Danas napravite kukuruzni hleb!
Najviše volim domaći hleb i onaj osećaj kada znaš sve njegove sastojke. Zdrava ishrana je ono što nas održava u životu. Zbog toga je jedan od mojih saveta vama da od danas počnete sami da pravite vaš hleb.
Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta.
Potrebni sastojci:
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 2 šolje pšeničnog brašna
- 1 kašika heljdinog brašna (nije neophodno)
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- malo šećera
- pola kvasca
- 1l tople vode
U mlaku vodu izdrobite pola kvasca , šećer i kašiku belog brašna. Neka odstoji 5 minuta. Zatim dodajte heljdino brašno, ulje, so i kukuruzno brašno. Sjedinite dobro kašikom, zatim dodajte jednu šolju belog brašna, izmešajte i potom postepeno umesite testo sa ostatkom brašna. Testo treba da vam bude mekano.
Testo sam odmah prebacila u tepsiju za pečenje, međutim vi ga možete ostaviti i u činiji. Neka odstoji 30 minuta na toplom.
Zagrejte rernu na 250 C i pecite hleb 40 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečen u sredini.
Hleb je mekan i ne mrvi se.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар