Пређи на главни садржај

Pita sa gljivama i belim mesom

Danas za ručak napravite pitu sa gljivama i belim mesom!

Da li volite pite? Baš kao i ja, verujem. Danas biste mogli da napravite jednu sjajnu kombinaciju. Veoma ukusna pita, a pogledajte i kako.



Vreme pripreme 45 minuta.
Za pet osoba potrebno je:


 Potrebni sastojci:
  1. jedno pakovanje kora za pitu
  2. tri kašike ulja
  3. čaša kisele vode
  4. prašak za pecivo
    Za nadev:
  1. 150 gr tvrdog sira
  2. jedno pakovanje šampinjona
  3. 300gr belog mesa
  4. 2 jaja
  5. čen belog luka
  6. manja glavica crnog luka
  7. soli
  8. malo origana

Operite šampinjone i isitnite ih. Za to vreme nek se dinsta crni luk na tri kašike ulja. Zatim dodajte sitno iseckan beli luk, a potom i šampinjone. Nek se lagano dinsta.
Sitno isecite belo meso i na drugoj tavici stavite da se peče.
U činiju izrendajte sir, dobro posolite, dodajte origano i ulijte dva jaja. Sjedinite. Zatim u to dodajte šampinjone i belo meso. (gledajte da u ovom procesu zajedno sa smesom sjedinite i to ulje da bi pita bila ukusnija,a ne suva).

U čaši razmutite kiselu vodu i prašak za pecivo. Zatim može početi filovanje.
Uzmite jednu koru, postavite je tako da duža strana ide do vas, a šira sa strana, zatim jednu polovinu (recimo desnu stranu) premažite kiselom vodom i praškom za pecivo. Kada ste to uradili, prebacite drugu polovinu kore preko toga. Sada nanesite ravnomerno nadev po gornjoj ivici, ne šire od tri prsta i ne mnogo. Te uvijte pitu ka sebi i ređajte u podmazanu tepsiju. Tako uradite i sa ostalim.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180C 20minuta.

Prijatno!


Vaša Mica.


Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...