Danas napravite pizza kroasane!
Od kilograma brašna napravite 32 krosana. Za vaše rođendane, praznike, ostale vrste slavlja ili jednostavno ih napravite danas za vas i vašu porodicu. Nisu komplikovane za pripremu, a ukus je božanstven. Najviše će prijati ljubiteljima pice. U nastavku teksta pročitajte recept i već sada ih pripremite za svoje voljene.
Vreme pripreme oko 2 sata
Za 32 krosana potrebno je:
Potrebni sastojci:
- 1kg mekog brašna
- 1 kvasac (50gr)
- 700 ml mleka
- kašičica šećera
- 1,5 kašike soli
- 250gr margarina
- malo ulja
- 2 jajeta i kašičica soli
- Za nadev:
- 250gr salame
- 150gr tvrdog sira
- 2 kesice pizza kečapa
- kesica origana
U mlako mleko od pola litre izdrobite kvasac, dodajte
kašičicu šećera i kašiku brasna, promešajte i poklopite. Neka nadodje,
nekih 5minuta je potrebno.
U činiju uspite pola kile brašna, 1,5 kašike soli i promešajte. U nadošao kvasac nasitnite 100gr margarina za testa i kolače da bi se istopio, zatim smesu dodajte u brašno, sjedinite smesu i dodajte još 200ml mleka i umesite testo sa ostatkom brašna (da se ne lepi za ruke i bude mekano). Testo ostavite u činiji, rukama ga lagano premažite uljem kako se ne bi lepilo za posudu, prekrijte i ostavite na toplom 45 minuta.
U činiju uspite pola kile brašna, 1,5 kašike soli i promešajte. U nadošao kvasac nasitnite 100gr margarina za testa i kolače da bi se istopio, zatim smesu dodajte u brašno, sjedinite smesu i dodajte još 200ml mleka i umesite testo sa ostatkom brašna (da se ne lepi za ruke i bude mekano). Testo ostavite u činiji, rukama ga lagano premažite uljem kako se ne bi lepilo za posudu, prekrijte i ostavite na toplom 45 minuta.
Nadev: salamu narendajte, takođe i sir, dodajte dve kesice kečapa, kesicu origana i izmešajte nadev da se sve sjedini.
Nadošlo testo premesite, podelite u 6 juka. Svaku juku
oblikujte uz pomoć oklagije u krug (debljine od oko 1cm) ređajte jednu
na drugu, a između ih premažite preostalim margarinom i tako slažite.
Testo prebacite na sredinu stola i razvijajte ga u krug, što vise, treba da bude tanko oko pola cm.
Isecite na 32 trogla.
Testo prebacite na sredinu stola i razvijajte ga u krug, što vise, treba da bude tanko oko pola cm.
Isecite na 32 trogla.
Na širom delu trougla stavite nadev, prebacite
preko testo i lagano pritisnite prstima krajeve kako nadev ne bi ispao,
te zavijte do kraja kiflu.
Dva jajeta ubućkajte sa kašičicom soli. Odložite tepsiju sa malo ulja, poređajte kifle te ih premažite jajima.
U zagrejanu rernu na 200C ubacite kifle i pecite oko 25minuta (u zavisnosti od rerne).
Dva jajeta ubućkajte sa kašičicom soli. Odložite tepsiju sa malo ulja, poređajte kifle te ih premažite jajima.
U zagrejanu rernu na 200C ubacite kifle i pecite oko 25minuta (u zavisnosti od rerne).
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар