Danas za ručak napravite bečku šniclu sa pekarskim krompirom!
Pravi nedeljni ručak, ali ko kaže da ne možete ovo da spremite baš danas. Evo i moj recept za nadaleko čuvenu Bečku šniclu i ukusni pekarski krompir.
Vreme pripreme 45 minuta.
Za dve osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:
- 2 svinjske šnicle
- 2 jaja
- 3 kašike brašna
- 4 kašike prezli
- ulje
- 4 veća krompira
- vegete
- soli
- bibera
Začinite meso po ukusu, te ga prekrijte kesom (kako ne biste isprskali sve okolo), čekićem istucite šnicle.
Oljuštite krompire, isecite na kolutove kao pola debljine prsta, te ih začinite po ukusu (po meni su najukusniji kada stavim malo vegete te ih u činiji izmešam tako da se za svaki deo prilepi po malo vegete). U manji pleh ubacite krompir i nemojte zaboraviti da ga prethodno namažete uljem, kako se ne bi krompir zalepio (ja sipam mesavinu ulja i vode, po meni je ukusniji krompir na taj način). Ubacite u zagrejanu rernu na 180C za 30minuta krompirići su gotovi.
U tiganj sipajte ulje i stavite da se zagreje, za to vreme uvaljajte šnicle u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Pecite šnicle dok ne porumene, te ih stavite na ubruse kako bi ubrus upio višak ulja. Poslužite.
Prijatno!
Vaša Mica!
Коментари
Постави коментар