Пређи на главни садржај

Bečka šnicla sa pekarskim krompirom

 Danas za ručak napravite bečku šniclu sa pekarskim krompirom!


Pravi nedeljni ručak, ali ko kaže da ne možete ovo da spremite baš danas. Evo i moj recept za nadaleko čuvenu Bečku šniclu i ukusni pekarski krompir.


Vreme pripreme 45 minuta.
Za dve osobe potrebno je:

 Potrebni sastojci:
  1. 2 svinjske šnicle
  2. 2 jaja
  3. 3 kašike brašna
  4. 4 kašike prezli
  5.  ulje
  6. 4 veća krompira
  7. vegete
  8. soli
  9. bibera

Začinite meso po ukusu, te ga prekrijte kesom (kako ne biste isprskali sve okolo), čekićem istucite šnicle.

Oljuštite krompire, isecite na kolutove kao pola debljine prsta, te ih začinite po ukusu (po meni su najukusniji kada stavim malo vegete te ih u činiji izmešam tako da se za svaki deo prilepi po malo vegete). U manji pleh ubacite krompir i nemojte zaboraviti da ga prethodno namažete uljem, kako se ne bi krompir zalepio (ja sipam mesavinu ulja i vode, po meni je ukusniji krompir na taj način). Ubacite u zagrejanu rernu na 180C za 30minuta krompirići su gotovi.

U tiganj sipajte ulje i stavite da se zagreje, za to vreme uvaljajte šnicle u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Pecite šnicle dok ne porumene, te ih stavite na ubruse kako bi ubrus upio višak ulja. Poslužite.



Prijatno!


Vaša Mica!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I