Пређи на главни садржај

Svinjski odresci u slatkom sosu od crnog vina

Danas za ručak napravite svinjske odreske u slatkom sosu od crnog vina!


Sa svinjskim mesom možete dosta eksperimentisati. Što se tiče začina, možete mnoga isprobati, meso se odlično slaže sa raznovrsnim aromama. Ovaj put sam stavila samo ruzmarin, međutim neki od predloga za vaše šnicle može biti kim, vlašac, pa čak i djumbir se koristi, kao i mnogi drugi začini. Biber je ovom mesu nezaobilazan začin koji koristim u toku pripreme. Takođe volim i tucanu papriku koja po meni ima divan miris, kao i ukus.
Dozvolite sebi da uživate u ovoj rapsodiji ukusa, a najviše će ovaj obrok obradovati ljubitelje slatkog.
U nastavku možete pogledati kako se priprema ovo jelo. Meso je mekano, a ukus blag i blago slatkast.



Vreme pripreme oko 2 sata.
Za 3 osobe potrebno je:


Potrebi sastojci:
  • Za marinadu:
  1. 5,6 šnicli svinjskog mesa
  2.  crni luk
  3. čen belog luka
  4. 1,5 kašičica soli
  5. biber
  6. ruzmarin
  7. 2 kašičice tucane, slatke paprike 
  8. ulje
  • Za ručak:
  1. 4 glavice crnog luka
  2. ulje
  3. so
  4. 2 kašike šećera
  5. 3 šargarepe
  6. šolja od 2dl crnog vina
  7. voda

Uveče pripremite meso kako bi prenoćilo u marinadi.
Marinada: u posudu ubacite iseckan crni luk tanko na linije, usitnjen čen belog luka, kašičicu i po soli, biber, ruzmarin, 2 kašičice tucane paprike (možete pored ovoga dodati i malo ljute tucane paprike). Sipajte ulje i promešajte marinadu. Mesto lagano istucite i nožem lagano odozgo zasecite sa par strana kako bi celo upilo marinadu. Ubacite meso u posudu i svaku šniclu dobro sjedinite da bude prekriveno marinadom. Preko stavite foliju i ostavite u frižideru da prenoći.



Pripremite ručak:
Meso složite na tepsiju, ubacite u rernu da se griluju šnicle oko 20 minuta dok pripremate luk.

4 glavice crnog luka isecite na krupnije kocke. Lagano pospite solju kako bi se pre izdinstao.

Dinstajte luk na srednjoj vatri, za to vreme isecite na kolute 3 šargarepe i stavite ih da se dinstaju zajedno sa lukom. Pospite sa dve kašike šećera.

Nakon 15-20 minuta ulijte šolju crnog vina.

Pustite da vino u potpunosti ispari.



Nemojte zaboraviti da isključite rernu nakon 20 minuta. 
Dinstan luk prohladite, stavite u blender i dodajte šolju vode.

 

U veću šerpu sipajke 2 šolje mlake vode stavite da se kuva, dodajte izblendiran luk, promešajte i dodajte meso.

 
Kuvajte sat i po vremena, na laganoj vatri dok voda ne ispari, a sos se ne zgusne.
Poslužite uz prilog po želji. Kod mene je to bio pirinač.



Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I