Danas napravite salsu!
Salsa je ljuti meksički specijalitet. Napravite je sa bilo kojom testeninom, sa pirinčem, možete eksperimentisati sa svim, pa čak i sa tim da ne napravite jako ljutu salsu, već onako kako vašem ukusu godi. Danas sam pravila salsu, blago ljutu, koju ću poslužiti uz pirinač i neko lagano meso. A pogledajte i moj recept za salsu.
Potrebni sastojci:
- 1 ljuta papričica
- 2dl soka od papradajza
- malo limunovog soka
- peršun
- 1 čen belog luka
- malo cimeta
- soli
- mrvica šećera
- bosiljak
- slatka, tucana paprika
- kari
- malo soja sosa
- malo ulja
- kašika i po brašna
- 2 kutlače supe
Isecite na 2,3 dela ljutu papričicu, pomešajte sa 2dl soka od paradajza, narendajte beli luk, te iscedite malo limunovog soka i dodajte ostale začine (peršun, malo cimeta, soli, šećera, bosiljak, tucana paprika, kari) i ulijte malo soja sosa.
Ostavite preko noći da odstoji prekriveno u frižideru.
Ujutru spremite sos na sledeći način:
Namestite zapršku sa malo ulja i sa brašnom (pazite da vam ne zagori brašno, jer onda sos neće biti ukusan), sklonite sa vatre te dodajte mešavinu iz frižidera, koju ste pripremili (iz mešavine sam izvadila onu iseckanu ljutu papriku kako mi ne bi bio jako ljut sos, ukoliko ste ljubitelj izuzetno ljutog onda sitno isecite ljutu papričicu i spremite sos), dobro izmešajte te vratite na vatru i dodajte 2 kutlače supe i sjedinite. Neka se krčka 5 minuta. Sklonite sa vatre te ostavite da se ohladi.
Možete dekorisati sa peršunovim listom.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар