Пређи на главни садржај

Paleo palačinke

Napravite Paleo palačinke!



Za doručak uvek gledajte da pojedete nešto kvalitetno. Paleo palačinke su prvenstveno stvorene za ljude koji se hrane po osnovu Paleo režima ishrane, međutim ko kaže da i mi ne možemo da uživamo u njima. :)
A evo kako sam ja jutros dočekala novi dan.
Pored sebe čujem nežni glas: "Miški, jesi li budna?", odgovaram sa: "Da.". Silazim sa sprata za njim i sve više osetim miris nekog lepog doručka. Naslonim se na šank kuhinje i bacim oko, da vidim šta se sprema. A on kaže: "Spremam ti Paleo palačinke, sećaš se da sam sebi spremao prošli vikend i da sam oduševljen ukusom?".
"Sećam se, ali isto tako znam da nisi hteo da mi kažeš sastojke. " :)
Palačinke su bile spremne za doručak, a sto postavljen. I tako sam prvi put probala ovu čaroliju.
Mazala sam ih pavlakom i preko kečapom, međutim mogu se i tako jesti, bez namaza.
Nakon doručka, posle kog sam bila oduševljena i prezadovoljna kakvog muškarca imam pored sebe, usledile su  tople reči "prelepo je" i "hvala puno", a na kraju pitanje "mogu li da ih uslikam i podelim slike i recept na mom blogu?" :)
I tako vi danas pred sobom imate recept za Paleo palačine.
Obradujte i vi nekog, neka mu jutro božanstveno počne.



Vreme pripreme oko 20 minuta. 
Za 2 osobe potrebno je:



Potrebni sastojci:
  1. 30gr kokosovog brašna
  2. 4 jaja
  3. 100gr spanaća (sitno iseckanog)
  4. 100gr sitno iseckane šunke
  5. Kašičica jabukovog sirćeta
  6. Pola kesice praška za pecivo
  7. Kašičica maslinovog ulja

U činiju izlijte 4 jaja i umutite ih viljuškom. Spanać operite  i sitno nasecite (možete koristiti izamrznuti spanać). Dodajte spanać u činiju sa jajim, dodajte kokosovo brašno, prašak za pecivo, sirće i ulje. Šunku sitno nasecite i dodajte (ja sam umesto šunke koristila dimljeni vrat-moja preporuka). Smesu dobro sjediniti, ukoliko želite možete posoliti i pobiberiti, što ja nisam radila, jer zaista nije potrebno.
Odložite smesu na nekih 5 minuta, da malo prašak za pecivo odstoji. 


U tiganj za palačinke ulijte kašičicu ulja i kada se tiganj zagreje oblikujte palačinke. Ovako: 1 kašika smese, oblikovana u krug. Tako ispadnu manje palačinke.


Kratko ispečete s jedne (oko 3 minuta), kratko s druge strane.

Poslužite.



Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Mladi sir

  Danas napravite domaći, mladi sir! Ispričaću vam kako je došlo do toga da prvi put napravim mladi sir, a priča vam može poslužiti i kao savet, odnosno šta uraditi sa mlekom ako se pokvari. Međutim to nije jedan od uslova za pravljenje sira, on se može napraviti i sa svežim mlekom. Pre par dana majka mi je poslala 6l domaćeg mleka. Ono je stajalo u frižideru do juče i ukiselilo se. Iskreno, bila je velika šteta baciti toliku količinu mleka, te sam je pozvala i pitala šta bih mogla od njega napraviti. Imala sam, za jednu od opcija, da napravim kiselo mleko, međutim ona mi je rekla da se kiselo mleko ne može napraviti kada je mleko ukiseljeno. Rekla mi je da napraim sir. Tako sam danas mogla da napravim i moj prvi sir, a evo i njenog recepta pred vama. Mogu vam samo nagovestiti da proces nije komplikovan i da je najbolje praviti a u večernjim satima. A od 6l mleka vi možete dobiti oko 900gr sira. Potrebni sastojci: 6l domaćeg, kravljeg mleka pola kašike soli (po ukusu