Пређи на главни садржај

Salsa na moj način

Danas napravite salsu!


Salsa je ljuti meksički specijalitet. Napravite je sa bilo kojom testeninom, sa pirinčem, možete eksperimentisati sa svim, pa čak i sa tim da ne napravite jako ljutu salsu, već onako kako vašem ukusu godi. Danas sam pravila salsu, blago ljutu, koju ću poslužiti uz pirinač i neko lagano meso. A pogledajte i moj recept za salsu.  




 Potrebni sastojci: 
  1. 1 ljuta papričica
  2. 2dl soka od papradajza
  3. malo limunovog soka
  4. peršun
  5. 1 čen belog luka
  6. malo cimeta
  7. soli
  8. mrvica šećera
  9. bosiljak
  10. slatka, tucana paprika
  11. kari
  12. malo soja sosa
  13. malo ulja
  14. kašika i po brašna 
  15. 2 kutlače supe

Isecite na 2,3 dela ljutu papričicu, pomešajte sa 2dl soka od paradajza, narendajte beli luk, te iscedite malo limunovog soka i dodajte ostale začine (peršun, malo cimeta, soli, šećera, bosiljak, tucana paprika, kari) i ulijte malo soja sosa.
Ostavite preko noći da odstoji prekriveno u frižideru.
Ujutru spremite sos na sledeći način:
Namestite zapršku sa malo ulja i sa brašnom (pazite da vam ne zagori brašno, jer onda sos neće biti ukusan), sklonite sa vatre te dodajte mešavinu iz frižidera, koju ste pripremili (iz mešavine sam izvadila onu iseckanu ljutu papriku kako mi ne bi bio jako ljut sos, ukoliko ste ljubitelj izuzetno ljutog onda sitno isecite ljutu papričicu i spremite sos), dobro izmešajte te vratite na vatru i dodajte 2 kutlače supe i sjedinite. Neka se krčka 5 minuta. Sklonite sa vatre te ostavite da se ohladi.
Možete dekorisati sa peršunovim listom.


Prijatno!


Vaša Mica.
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...