Пређи на главни садржај

Pizza kroasani

=
 Danas napravite pizza kroasane!


 Od kilograma brašna napravite 32 krosana. Za vaše rođendane, praznike, ostale vrste slavlja ili jednostavno ih napravite danas za vas i vašu porodicu. Nisu komplikovane za pripremu, a ukus je božanstven. Najviše će prijati ljubiteljima pice. U nastavku teksta pročitajte recept i već sada ih pripremite za svoje voljene.


Vreme pripreme oko 2 sata
Za 32 krosana potrebno je:

 Potrebni sastojci:
  1. 1kg mekog brašna
  2. 1 kvasac (50gr)
  3. 700 ml mleka 
  4.  kašičica šećera
  5.  1,5 kašike soli   
  6.  250gr margarina
  7.  malo ulja
  8. 2 jajeta i kašičica soli
  • Za nadev:
  1. 250gr salame
  2. 150gr tvrdog sira
  3. 2 kesice pizza kečapa
  4. kesica origana


U mlako mleko od pola litre izdrobite kvasac, dodajte kašičicu šećera i kašiku brasna, promešajte i poklopite. Neka nadodje, nekih 5minuta je potrebno.
U činiju uspite pola kile brašna, 1,5 kašike soli i promešajte. U nadošao kvasac nasitnite 100gr margarina za testa i kolače da bi se istopio, zatim smesu dodajte u brašno, sjedinite smesu i dodajte još 200ml mleka i umesite testo sa ostatkom brašna (da se ne lepi za ruke i bude mekano). Testo ostavite u činiji, rukama ga lagano premažite uljem kako se ne bi lepilo za posudu, prekrijte i ostavite na toplom 45 minuta.
Nadev: salamu narendajte, takođe i sir, dodajte dve kesice kečapa, kesicu origana i izmešajte nadev da se sve sjedini.
Nadošlo testo premesite, podelite u 6 juka. Svaku juku oblikujte uz pomoć oklagije u krug (debljine od oko 1cm) ređajte jednu na drugu, a između ih premažite preostalim margarinom i tako slažite.
Testo prebacite na sredinu stola i razvijajte ga u krug, što vise, treba da bude tanko oko pola cm.
Isecite na 32 trogla. 



Na širom delu trougla stavite nadev, prebacite preko testo i lagano pritisnite prstima krajeve kako nadev ne bi ispao, te zavijte do kraja kiflu.
Dva jajeta ubućkajte sa kašičicom soli. Odložite tepsiju sa malo ulja, poređajte kifle te ih premažite jajima.
U zagrejanu rernu na 200C ubacite kifle i pecite oko 25minuta (u zavisnosti od rerne).


Prijatno!
 
 
 
Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...