Danas napravite riblju čorbu!
Moja omiljena čorba je upravo ova. Nikada je nisam pravila i ovo je svečani prvi put. Oduševljena sam okusom i zaista nije komplikovano napraviti je. Međutim priznajem da je kotlić ipak kotlić i da ona zaista i jeste predviđena da se kuva na vatri i u kazanu.
Ali ukoliko želite da je spremite kod kuće, naravno da možete to i da uradite. Ne preferiram ikre u čorbi tako da je nisam ni koristila.
Pravila sam je od oslića hoki koji sam kupila na ledenoj pijaci. Ukoliko Vi ili neko od Vaših ide u ribolov i kući donese domaću ribu, utoliko bolje.
U nastavku pogledajte kako sam ja to danas spremila.
Vreme pripreme oko sat vremena
Za 4 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
- Malo više od pola kašike morske soli
- 3 glavice crnog luka
- kašika ulja
- 2 čena belog luka
- 2l hladne vode
- 2dl soka od paradajza
- kašiku mlevene paprike
- pola kašičice ljute paprike
- malo bibera
- lovorov list
Ribu očistite i posolite morskom solju (pola kašike) te je ostavite u frižideru preko noći. (Povući će so i neće se raspasti prilikom kuvanja)
Kuvanje:
Ogulite 3 glavice crnog luka (veće glavice), sitno isecite, stavite u šerpu, posolite ga kašičicom soli (koristila sam morsku) i dodajte kašiku ulja. Dobro promešajte i stavite luk da se dinsta 15 minuta, povremeno promešajte. Nasitnite 2 čena belog luka i dodajte na dinstanje zajedno sa crnim lukom. Nakon 15 minuta dodajte 1dl vode u luk, kada voda ispari, ispasirajte luk.
Ulijte 2l hladne vode, 2dl soka od paradajza, kašiku mlevene paprike, pola kašičice ljute paprike (u zavisnosti od toga koliko volite ljuto), malo bibera i lovorov list. Promešajte te, neka prokuva, zatim smanjite vatru i dodajte ribu. Kuvati 45 minuta.
Proizvoljno je to da li želite dodati testeninu. Ja nisam dodavala.
Kuvanje:
Ogulite 3 glavice crnog luka (veće glavice), sitno isecite, stavite u šerpu, posolite ga kašičicom soli (koristila sam morsku) i dodajte kašiku ulja. Dobro promešajte i stavite luk da se dinsta 15 minuta, povremeno promešajte. Nasitnite 2 čena belog luka i dodajte na dinstanje zajedno sa crnim lukom. Nakon 15 minuta dodajte 1dl vode u luk, kada voda ispari, ispasirajte luk.
Ulijte 2l hladne vode, 2dl soka od paradajza, kašiku mlevene paprike, pola kašičice ljute paprike (u zavisnosti od toga koliko volite ljuto), malo bibera i lovorov list. Promešajte te, neka prokuva, zatim smanjite vatru i dodajte ribu. Kuvati 45 minuta.
Proizvoljno je to da li želite dodati testeninu. Ja nisam dodavala.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар