Danas za ručak napravite pitu sa gljivama i belim mesom!
Da li volite pite? Baš kao i ja, verujem. Danas biste mogli da napravite jednu sjajnu kombinaciju. Veoma ukusna pita, a pogledajte i kako.
Vreme pripreme 45 minuta.
Za pet osoba potrebno je:
Potrebni sastojci:
- jedno pakovanje kora za pitu
- tri kašike ulja
- čaša kisele vode
- prašak za pecivo
- 150 gr tvrdog sira
- jedno pakovanje šampinjona
- 300gr belog mesa
- 2 jaja
- čen belog luka
- manja glavica crnog luka
- soli
- malo origana
Operite šampinjone i isitnite ih. Za to vreme nek se dinsta crni luk na tri kašike ulja. Zatim dodajte sitno iseckan beli luk, a potom i šampinjone. Nek se lagano dinsta.
Sitno isecite belo meso i na drugoj tavici stavite da se peče.
U činiju izrendajte sir, dobro posolite, dodajte origano i ulijte dva jaja. Sjedinite. Zatim u to dodajte šampinjone i belo meso. (gledajte da u ovom procesu zajedno sa smesom sjedinite i to ulje da bi pita bila ukusnija,a ne suva).
U čaši razmutite kiselu vodu i prašak za pecivo. Zatim može početi filovanje.
Uzmite jednu koru, postavite je tako da duža strana ide do vas, a šira sa strana, zatim jednu polovinu (recimo desnu stranu) premažite kiselom vodom i praškom za pecivo. Kada ste to uradili, prebacite drugu polovinu kore preko toga. Sada nanesite ravnomerno nadev po gornjoj ivici, ne šire od tri prsta i ne mnogo. Te uvijte pitu ka sebi i ređajte u podmazanu tepsiju. Tako uradite i sa ostalim.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180C 20minuta.
Prijatno!
Vaša Mica.
Mmmmm....
ОдговориИзбришиPrijatno :)
Избриши