Пређи на главни садржај

Grašak bez mesa

Napravite grašak kao prilog!

Danas sam dugo razmišljala šta bih napavila od priloga uz jelo. I napravila sam ovaj preukusni grašak. Iako izgled ne obećava, garantujem da je ukusno. :) Ukoliko dodate zapršku u ovaj grašak, vama će, u odnosu na moj, lepše izgledati. Pa vi izaberite. :)
Uopšte nije teško spremiti ga i u daljem tekstu pogledajte recept.



Vreme pripreme oko sat vremena 
Za 4 osobe potrebno je:




Potrebni sastojci:
  1. 1 kesa smrznutog graška 
  2. crni luk
  3. 2 kašike ulja
  4. so
  5. 1 čen belog luka
  6. 1 šargarepa
  7. biber
  8. mlevena paprika
  9. 2dl sok od paradajza
  10. 1 kockica supe ili vegeta


 Sitno iseckajte 1 crni luk, stavite u šerpu sa dve kašike ulja i malo posolite. Neka se dinsta na laganoj vatri 15 minuta. Zatim dodati 1 čen belog luka koji ste prethodno usitnili.
Iseckajte 1 šargarepu na kolutove i stavite da se dinsta. Promešajte i dodajte pola šolje vode, biber i kašičicu mlevene paprike. Nakon 5 minuta uspite 2dl soka od paradajza i pustite da krčka.

Sada lagano ispasirajte luk i šargarepu u šerpi pa dodajte grašak (šargarepu i luk pasiram kako bi dali gustinu grašku zbog toga što ne koristim brašno kao zapršku).
Sipajte dve šolje vode i možete dodati 1 kockicu supe, kuvajte 35 minuta.

Poslužite.



Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...