Danas napravite svinjska rebra u marinadi!
Pre par godina uvek mije bio problem kako da spremim svinjska rebra, a da budu za prste polizati. I tako sam tada počela da eksperimentišem sa raznim začinima i sosevima.
Zaključila sam da je najbolje kada odleže u marinadi preko noći. Upiju sve te divne sokove, tako da sutra budu fenomenalne.
Ukoliko ste ljubitelji kečapa onda će vas ovaj recept oduševiti. Ukoliko pak i niste, možete ga jednostavno izostaviti, što vam ne bih preporučila, jer je ovako fenomenalno. :)
Ova svinjska rebra su u komadima kao na slici, po dva rebra, međutim vi možete koristiti i ona u celom komadu, pa kasnije tokom jela seći.
U nastavku teksta pogledajte kako možete spremiti ukusna svinjska rebra.
Vreme pripreme 20 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
- 4 svinjska rebra (u komadu od 2 rebra) oko 500gr
- Za marinadu:
- kašičica senfa
- 3 kašičice ljutog kečapa (može i blagi)
- 2 kašičice ulja
- 2 kašičice slatke mlevene paprike
- so
- biber
- 1 čen belog luka
- Za pripremu ručka:
- kašika ulja
Pripremite marinadu: kašičica senfa, 3 kašičice ljutog kečapa, 2 kašičice ulja, biber, so, 2 kašičice slatke mlevene paprike i sitno naseckan 1 čen belog luka. Sjediniti sve sastojke i premazati rebra. Prekriti ih folijom i ostaviti u frižideru preko noći.
Priprema ručka:
Rebra izvadite iz frižidera pola sata pre pečenja (nije obavezno). U tiganj sipajte kašiku ulja ili kašiku masti , pustite da se zagreje te pecite marinirana rebra sa svake strane.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар