Danas za ručak napravite pačetinu sa makaronama!
Pačetinu je neophodno dugo kuvati kako bi bila mekana i ukusna, a ja sam odlučila da je spremim na jedan specijalan način. Probajte pačetinu sa ovim njenim sosom i oduševite se. Naravno ne morate je služiti sa makaronama, možete i sa pireom, šta god i kakvi god da vam se ukusi dopadaju.
Vreme pripreme 2 sata i 45 minuta.
Za četiri osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:
- 1 kesa makarona
- 2 karabataka
- 2 bataka
- 1 filet belog mesa
- 500ml supe
- kašika ulja
- 3 kašike brašna
- vegeta
- so
- malo ljute paprike
Namažite meso vegetom i uvaljajte ga u brašno, za to vreme stavite u tiganj ulje i zagrejte. Na jakoj vatri ispržite meso, da porumeni.
Dok se meso peče, u veću šerpu uspite supu i stavite na tihu vatru da kuva (koristila sam domaću supu, međutim ako je nemate nije problem da namestiti smesu vode i kockicu supe). Ispečeno meso poređajte u šerpu sa supom, po ukusu stavite tucane, ljute paprike i poklopite. Neka se na tihoj vatri krčka 2,5 sata.
U drugu šerpu ulijte vode, malo soli i ulja. Kada voda provri stavite makarone i kuvajte jos 15 minuta (zavisno od toga kakve makarone volite, ja preferiram mekše). Makarone ocedite.
Na poseban tanjir izdvojte meso iz sosa, a u sos ubacite makarone i sjedinite. Poslužite.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар