Пређи на главни садржај

Punjene kiflice

Danas napravite punjene kiflice!

Danas sam improvizovala kiflice, zbog nedostatka određenih sastojaka nastao je novi recept. Probajte ga i vi, verujte da se nećete pokajati. I zapamtite mašta može svašta.


Vreme pripreme 2 sata.

  Potrebni sastojci:

  -Za testo: 
  1. 1kg belog brašna
  2. pola šoljice ulja
  3. 1 kvasac
  4. 0,5l vode
  5. 1 kašika heljdinog brašna
  6. malo soli
  7. malo šećera
  8. malo margarina
  -Za nadev:
  1. 1 čaša pavlake
  2. 1 kesica pizza kečapa
  3. malo šunke
  4. malo slanine
  5. origano
  6. bosiljak
  7. čen belog luka

U činiju uspite toplu vodu, izmrvite kvasac, stavite kašičicu šećera i kašiku belog brašna. Sačekajte 5 minuta da malo nadođe. Zatim ubacite kašiku heljdinog brašna (nije neophodno), malo soli, ulje i brašnom umesite meko testo. U šaku uspite malo ulja i razmažite okolo po testu i ostavite da odmori, umotano u krpu 30 minuta.
Za to vreme pripremite nadev. Iseckajte malo slanine, malo šunke i u to ubacite pavlaku, kečap, iseckan čen belog luka, malo origana, malo bosiljka i pomešajte.
Testo podelite u 6 juka. Razvucite jednu juku u krug, premažite sa malo margarina, tako uradite i sa ostalima i ređajte jednu preko druge, s tim da poslednju ne mažete margarinom. Uzmite testo i razvucite ga oklagijom tako da dobijete veliki krug.
Testo isecite kao na slici.


 Zatim filujte nadevom svaki deo i uvijajte kiflice.
Stavite nadev
  Preklopite da fil ne izađe





Zatim uvijte kiflicu



 Namažite pleh uljem, poređajte kiflice. Stavite rernu na 200 stepeni da se greje, 10 minuta (taman da kiflice nadođu) i zatim ih ubacite da se peku 30-35 minuta.

Prijatno!

Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Mladi sir

  Danas napravite domaći, mladi sir! Ispričaću vam kako je došlo do toga da prvi put napravim mladi sir, a priča vam može poslužiti i kao savet, odnosno šta uraditi sa mlekom ako se pokvari. Međutim to nije jedan od uslova za pravljenje sira, on se može napraviti i sa svežim mlekom. Pre par dana majka mi je poslala 6l domaćeg mleka. Ono je stajalo u frižideru do juče i ukiselilo se. Iskreno, bila je velika šteta baciti toliku količinu mleka, te sam je pozvala i pitala šta bih mogla od njega napraviti. Imala sam, za jednu od opcija, da napravim kiselo mleko, međutim ona mi je rekla da se kiselo mleko ne može napraviti kada je mleko ukiseljeno. Rekla mi je da napraim sir. Tako sam danas mogla da napravim i moj prvi sir, a evo i njenog recepta pred vama. Mogu vam samo nagovestiti da proces nije komplikovan i da je najbolje praviti a u večernjim satima. A od 6l mleka vi možete dobiti oko 900gr sira. Potrebni sastojci: 6l domaćeg, kravljeg mleka pola kašike soli (po ukusu