Danas za ručak napravite punjenu papriku!
Ako volite mleveno meso, a želite obrok sa manje masti, onda bi punjene paprike mogle da budu vaš izbor. Za one koji ne znaju kako se priprema ovaj slasni obrok, evo i recepta.
Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta.
Za 5 osoba potrebno je:
Potrebni sastojci:
- 300gr mlevenog svinjskog mesa
- 300gr mlevenog junećeg mesa
- pola šolje belog pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 fanta za punjenu papriku
- 6 paprika
- malo ulja
- kašika mlevene paprike
- kašika brašna
Operite paprike i pažljivo odstranite unutrašnjost, tako sto ćete na vrhu paprike napraviti nožem krug i izvaditi peteljku i semena.
Operite paprike i zatim ih napunite prethodno pripremljenim mesom. Paprike ređajte uspravno u šerpu. Nalijte vode do vrha paprika i stavite da se kuvaju.
Nakon sat vremena napravite zapršku. U manju šerpu stavite ulja tek da pokrije dno i kašiku brašna. Sjedinite smesu da ne ostanu grudvice i pecite na vatri dok brašno ne dobije zlatnu boju. Zatim sjedinite sa smesom kašiku mlevene paprike, pecite još minut. I ubacite u preostali sok između paprika lagano mešajući. Poslužite sa pire krompirom.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар