Пређи на главни садржај

Kiflice sa pekmezom od kajsija

Danas napravite kiflice sa pekmezom od kajsija!

 Ukusne, mekane slatke kiflice, prava kombinacija za danas. Zasladite sa danas sa ovom poslasticom. Garantujem vam zadovoljan stomak. :)


Vreme pripreme 1 sata i 15minuta
Za 16 kiflica potrebno je:

 Potrebni sastojci:
  1. 2 žumanca
  2. 2 belanca
  3. kašika masti
  4. 2 kašike šećera 
  5. 300gr mekog brašna
  6. pola svežeg kvasca
  7. šolja mleka
  8. vanil šećer
  9. pekmez od kajsija
  10. malo susama 
  11. malo meda


U manju činiju izdrobite kvasac, sipajte kašičicu šećera i kašikicu brašna. Prelijte sa 3 kašike toplog mleka (izdvojte 3 kašike mleka od pripremljene šolje toplog mleka) i sjedinite. Neka odstoji i nadođe 5 minuta.
U veću činiju ulupajte dva žumanca i kašiku i po šećera. Dodajte mast, kvasac, preostalo mleko. Postepeno dodavajte brašno i zamesite testo. Kada je testo gotovo i ne lepi se za ruke, premažite ga sa malo masti ili ulja da se ne lepi kada bude nadolazilo. Prekrijte činiju krpom i ostavite na toplom da nadođe 30 minuta.
Premesite testo i razvijte krug od testa, te ga presecite na 16 jednakih delova.
Zatim na krajeve dodajte kašičicu pekmeza od kajsija te umotajte kiflice. Poređajte u tepsiju i premažite ih ulupanim belancima. Pospite sa malo susama, te ih možete i malo preliti medom (mali eksperiment, koji je uspeo i zaista je ukusno).
Uključite rernu da se zagreva oko 10 minuta na 200C dok kiflice za to vreme odstoje i malo nadođu.
Ubacite kiflice na 200C i pecite pola sata, dok ne porumene.

Prijatno!

Vaša Mica!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I