Пређи на главни садржај

Paleo palačinke

Napravite Paleo palačinke!



Za doručak uvek gledajte da pojedete nešto kvalitetno. Paleo palačinke su prvenstveno stvorene za ljude koji se hrane po osnovu Paleo režima ishrane, međutim ko kaže da i mi ne možemo da uživamo u njima. :)
A evo kako sam ja jutros dočekala novi dan.
Pored sebe čujem nežni glas: "Miški, jesi li budna?", odgovaram sa: "Da.". Silazim sa sprata za njim i sve više osetim miris nekog lepog doručka. Naslonim se na šank kuhinje i bacim oko, da vidim šta se sprema. A on kaže: "Spremam ti Paleo palačinke, sećaš se da sam sebi spremao prošli vikend i da sam oduševljen ukusom?".
"Sećam se, ali isto tako znam da nisi hteo da mi kažeš sastojke. " :)
Palačinke su bile spremne za doručak, a sto postavljen. I tako sam prvi put probala ovu čaroliju.
Mazala sam ih pavlakom i preko kečapom, međutim mogu se i tako jesti, bez namaza.
Nakon doručka, posle kog sam bila oduševljena i prezadovoljna kakvog muškarca imam pored sebe, usledile su  tople reči "prelepo je" i "hvala puno", a na kraju pitanje "mogu li da ih uslikam i podelim slike i recept na mom blogu?" :)
I tako vi danas pred sobom imate recept za Paleo palačine.
Obradujte i vi nekog, neka mu jutro božanstveno počne.



Vreme pripreme oko 20 minuta. 
Za 2 osobe potrebno je:



Potrebni sastojci:
  1. 30gr kokosovog brašna
  2. 4 jaja
  3. 100gr spanaća (sitno iseckanog)
  4. 100gr sitno iseckane šunke
  5. Kašičica jabukovog sirćeta
  6. Pola kesice praška za pecivo
  7. Kašičica maslinovog ulja

U činiju izlijte 4 jaja i umutite ih viljuškom. Spanać operite  i sitno nasecite (možete koristiti izamrznuti spanać). Dodajte spanać u činiju sa jajim, dodajte kokosovo brašno, prašak za pecivo, sirće i ulje. Šunku sitno nasecite i dodajte (ja sam umesto šunke koristila dimljeni vrat-moja preporuka). Smesu dobro sjediniti, ukoliko želite možete posoliti i pobiberiti, što ja nisam radila, jer zaista nije potrebno.
Odložite smesu na nekih 5 minuta, da malo prašak za pecivo odstoji. 


U tiganj za palačinke ulijte kašičicu ulja i kada se tiganj zagreje oblikujte palačinke. Ovako: 1 kašika smese, oblikovana u krug. Tako ispadnu manje palačinke.


Kratko ispečete s jedne (oko 3 minuta), kratko s druge strane.

Poslužite.



Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I