Napravite grašak kao prilog!
Danas sam dugo razmišljala šta bih napavila od priloga uz jelo. I napravila sam ovaj preukusni grašak. Iako izgled ne obećava, garantujem da je ukusno. :) Ukoliko dodate zapršku u ovaj grašak, vama će, u odnosu na moj, lepše izgledati. Pa vi izaberite. :)
Uopšte nije teško spremiti ga i u daljem tekstu pogledajte recept.
Vreme pripreme oko sat vremena
Za 4 osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:
- 1 kesa smrznutog graška
- crni luk
- 2 kašike ulja
- so
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- biber
- mlevena paprika
- 2dl sok od paradajza
- 1 kockica supe ili vegeta
Iseckajte 1 šargarepu na kolutove i stavite da se dinsta. Promešajte i dodajte pola šolje vode, biber i kašičicu mlevene paprike. Nakon 5 minuta uspite 2dl soka od paradajza i pustite da krčka.
Sada lagano ispasirajte luk i šargarepu u šerpi pa dodajte grašak (šargarepu i luk pasiram kako bi dali gustinu grašku zbog toga što ne koristim brašno kao zapršku).
Sipajte dve šolje vode i možete dodati 1 kockicu supe, kuvajte 35 minuta.
Poslužite.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар