Пређи на главни садржај

Svinjska rebra u marinadi

 Danas napravite svinjska rebra u marinadi!



 Pre par godina uvek mije bio problem kako da spremim svinjska rebra, a da budu za prste polizati. I tako sam tada počela da eksperimentišem sa raznim začinima i sosevima.
Zaključila sam da je najbolje kada odleže u marinadi preko noći. Upiju sve te divne sokove, tako da sutra budu fenomenalne.
Ukoliko ste ljubitelji kečapa onda će vas ovaj recept oduševiti. Ukoliko pak i niste, možete ga jednostavno izostaviti, što vam ne bih preporučila, jer je ovako fenomenalno. :)
Ova svinjska rebra su u komadima kao na slici, po dva rebra, međutim vi možete koristiti i ona u celom komadu, pa kasnije tokom jela seći.
U nastavku teksta pogledajte kako možete spremiti ukusna svinjska rebra.



Vreme pripreme 20 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:



Potrebi sastojci:
  1. 4 svinjska rebra (u komadu od 2 rebra) oko 500gr
  • Za marinadu:
  1.  kašičica senfa
  2.   3 kašičice ljutog kečapa (može i blagi)
  3.  2 kašičice ulja
  4.  2 kašičice slatke mlevene paprike
  5. so
  6. biber
  7.  1 čen belog luka
  • Za pripremu ručka: 
  1. kašika ulja





Pripremite marinadu: kašičica senfa, 3 kašičice ljutog kečapa, 2 kašičice ulja, biber, so, 2 kašičice slatke mlevene paprike i sitno naseckan 1 čen belog luka. Sjediniti sve sastojke i premazati rebra. Prekriti ih folijom i ostaviti u frižideru preko noći.

Priprema ručka:
Rebra izvadite iz frižidera pola sata pre pečenja (nije obavezno). U tiganj sipajte kašiku ulja ili kašiku masti , pustite da se zagreje te pecite marinirana rebra sa svake strane.

Poslužite uz prilog koji najviše volite, moj izbor je bio pekarski krompir i veoma lepo ide uz rebra.




Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...