Пређи на главни садржај

Junetina u sosu od senfa sa pireom

Danas za ručak napravite junetinu u sosu od senfa sa pireom!

U potrazi za ručkom koji ne sadrži mnogo masti izmislila sam obrok koji me je oduševio. Pogledajte kako da spremite pire bez mleka i margarina. Pustite mirise da plove vašim domom i zagolicajte stomake vaših ukućana.


Vreme pripreme 1 sat.
Za dve osobe potrebno je:
   Potrebni sastojci:
  1. 300gr junetine
  2. malo senfa
  3. čaša belog vina
  4. kašičica maslinovog ulja
  5. 0,5kg crvenog krompira
Namažite senfom juneće, tanko isečene, odreske i ostavite ih preko noći u frižideru (nije na odmet i pred pečenje da to uradite). Namažite tiganj maslinovim uljem i na jakoj vatri pecite prethodno pripremljene odreske junetine. Kada porumene i kada malo ispare njegovi sokovi sipajte vino i poklopite. Neka se krčka 20 do 30 minuta na umerenoj vatri.
Skuvajte krompir i odstranite vodu. U krompir dodajte sos iz junetine i ispasirajte. Pazite pri dodavanju sosa da pire ne bi bio tečan.
Poslužite juneće odreske uz preostali sos zajedno sa pireom.

Prijatno!

Vaša Mica.


Коментари

  1. Sos je bas ukusan i odlicno se slaze sa pireom i mesom. Cak je i meso veoma mekano i socno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dragi anoniman, hvala na komentaru. Veoma mi je drago to sto vam se dopalo. Pratite nas i dalje. Veliki pozdrav.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...