Napravite svinjska rebra!
Pre nekoliko dana pravila sam rebra sa kečapom koja su bila izvrsna, zbog toga ovaj put ih pripremam na malo drugačiji način. A koji je to način? Zbog specifičnosti ove vrste mesa nisam htela da izbegavam njegovo mariniranje i odmaranje mesa par sati u frižideru. Kako bi, zbog njegove teksture, upilo začine i arome sve do kosti.
Po ovom receptu rebra se prvo mariniraju, zatim lagano ispeku, a onda idu u rernu sa krompirom. Zbog čega sa krompirom? Zbog toga što krompir pokupi u tom pacu prelep ukus, a i aroma ne izostaje.
Na slici sam zabeležila samo rebra, jer ostavljam Vama na volju sa čim ćete poslužiti ova rebra.
U daljem tekstu pogledate recept sa par slika.
Vreme pripreme oko 50 minuta.
Za dve osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:
- 4 svinjska rebra u komadu od dva rebra
- Marinada:
- so
- biber
- mlevena paprika
- peršun
- 1 čen belog luka
- 1 kašika ulja
- Priprema ručka:
- brašno
- voda
- kocka supe ili vegeta
Marinada: rebra složite na alumunijumsku foliju, prvo posolite deo kod kosti, a zatim okrenite rebra. Posolite i ovu stranu ravnomerno, pobiberite, stavite mlevenu papriku tako da prekriva svaki deo mesa, peršunov list te lagano prstima utrljajte. Očistite jedan veći čen belog luka, isitnite ga i rasporedite po mesu. Preko mesa lagano pospite ulje (1 kašiku) te prekrijte folijom i stavite meso u frižider par sati.
Kuvanje: Rebra izvadite iz frižidera i lagano uvaljajte u brašno.
Pecite na zagrejanom tiganju dok ne dobije lepu koricu (5,6 minuta). Za to vreme zagrejte rernu na 200C.
U tiganj ulijte šolju vode i stavite kockicu supe. Neka kuva 2 minuta, pa prebacite rebra u tepsiju zajedno sa sosom (ako spremate krompir kao prilog, prvo ga ogulite, isecite.na kolutove, poređajte u tepsiju, pa potom prelijte sos i stavite preko rebra). Meso prekrijte folijom i stavite u rernu na 40 minuta. Nakon toga skinite foliju i pustite da se zapeče.
U zavisnosti od rerne, meni je bilo potrebno jos 15 min.
Poslužite uz prilog po želji.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар