Napravite oblatne sa eurokremom!
Laganim koracima januar nam donosi nove lepote i porodična veselja. Svi su, kao nekad, tu i toplina nam ispunjava srca.
Dočekali smo i Srpsku Novu godinu, a stižu nam i naredne velike slave. Planiramo trpezu, ali i dezert kojim bismo počastili svoje bližnje i sebe. U duhu praznika pravila sam danas ove oblatne kojim smo se sladili, nakon ručka, uz laganu priču i smeh. Ukoliko se i vi dvoumite šta da napravite, prepočujem vam danas ove oblatne koje su učinile ovaj dan za nas magičnim.
U nastavku pogledajte i recept za njih.
Vreme pripreme oko 30 minuta.
Potrebi sastojci:
- 250gr margarina za kolače
- 300gr šećera
- 2 čaše pavlake (čaša od 2dl)
- 100gr eurokrema
- 300gr mlevenog keksa
- 1 pakovanje oblatni
300gr šećera i pavlaku dobro umutite mikserom. Margarin istopite na laganoj vatri, neka se malo prohladi pa dodajte mleveni keks i evokrem, dobro sjedinite. Sačekajte da se smesa prohladi, dovoljno je da bude mlaka. Zatim umućenu pavlaku sa šećerom dodajte u to i sjedinite.
Položite oblatnu i premažite je ravnomerno, položite sledeću i tako do kraja filujte oblatne. Odozgo treba da bude hrapava strana oblatne.
Kako se ne bi odvajala, položite preko nje neku tepsiju da je pritisne i neka odstoji da se ohladi i dok se kore ne zalepe.
Zatim je možete seći i poslužiti.
Prijatno!
Vaša Mica.
Sjajan recept! Hvala! :D
ОдговориИзбриши