Пређи на главни садржај

Pizza kroasani

=
 Danas napravite pizza kroasane!


 Od kilograma brašna napravite 32 krosana. Za vaše rođendane, praznike, ostale vrste slavlja ili jednostavno ih napravite danas za vas i vašu porodicu. Nisu komplikovane za pripremu, a ukus je božanstven. Najviše će prijati ljubiteljima pice. U nastavku teksta pročitajte recept i već sada ih pripremite za svoje voljene.


Vreme pripreme oko 2 sata
Za 32 krosana potrebno je:

 Potrebni sastojci:
  1. 1kg mekog brašna
  2. 1 kvasac (50gr)
  3. 700 ml mleka 
  4.  kašičica šećera
  5.  1,5 kašike soli   
  6.  250gr margarina
  7.  malo ulja
  8. 2 jajeta i kašičica soli
  • Za nadev:
  1. 250gr salame
  2. 150gr tvrdog sira
  3. 2 kesice pizza kečapa
  4. kesica origana


U mlako mleko od pola litre izdrobite kvasac, dodajte kašičicu šećera i kašiku brasna, promešajte i poklopite. Neka nadodje, nekih 5minuta je potrebno.
U činiju uspite pola kile brašna, 1,5 kašike soli i promešajte. U nadošao kvasac nasitnite 100gr margarina za testa i kolače da bi se istopio, zatim smesu dodajte u brašno, sjedinite smesu i dodajte još 200ml mleka i umesite testo sa ostatkom brašna (da se ne lepi za ruke i bude mekano). Testo ostavite u činiji, rukama ga lagano premažite uljem kako se ne bi lepilo za posudu, prekrijte i ostavite na toplom 45 minuta.
Nadev: salamu narendajte, takođe i sir, dodajte dve kesice kečapa, kesicu origana i izmešajte nadev da se sve sjedini.
Nadošlo testo premesite, podelite u 6 juka. Svaku juku oblikujte uz pomoć oklagije u krug (debljine od oko 1cm) ređajte jednu na drugu, a između ih premažite preostalim margarinom i tako slažite.
Testo prebacite na sredinu stola i razvijajte ga u krug, što vise, treba da bude tanko oko pola cm.
Isecite na 32 trogla. 



Na širom delu trougla stavite nadev, prebacite preko testo i lagano pritisnite prstima krajeve kako nadev ne bi ispao, te zavijte do kraja kiflu.
Dva jajeta ubućkajte sa kašičicom soli. Odložite tepsiju sa malo ulja, poređajte kifle te ih premažite jajima.
U zagrejanu rernu na 200C ubacite kifle i pecite oko 25minuta (u zavisnosti od rerne).


Prijatno!
 
 
 
Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I