Пређи на главни садржај

Natur šnicle

Napravite natur šnicle!

U potrazi za raznovrsnošću nekad i ne pobedite, kao ja danas. 
Sigurno se pitate kako to mislim? 
Mislim na raznovrsnost hrane i pripremanju nečega što je retko ko do sad jeo. Danas gubim zbog toga što su natur šnicle recept, odnosno jelo koje se često priprema na ovim prostorima. 
Međutim ja nisam jedna od ove velike većine i zaista nisam nikada pripremala natur šnicle, ali ih jesam jela.
Često ih možete naći na svadbama, krštenjima i drugim vrstama slavlja. Ukoliko ste ljubitelji ovog jela, a još uvek niste sami pripremali i ne znate recept, dobro došli na moj blog, a u nastavku teksta pogledajte kako ga možete pripremiti.



Vreme pripreme oko 45 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:

Potrebi sastojci:
  1. 4 manje šnicle svinjskog mesa
  2. mlevena paprika
  3. so
  4. ulje
  5. 2 kašike brašna
  6. 1 čen belog luka
  7. kockica supe ili vegeta


Meso istanjiti čekićem za meso. Posoliti ga, pobiberiti i posuti sa malo mlevene paprike. Ređati na tanjir šnicle i između svake posuti malo ulja.
Neka malo odstoje.

Zagrejati tiganj i kratko propržiti šnicle na ulju u kojem su stajale. Nakon pečenja ređati ih u šerpu.



U tiganju gde smo pekli meso kratko prodinstamo iseckan 1 čen belog luka. Stavimo dve kašike brašna (ja sam ovaj deo preskočila, jer ne koristim brašno u ishrani), kratko prodinstamo i sjedinimo te ulijemo vode. Začinimo vegetom ili kockicom supe.
Sos treba da bude ređi. Nakon 5 minuta ulijemo sos u šerpu preko šnicli, smanjimo vatru i ostavimo da se krčka 35 minuta.

Poslužite uz pire.






Prijatno!



Vaša Mica.




Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...