Пређи на главни садржај

Najukusnija palenta

Napravite najukusniju palentu!


Palenta je jedno staro jelo. Najlakše ju je spremiti. Međutim, primetila sam da mi ne odgovara, teško mi "pada" na želudac. Dosta sam istraživala o tome, gledala kako je drugi ljudi spremaju i eksperimentisala. 
Generalno ljudi je pripremaju za 5 minuta.
Ja spremam palentu za 45 minuta. Zato sto mi jedino tada odgovara, jako je ukusna, a smesa je kompatibilna i skroz skuvana.
U palentu, na kraju dodajem jedno jaje zato što jelu da puterast ukus, zaista je preukusno.
A pre nego što je prebacim u tanjir umešam malo pavlake i uživam.
A ukoliko i Vi imate problema sa varenjem ove vrste jela, a ipak želite da jedete paletu i ukus vam odgovra, pogledate u nastavku teksta kako je ja spremam. Probajte i uživajte u ukusu.



Vreme pripreme oko 45 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:



Potrebi sastojci:
  1. 1 litra vode
  2. kašičica soli
  3. 6 kašika palente
  4. malo margarina ili ulja
  5. 1 jaje
  6. kašika pavlake


Litru vode prokuvajte u šerpici, dodajte kašičicu soli. Kada voda prokuva skinuti sa vatre. U vodu sipati 6 kašika palente i promešati dobro da nema grudvica (možete ubaciti i kašičicu mlečnog margarina ili ulja, nije obavezno). Vratiti na vatru koju ste smanjili na minimum i poklopiti tako da samo malo para može da izlazi. Kuvati 45 minuta uz mešanje na svakih 15 minuta.
Ubaciti jedno jaje i brzo ga sjediniti sa palentom kako bi se ravnomerno rasporedilo. To je gotovo za minut. Skinuti sa vatre i obavezno stavite bar kašiku pavlake, promešajte i uživajte u ukusu.


Prijatno!



Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...