Napravite najukusniju palentu!
Palenta je jedno staro jelo. Najlakše ju je spremiti. Međutim, primetila sam da mi ne odgovara, teško mi "pada" na želudac. Dosta sam istraživala o tome, gledala kako je drugi ljudi spremaju i eksperimentisala.
Generalno ljudi je pripremaju za 5 minuta.
Ja spremam palentu za 45 minuta. Zato sto mi jedino tada odgovara, jako je ukusna, a smesa je kompatibilna i skroz skuvana.
U palentu, na kraju dodajem jedno jaje zato što jelu da puterast ukus, zaista je preukusno.
A pre nego što je prebacim u tanjir umešam malo pavlake i uživam.
A ukoliko i Vi imate problema sa varenjem ove vrste jela, a ipak želite da jedete paletu i ukus vam odgovra, pogledate u nastavku teksta kako je ja spremam. Probajte i uživajte u ukusu.
Vreme pripreme oko 45 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
- 1 litra vode
- kašičica soli
- 6 kašika palente
- malo margarina ili ulja
- 1 jaje
- kašika pavlake
Litru vode prokuvajte u šerpici, dodajte kašičicu soli. Kada voda prokuva skinuti sa vatre. U vodu sipati 6 kašika palente i promešati dobro da nema grudvica (možete ubaciti i kašičicu mlečnog margarina ili ulja, nije obavezno). Vratiti na vatru koju ste smanjili na minimum i poklopiti tako da samo malo para može da izlazi. Kuvati 45 minuta uz mešanje na svakih 15 minuta.
Ubaciti jedno jaje i brzo ga sjediniti sa palentom kako bi se ravnomerno rasporedilo. To je gotovo za minut. Skinuti sa vatre i obavezno stavite bar kašiku pavlake, promešajte i uživajte u ukusu.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар