Пређи на главни садржај

Svinjska rebra na malo drugačiji način

   
Napravite svinjska rebra!


Pre nekoliko dana pravila sam rebra sa kečapom koja su bila izvrsna, zbog toga ovaj put ih pripremam na malo drugačiji način. A koji je to način? Zbog specifičnosti ove vrste mesa nisam htela da izbegavam njegovo mariniranje i odmaranje mesa par sati u frižideru. Kako bi, zbog njegove teksture, upilo začine i arome sve do kosti.
Po ovom receptu rebra se prvo mariniraju, zatim lagano ispeku, a onda idu u rernu sa krompirom. Zbog čega sa krompirom? Zbog toga što krompir pokupi u tom pacu prelep ukus, a i aroma ne izostaje.
Na slici sam zabeležila samo rebra, jer ostavljam Vama na volju sa čim ćete poslužiti ova rebra.
U daljem tekstu pogledate recept sa par slika.








Vreme pripreme oko 50 minuta.
Za dve osobe potrebno je:

Potrebni sastojci:
  1. 4 svinjska rebra u komadu od dva rebra
  • Marinada:
  1. so
  2. biber
  3. mlevena paprika
  4. peršun
  5. 1 čen belog luka
  6. 1 kašika ulja
  • Priprema ručka:
  1. brašno
  2. voda
  3. kocka supe ili vegeta




Marinada: rebra složite na alumunijumsku foliju, prvo posolite deo kod kosti, a zatim okrenite rebra. Posolite i ovu stranu ravnomerno, pobiberite, stavite mlevenu papriku tako da prekriva svaki deo mesa, peršunov list te lagano prstima utrljajte. Očistite jedan veći čen belog luka, isitnite ga i rasporedite po mesu. Preko mesa lagano pospite ulje (1 kašiku) te prekrijte folijom i stavite meso u frižider par sati.




Kuvanje: Rebra izvadite iz frižidera i lagano uvaljajte u brašno.
Pecite na zagrejanom tiganju dok ne dobije lepu koricu (5,6 minuta). Za to vreme zagrejte rernu na 200C.
U tiganj ulijte šolju vode i stavite kockicu supe. Neka kuva 2 minuta, pa prebacite rebra u tepsiju zajedno sa sosom (ako spremate krompir kao prilog, prvo ga ogulite, isecite.na kolutove, poređajte u tepsiju, pa potom prelijte sos i stavite preko rebra). Meso prekrijte folijom i stavite u rernu na 40 minuta. Nakon toga skinite foliju i pustite da se zapeče.
U zavisnosti od rerne, meni je bilo potrebno jos 15 min.

Poslužite uz prilog po želji.




Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...