Пређи на главни садржај

Oblatne sa eurokremom

Napravite oblatne sa eurokremom!


Laganim koracima januar nam donosi nove lepote i porodična veselja. Svi su, kao nekad, tu i toplina nam ispunjava srca.
Dočekali smo i Srpsku Novu godinu, a stižu nam i naredne velike slave. Planiramo trpezu, ali i dezert kojim bismo počastili svoje bližnje i sebe. U duhu praznika pravila sam danas ove oblatne kojim smo se sladili, nakon ručka, uz laganu priču i smeh. Ukoliko se i vi dvoumite šta da napravite, prepočujem vam danas ove oblatne koje su učinile ovaj dan za nas magičnim.
U nastavku pogledajte i recept za njih.



Vreme pripreme oko 30 minuta.


Potrebi sastojci:
  1. 250gr margarina za kolače
  2. 300gr šećera
  3. 2 čaše pavlake (čaša od 2dl)
  4. 100gr eurokrema
  5. 300gr mlevenog keksa
  6. 1 pakovanje oblatni


300gr šećera i pavlaku dobro umutite mikserom. Margarin istopite na laganoj vatri, neka se malo prohladi pa dodajte mleveni keks i evokrem, dobro sjedinite. Sačekajte da se smesa prohladi, dovoljno je da bude mlaka. Zatim umućenu pavlaku sa šećerom dodajte u to i sjedinite.
Položite oblatnu i premažite je ravnomerno, položite sledeću i tako do kraja filujte oblatne. Odozgo treba da bude hrapava strana oblatne. 
Kako se ne bi odvajala, položite preko nje neku tepsiju da je pritisne i neka odstoji da se ohladi i dok se kore ne zalepe.
Zatim je možete seći i poslužiti.


Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...