Пређи на главни садржај

Svinjska rebra u marinadi

 Danas napravite svinjska rebra u marinadi!



 Pre par godina uvek mije bio problem kako da spremim svinjska rebra, a da budu za prste polizati. I tako sam tada počela da eksperimentišem sa raznim začinima i sosevima.
Zaključila sam da je najbolje kada odleže u marinadi preko noći. Upiju sve te divne sokove, tako da sutra budu fenomenalne.
Ukoliko ste ljubitelji kečapa onda će vas ovaj recept oduševiti. Ukoliko pak i niste, možete ga jednostavno izostaviti, što vam ne bih preporučila, jer je ovako fenomenalno. :)
Ova svinjska rebra su u komadima kao na slici, po dva rebra, međutim vi možete koristiti i ona u celom komadu, pa kasnije tokom jela seći.
U nastavku teksta pogledajte kako možete spremiti ukusna svinjska rebra.



Vreme pripreme 20 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:



Potrebi sastojci:
  1. 4 svinjska rebra (u komadu od 2 rebra) oko 500gr
  • Za marinadu:
  1.  kašičica senfa
  2.   3 kašičice ljutog kečapa (može i blagi)
  3.  2 kašičice ulja
  4.  2 kašičice slatke mlevene paprike
  5. so
  6. biber
  7.  1 čen belog luka
  • Za pripremu ručka: 
  1. kašika ulja





Pripremite marinadu: kašičica senfa, 3 kašičice ljutog kečapa, 2 kašičice ulja, biber, so, 2 kašičice slatke mlevene paprike i sitno naseckan 1 čen belog luka. Sjediniti sve sastojke i premazati rebra. Prekriti ih folijom i ostaviti u frižideru preko noći.

Priprema ručka:
Rebra izvadite iz frižidera pola sata pre pečenja (nije obavezno). U tiganj sipajte kašiku ulja ili kašiku masti , pustite da se zagreje te pecite marinirana rebra sa svake strane.

Poslužite uz prilog koji najviše volite, moj izbor je bio pekarski krompir i veoma lepo ide uz rebra.




Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Mladi sir

  Danas napravite domaći, mladi sir! Ispričaću vam kako je došlo do toga da prvi put napravim mladi sir, a priča vam može poslužiti i kao savet, odnosno šta uraditi sa mlekom ako se pokvari. Međutim to nije jedan od uslova za pravljenje sira, on se može napraviti i sa svežim mlekom. Pre par dana majka mi je poslala 6l domaćeg mleka. Ono je stajalo u frižideru do juče i ukiselilo se. Iskreno, bila je velika šteta baciti toliku količinu mleka, te sam je pozvala i pitala šta bih mogla od njega napraviti. Imala sam, za jednu od opcija, da napravim kiselo mleko, međutim ona mi je rekla da se kiselo mleko ne može napraviti kada je mleko ukiseljeno. Rekla mi je da napraim sir. Tako sam danas mogla da napravim i moj prvi sir, a evo i njenog recepta pred vama. Mogu vam samo nagovestiti da proces nije komplikovan i da je najbolje praviti a u večernjim satima. A od 6l mleka vi možete dobiti oko 900gr sira. Potrebni sastojci: 6l domaćeg, kravljeg mleka pola kašike soli (po ukusu