Пређи на главни садржај

Bečka šnicla sa pekarskim krompirom

 Danas za ručak napravite bečku šniclu sa pekarskim krompirom!


Pravi nedeljni ručak, ali ko kaže da ne možete ovo da spremite baš danas. Evo i moj recept za nadaleko čuvenu Bečku šniclu i ukusni pekarski krompir.


Vreme pripreme 45 minuta.
Za dve osobe potrebno je:

 Potrebni sastojci:
  1. 2 svinjske šnicle
  2. 2 jaja
  3. 3 kašike brašna
  4. 4 kašike prezli
  5.  ulje
  6. 4 veća krompira
  7. vegete
  8. soli
  9. bibera

Začinite meso po ukusu, te ga prekrijte kesom (kako ne biste isprskali sve okolo), čekićem istucite šnicle.

Oljuštite krompire, isecite na kolutove kao pola debljine prsta, te ih začinite po ukusu (po meni su najukusniji kada stavim malo vegete te ih u činiji izmešam tako da se za svaki deo prilepi po malo vegete). U manji pleh ubacite krompir i nemojte zaboraviti da ga prethodno namažete uljem, kako se ne bi krompir zalepio (ja sipam mesavinu ulja i vode, po meni je ukusniji krompir na taj način). Ubacite u zagrejanu rernu na 180C za 30minuta krompirići su gotovi.

U tiganj sipajte ulje i stavite da se zagreje, za to vreme uvaljajte šnicle u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Pecite šnicle dok ne porumene, te ih stavite na ubruse kako bi ubrus upio višak ulja. Poslužite.



Prijatno!


Vaša Mica!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...