Danas za ručak napravite svinjske odreske u slatkom sosu od crnog vina!
Sa svinjskim mesom možete dosta eksperimentisati. Što se tiče začina, možete mnoga isprobati, meso se odlično slaže sa raznovrsnim aromama. Ovaj put sam stavila samo ruzmarin, međutim neki od predloga za vaše šnicle može biti kim, vlašac, pa čak i djumbir se koristi, kao i mnogi drugi začini. Biber je ovom mesu nezaobilazan začin koji koristim u toku pripreme. Takođe volim i tucanu papriku koja po meni ima divan miris, kao i ukus.
Dozvolite sebi da uživate u ovoj rapsodiji ukusa, a najviše će ovaj obrok obradovati ljubitelje slatkog.
U nastavku možete pogledati kako se priprema ovo jelo. Meso je mekano, a ukus blag i blago slatkast.
Vreme pripreme oko 2 sata.
Za 3 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
- Za marinadu:
- 5,6 šnicli svinjskog mesa
- crni luk
- čen belog luka
- 1,5 kašičica soli
- biber
- ruzmarin
- 2 kašičice tucane, slatke paprike
- ulje
- Za ručak:
- 4 glavice crnog luka
- ulje
- so
- 2 kašike šećera
- 3 šargarepe
- šolja od 2dl crnog vina
- voda
Uveče pripremite meso kako bi prenoćilo u marinadi.
Marinada: u posudu ubacite iseckan crni luk tanko na linije, usitnjen čen belog luka, kašičicu i po soli, biber, ruzmarin, 2 kašičice tucane paprike (možete pored ovoga dodati i malo ljute tucane paprike). Sipajte ulje i promešajte marinadu. Mesto lagano istucite i nožem lagano odozgo zasecite sa par strana kako bi celo upilo marinadu. Ubacite meso u posudu i svaku šniclu dobro sjedinite da bude prekriveno marinadom. Preko stavite foliju i ostavite u frižideru da prenoći.
Marinada: u posudu ubacite iseckan crni luk tanko na linije, usitnjen čen belog luka, kašičicu i po soli, biber, ruzmarin, 2 kašičice tucane paprike (možete pored ovoga dodati i malo ljute tucane paprike). Sipajte ulje i promešajte marinadu. Mesto lagano istucite i nožem lagano odozgo zasecite sa par strana kako bi celo upilo marinadu. Ubacite meso u posudu i svaku šniclu dobro sjedinite da bude prekriveno marinadom. Preko stavite foliju i ostavite u frižideru da prenoći.
Pripremite ručak:
Meso složite na tepsiju, ubacite u rernu da se griluju šnicle oko 20 minuta dok pripremate luk.
4 glavice crnog luka isecite na krupnije kocke. Lagano pospite solju kako bi se pre izdinstao.
Dinstajte luk na srednjoj vatri, za to vreme isecite na kolute 3 šargarepe i stavite ih da se dinstaju zajedno sa lukom. Pospite sa dve kašike šećera.
Nakon 15-20 minuta ulijte šolju crnog vina.
Pustite da vino u potpunosti ispari.
Nemojte zaboraviti da isključite rernu nakon 20 minuta.
Dinstan luk prohladite, stavite u blender i dodajte šolju vode.
U veću šerpu sipajke 2 šolje mlake vode stavite da se kuva, dodajte izblendiran luk, promešajte i dodajte meso.
Kuvajte sat i po vremena, na laganoj vatri dok voda ne ispari, a sos se ne zgusne.
Poslužite uz prilog po želji. Kod mene je to bio pirinač.
Poslužite uz prilog po želji. Kod mene je to bio pirinač.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар