Пређи на главни садржај

Svinjska rebra u marinadi

 Danas napravite svinjska rebra u marinadi!



 Pre par godina uvek mije bio problem kako da spremim svinjska rebra, a da budu za prste polizati. I tako sam tada počela da eksperimentišem sa raznim začinima i sosevima.
Zaključila sam da je najbolje kada odleže u marinadi preko noći. Upiju sve te divne sokove, tako da sutra budu fenomenalne.
Ukoliko ste ljubitelji kečapa onda će vas ovaj recept oduševiti. Ukoliko pak i niste, možete ga jednostavno izostaviti, što vam ne bih preporučila, jer je ovako fenomenalno. :)
Ova svinjska rebra su u komadima kao na slici, po dva rebra, međutim vi možete koristiti i ona u celom komadu, pa kasnije tokom jela seći.
U nastavku teksta pogledajte kako možete spremiti ukusna svinjska rebra.



Vreme pripreme 20 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:



Potrebi sastojci:
  1. 4 svinjska rebra (u komadu od 2 rebra) oko 500gr
  • Za marinadu:
  1.  kašičica senfa
  2.   3 kašičice ljutog kečapa (može i blagi)
  3.  2 kašičice ulja
  4.  2 kašičice slatke mlevene paprike
  5. so
  6. biber
  7.  1 čen belog luka
  • Za pripremu ručka: 
  1. kašika ulja





Pripremite marinadu: kašičica senfa, 3 kašičice ljutog kečapa, 2 kašičice ulja, biber, so, 2 kašičice slatke mlevene paprike i sitno naseckan 1 čen belog luka. Sjediniti sve sastojke i premazati rebra. Prekriti ih folijom i ostaviti u frižideru preko noći.

Priprema ručka:
Rebra izvadite iz frižidera pola sata pre pečenja (nije obavezno). U tiganj sipajte kašiku ulja ili kašiku masti , pustite da se zagreje te pecite marinirana rebra sa svake strane.

Poslužite uz prilog koji najviše volite, moj izbor je bio pekarski krompir i veoma lepo ide uz rebra.




Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I