malo ljute paprike
  10.  1kg crvenog krompira


Pile posušite krpom, premažite solju i stavite u tepsiju u zagrejanu rernu na 150 stepeni.
Zatim ogulite 5 srednjih glavica crnog luka i isecite, ne jako sitno, srednje veličine. Posolite blago luk prstohvatom soli, dodajte začine po želji (ja sam stavila bosiljak, peršun, mlevenu slatku i ljutu papriku, ruzmarin, lovorov list, vlašac, kurkumu).
Nakon 15 minuta izvadite pile iz rerne i polovinom luka napunite pile, ostatak pospite okolo. Vratite u rernu.
Prokuvajte litru vode.
Za to vreme pripremite povrće. Iseckajte 3 šargarepe, 2 zelena, 2 manje žute paprike, malo ljute paprike ukoliko volite pikantno.
Nakon još nekih 15 minuta izvadite pile i ubacite oko njega povrće i prelijte prokuvanom vodom.
Pile okrenite na drugu stranu i vratite u rernu.
 
Nakon dva sata ogulite 1kg crvenog krompira. Prerežite ih na polovinu, zatim uzduž po pola (gledajte da to budu veći krompiri). Posušite ih u krpi i prepecite u zagrejanom ulju sa svake strane (kratko, oko 5 minuta). Izvadite ih i obrišite ulje krpom.
Izvadite pile iz rerne, okrenite ga i oko njega poređajte krompiriće i lagano pospite solju. Vratite u rernu i pecite još 45 minuta. Pred sam kraj možete pojačati temperaturu rerne kako bi se lepo zapeklo.
Poslužite.




Prijatno! 


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...