Danas napravite kiflice sa pekmezom od kajsija!
Ukusne, mekane slatke kiflice, prava kombinacija za danas. Zasladite sa danas sa ovom poslasticom. Garantujem vam zadovoljan stomak. :)
Vreme pripreme 1 sata i 15minuta
Za 16 kiflica potrebno je:
Potrebni sastojci:
- 2 žumanca
- 2 belanca
- kašika masti
- 2 kašike šećera
- 300gr mekog brašna
- pola svežeg kvasca
- šolja mleka
- vanil šećer
- pekmez od kajsija
- malo susama
- malo meda
U manju činiju izdrobite kvasac, sipajte kašičicu šećera i kašikicu brašna. Prelijte sa 3 kašike toplog mleka (izdvojte 3 kašike mleka od pripremljene šolje toplog mleka) i sjedinite. Neka odstoji i nadođe 5 minuta.
U veću činiju ulupajte dva žumanca i kašiku i po šećera. Dodajte mast, kvasac, preostalo mleko. Postepeno dodavajte brašno i zamesite testo. Kada je testo gotovo i ne lepi se za ruke, premažite ga sa malo masti ili ulja da se ne lepi kada bude nadolazilo. Prekrijte činiju krpom i ostavite na toplom da nadođe 30 minuta.
Premesite testo i razvijte krug od testa, te ga presecite na 16 jednakih delova.
Zatim na krajeve dodajte kašičicu pekmeza od kajsija te umotajte kiflice. Poređajte u tepsiju i premažite ih ulupanim belancima. Pospite sa malo susama, te ih možete i malo preliti medom (mali eksperiment, koji je uspeo i zaista je ukusno).
Uključite rernu da se zagreva oko 10 minuta na 200C dok kiflice za to vreme odstoje i malo nadođu.
Ubacite kiflice na 200C i pecite pola sata, dok ne porumene.
Prijatno!
Vaša Mica!
Коментари
Постави коментар