Пређи на главни садржај

Grašak bez mesa

Napravite grašak kao prilog!

Danas sam dugo razmišljala šta bih napavila od priloga uz jelo. I napravila sam ovaj preukusni grašak. Iako izgled ne obećava, garantujem da je ukusno. :) Ukoliko dodate zapršku u ovaj grašak, vama će, u odnosu na moj, lepše izgledati. Pa vi izaberite. :)
Uopšte nije teško spremiti ga i u daljem tekstu pogledajte recept.



Vreme pripreme oko sat vremena 
Za 4 osobe potrebno je:




Potrebni sastojci:
  1. 1 kesa smrznutog graška 
  2. crni luk
  3. 2 kašike ulja
  4. so
  5. 1 čen belog luka
  6. 1 šargarepa
  7. biber
  8. mlevena paprika
  9. 2dl sok od paradajza
  10. 1 kockica supe ili vegeta


 Sitno iseckajte 1 crni luk, stavite u šerpu sa dve kašike ulja i malo posolite. Neka se dinsta na laganoj vatri 15 minuta. Zatim dodati 1 čen belog luka koji ste prethodno usitnili.
Iseckajte 1 šargarepu na kolutove i stavite da se dinsta. Promešajte i dodajte pola šolje vode, biber i kašičicu mlevene paprike. Nakon 5 minuta uspite 2dl soka od paradajza i pustite da krčka.

Sada lagano ispasirajte luk i šargarepu u šerpi pa dodajte grašak (šargarepu i luk pasiram kako bi dali gustinu grašku zbog toga što ne koristim brašno kao zapršku).
Sipajte dve šolje vode i možete dodati 1 kockicu supe, kuvajte 35 minuta.

Poslužite.



Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I