Napravite natur šnicle!
U potrazi za raznovrsnošću nekad i ne pobedite, kao ja danas.
Sigurno se pitate kako to mislim?
Mislim na raznovrsnost hrane i pripremanju nečega što je retko ko do sad jeo. Danas gubim zbog toga što su natur šnicle recept, odnosno jelo koje se često priprema na ovim prostorima.
Međutim ja nisam jedna od ove velike većine i zaista nisam nikada pripremala natur šnicle, ali ih jesam jela.
Često ih možete naći na svadbama, krštenjima i drugim vrstama slavlja. Ukoliko ste ljubitelji ovog jela, a još uvek niste sami pripremali i ne znate recept, dobro došli na moj blog, a u nastavku teksta pogledajte kako ga možete pripremiti.
Vreme pripreme oko 45 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
- 4 manje šnicle svinjskog mesa
- mlevena paprika
- so
- ulje
- 2 kašike brašna
- 1 čen belog luka
- kockica supe ili vegeta
Meso istanjiti čekićem za meso. Posoliti ga, pobiberiti i posuti sa malo mlevene paprike. Ređati na tanjir šnicle i između svake posuti malo ulja.
Neka malo odstoje.
Zagrejati tiganj i kratko propržiti šnicle na ulju u kojem su stajale. Nakon pečenja ređati ih u šerpu.
U tiganju gde smo pekli meso kratko prodinstamo iseckan 1 čen belog luka. Stavimo dve kašike brašna (ja sam ovaj deo preskočila, jer ne koristim brašno u ishrani), kratko prodinstamo i sjedinimo te ulijemo vode. Začinimo vegetom ili kockicom supe.
Sos treba da bude ređi. Nakon 5 minuta ulijemo sos u šerpu preko šnicli, smanjimo vatru i ostavimo da se krčka 35 minuta.
Poslužite uz pire.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар