Пређи на главни садржај

Natur šnicle

Napravite natur šnicle!

U potrazi za raznovrsnošću nekad i ne pobedite, kao ja danas. 
Sigurno se pitate kako to mislim? 
Mislim na raznovrsnost hrane i pripremanju nečega što je retko ko do sad jeo. Danas gubim zbog toga što su natur šnicle recept, odnosno jelo koje se često priprema na ovim prostorima. 
Međutim ja nisam jedna od ove velike većine i zaista nisam nikada pripremala natur šnicle, ali ih jesam jela.
Često ih možete naći na svadbama, krštenjima i drugim vrstama slavlja. Ukoliko ste ljubitelji ovog jela, a još uvek niste sami pripremali i ne znate recept, dobro došli na moj blog, a u nastavku teksta pogledajte kako ga možete pripremiti.



Vreme pripreme oko 45 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:

Potrebi sastojci:
  1. 4 manje šnicle svinjskog mesa
  2. mlevena paprika
  3. so
  4. ulje
  5. 2 kašike brašna
  6. 1 čen belog luka
  7. kockica supe ili vegeta


Meso istanjiti čekićem za meso. Posoliti ga, pobiberiti i posuti sa malo mlevene paprike. Ređati na tanjir šnicle i između svake posuti malo ulja.
Neka malo odstoje.

Zagrejati tiganj i kratko propržiti šnicle na ulju u kojem su stajale. Nakon pečenja ređati ih u šerpu.



U tiganju gde smo pekli meso kratko prodinstamo iseckan 1 čen belog luka. Stavimo dve kašike brašna (ja sam ovaj deo preskočila, jer ne koristim brašno u ishrani), kratko prodinstamo i sjedinimo te ulijemo vode. Začinimo vegetom ili kockicom supe.
Sos treba da bude ređi. Nakon 5 minuta ulijemo sos u šerpu preko šnicli, smanjimo vatru i ostavimo da se krčka 35 minuta.

Poslužite uz pire.






Prijatno!



Vaša Mica.




Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Mladi sir

  Danas napravite domaći, mladi sir! Ispričaću vam kako je došlo do toga da prvi put napravim mladi sir, a priča vam može poslužiti i kao savet, odnosno šta uraditi sa mlekom ako se pokvari. Međutim to nije jedan od uslova za pravljenje sira, on se može napraviti i sa svežim mlekom. Pre par dana majka mi je poslala 6l domaćeg mleka. Ono je stajalo u frižideru do juče i ukiselilo se. Iskreno, bila je velika šteta baciti toliku količinu mleka, te sam je pozvala i pitala šta bih mogla od njega napraviti. Imala sam, za jednu od opcija, da napravim kiselo mleko, međutim ona mi je rekla da se kiselo mleko ne može napraviti kada je mleko ukiseljeno. Rekla mi je da napraim sir. Tako sam danas mogla da napravim i moj prvi sir, a evo i njenog recepta pred vama. Mogu vam samo nagovestiti da proces nije komplikovan i da je najbolje praviti a u večernjim satima. A od 6l mleka vi možete dobiti oko 900gr sira. Potrebni sastojci: 6l domaćeg, kravljeg mleka pola kašike soli (po ukusu