Danas napravite vitaminsku salatu!
Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere.
Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti.
U daljem tekstu pogledajte kako se priprema.
Vreme pripreme oko 10 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
- Jedna manja glavica kupusa
- 2 šargarepe
- 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta)
- 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja)
- so
Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju.
Ogulite šargarepu i izrendajte je zajedno sa kupusom u činiju.
Limun iscedite i dodajte salati, uspite ulje i posolite po vašem ukusu. Izmešajte dobro rukama, probajte i ukoliko vam se čini da nečega treba više da stavite tako i uradite.
Poslužite uz ručak.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар