Пређи на главни садржај

Kiflice sa pekmezom od kajsija

Danas napravite kiflice sa pekmezom od kajsija!

 Ukusne, mekane slatke kiflice, prava kombinacija za danas. Zasladite sa danas sa ovom poslasticom. Garantujem vam zadovoljan stomak. :)


Vreme pripreme 1 sata i 15minuta
Za 16 kiflica potrebno je:

 Potrebni sastojci:
  1. 2 žumanca
  2. 2 belanca
  3. kašika masti
  4. 2 kašike šećera 
  5. 300gr mekog brašna
  6. pola svežeg kvasca
  7. šolja mleka
  8. vanil šećer
  9. pekmez od kajsija
  10. malo susama 
  11. malo meda


U manju činiju izdrobite kvasac, sipajte kašičicu šećera i kašikicu brašna. Prelijte sa 3 kašike toplog mleka (izdvojte 3 kašike mleka od pripremljene šolje toplog mleka) i sjedinite. Neka odstoji i nadođe 5 minuta.
U veću činiju ulupajte dva žumanca i kašiku i po šećera. Dodajte mast, kvasac, preostalo mleko. Postepeno dodavajte brašno i zamesite testo. Kada je testo gotovo i ne lepi se za ruke, premažite ga sa malo masti ili ulja da se ne lepi kada bude nadolazilo. Prekrijte činiju krpom i ostavite na toplom da nadođe 30 minuta.
Premesite testo i razvijte krug od testa, te ga presecite na 16 jednakih delova.
Zatim na krajeve dodajte kašičicu pekmeza od kajsija te umotajte kiflice. Poređajte u tepsiju i premažite ih ulupanim belancima. Pospite sa malo susama, te ih možete i malo preliti medom (mali eksperiment, koji je uspeo i zaista je ukusno).
Uključite rernu da se zagreva oko 10 minuta na 200C dok kiflice za to vreme odstoje i malo nadođu.
Ubacite kiflice na 200C i pecite pola sata, dok ne porumene.

Prijatno!

Vaša Mica!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Mladi sir

  Danas napravite domaći, mladi sir! Ispričaću vam kako je došlo do toga da prvi put napravim mladi sir, a priča vam može poslužiti i kao savet, odnosno šta uraditi sa mlekom ako se pokvari. Međutim to nije jedan od uslova za pravljenje sira, on se može napraviti i sa svežim mlekom. Pre par dana majka mi je poslala 6l domaćeg mleka. Ono je stajalo u frižideru do juče i ukiselilo se. Iskreno, bila je velika šteta baciti toliku količinu mleka, te sam je pozvala i pitala šta bih mogla od njega napraviti. Imala sam, za jednu od opcija, da napravim kiselo mleko, međutim ona mi je rekla da se kiselo mleko ne može napraviti kada je mleko ukiseljeno. Rekla mi je da napraim sir. Tako sam danas mogla da napravim i moj prvi sir, a evo i njenog recepta pred vama. Mogu vam samo nagovestiti da proces nije komplikovan i da je najbolje praviti a u večernjim satima. A od 6l mleka vi možete dobiti oko 900gr sira. Potrebni sastojci: 6l domaćeg, kravljeg mleka pola kašike soli (po ukusu