Danas napravite paprikaš sa tri vrste mesa!
Najlepši je kada ga baka spremi, a ovaj put sam pratila svaki korak i zabeležila. Kasnije smo se lepo gostili i slatko ručali uz vino koje je otvorilo naše apetite.
Moja baka je spremila ovaj fenomenalni paprikaš na vatri, ali vi, ukoliko niste u mogućnosti, možete ga spremiti i na šporetu.
Ukus je bogat, a stomak pun. Uživajte u kuvanju i u današnjem ručku.
Vreme pripreme oko sat vremena i 10 minuta.
Za 6 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
- Dve šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- kašika masti
- 3 kratke vratne krmenadle
- 3 pileća bataka
- 3 pileća karabataka
- suva, dimljena rebra
- 1kg crvenog krompira
- kašika vegete
- kašika brašna
- kašičica mlevene paprike
1. Dve šargarepe isecite na kolutove, 2 čena belog luka i 2 glavice crnog luka isitnite.
3. Zatim u šerpu izručite lukove i šargarepu da se dinstaju.
4. Pripremite meso za to vreme: 3 kratke vratne krmenadle nasitnite, 3 pileća bataka odstranite od karabataka i sve to dodajte na dinstanje u šerpu. Operite suva, dimljena rebra (5 manjih) i njih dodajte u šerpu. Promešajte.
2. Šerpu stavite na vatru i stavite jednu varjaču masti da se otopi.
3. Zatim u šerpu izručite lukove i šargarepu da se dinstaju.
4. Pripremite meso za to vreme: 3 kratke vratne krmenadle nasitnite, 3 pileća bataka odstranite od karabataka i sve to dodajte na dinstanje u šerpu. Operite suva, dimljena rebra (5 manjih) i njih dodajte u šerpu. Promešajte.
5.1kg crvenog krompira ogulite i isecite na kocke. Dodajte ih u šerpu. Dodajte jednu varjaču vegete.
6.A jednu varjaču brašna pospite preko.
7. I dodajte jednu kašičicu mlevene paprike.
8. Promešajte te ulijte prvo jednu šolju vode.
6.A jednu varjaču brašna pospite preko.
7. I dodajte jednu kašičicu mlevene paprike.
8. Promešajte te ulijte prvo jednu šolju vode.
A nakon 10 minuta uspite litru i po hladne vode
9. Kuvati sat vremena, ukoliko mislite da je potrebno dodajte još vode.
Probala, preeeeeukusnoo!! ☺️☺️☺️
ОдговориИзбриши