Пређи на главни садржај

Riblja čorba


Danas napravite riblju čorbu!


Moja omiljena čorba je upravo ova. Nikada je nisam pravila i ovo je svečani prvi put. Oduševljena sam okusom i zaista nije komplikovano napraviti je. Međutim priznajem da je kotlić ipak kotlić i da ona zaista i jeste predviđena da se kuva na vatri i u kazanu.
Ali ukoliko želite da je spremite kod kuće, naravno da možete to i da uradite. Ne preferiram ikre u čorbi tako da je nisam ni koristila. 
Pravila sam je od oslića hoki koji sam kupila na ledenoj pijaci. Ukoliko Vi ili neko od Vaših ide u ribolov i kući donese domaću ribu, utoliko bolje.
U nastavku pogledajte kako sam ja to danas spremila.

 
Vreme pripreme oko sat vremena 
Za 4 osobe potrebno je:


Potrebi sastojci:
  1. Malo više od pola kašike morske soli
  2. 3 glavice crnog luka
  3.  kašika ulja
  4.  2 čena belog luka
  5.  2l hladne vode
  6.  2dl soka od paradajza
  7.  kašiku mlevene paprike
  8.  pola kašičice ljute paprike
  9.  malo bibera
  10.  lovorov list


Ribu očistite i posolite morskom solju (pola kašike) te je ostavite u frižideru preko noći. (Povući će so i neće se raspasti prilikom kuvanja)

Kuvanje:
Ogulite 3 glavice crnog luka (veće glavice), sitno isecite, stavite u šerpu, posolite ga kašičicom soli (koristila sam morsku) i dodajte kašiku ulja. Dobro promešajte i stavite luk da se dinsta 15 minuta, povremeno promešajte. Nasitnite 2 čena belog luka i dodajte na dinstanje zajedno sa crnim lukom. Nakon 15 minuta dodajte 1dl vode u luk, kada voda ispari, ispasirajte luk.
Ulijte 2l hladne vode, 2dl soka od paradajza, kašiku mlevene paprike, pola kašičice ljute paprike (u zavisnosti od toga koliko volite ljuto), malo bibera i lovorov list. Promešajte te, neka prokuva, zatim smanjite vatru i dodajte ribu. Kuvati 45 minuta.

Proizvoljno je to da li želite dodati testeninu. Ja nisam dodavala.

 

Prijatno!

 

Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...