Пређи на главни садржај

Bakin paprikaš sa tri vrste mesa

Danas napravite paprikaš sa tri vrste mesa!


Najlepši je kada ga baka spremi, a ovaj put sam pratila svaki korak i zabeležila. Kasnije smo se lepo gostili i slatko ručali uz vino koje je otvorilo naše apetite.
Moja baka je spremila ovaj fenomenalni paprikaš na vatri, ali vi, ukoliko niste u mogućnosti, možete ga spremiti i na šporetu.
Ukus je bogat, a stomak pun. Uživajte u kuvanju i u današnjem ručku.

Vreme pripreme oko sat vremena i 10 minuta.
Za 6 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci: 
  1.  Dve šargarepe
  2.  2 glavice crnog luka
  3.  2 čena belog luka
  4. kašika masti
  5.  3 kratke vratne krmenadle
  6.  3 pileća bataka
  7.  3 pileća karabataka
  8.  suva, dimljena rebra
  9.  1kg crvenog krompira
  10.  kašika vegete
  11. kašika brašna
  12. kašičica mlevene paprike
1. Dve šargarepe isecite na kolutove, 2 čena belog luka i 2 glavice crnog luka isitnite.
2. Šerpu stavite na vatru i stavite jednu varjaču masti da se otopi.

3. Zatim u šerpu izručite lukove i šargarepu da se dinstaju.
4. Pripremite meso za to vreme: 3 kratke vratne krmenadle nasitnite, 3 pileća bataka odstranite od karabataka i sve to dodajte na dinstanje u šerpu. Operite suva, dimljena rebra (5 manjih) i njih dodajte u šerpu. Promešajte.
5.1kg crvenog krompira ogulite i isecite na kocke. Dodajte ih u šerpu. Dodajte jednu varjaču vegete.
6.A jednu varjaču brašna pospite preko.
7. I dodajte jednu kašičicu mlevene paprike.
8. Promešajte te ulijte prvo jednu šolju vode.
A nakon 10 minuta uspite litru i po hladne vode
9. Kuvati sat vremena, ukoliko mislite da je potrebno dodajte još vode.
 A ovo je krajnji rezultat.


Prijatno.


Vaša Mica.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...