Пређи на главни садржај

Bakin paprikaš sa tri vrste mesa

Danas napravite paprikaš sa tri vrste mesa!


Najlepši je kada ga baka spremi, a ovaj put sam pratila svaki korak i zabeležila. Kasnije smo se lepo gostili i slatko ručali uz vino koje je otvorilo naše apetite.
Moja baka je spremila ovaj fenomenalni paprikaš na vatri, ali vi, ukoliko niste u mogućnosti, možete ga spremiti i na šporetu.
Ukus je bogat, a stomak pun. Uživajte u kuvanju i u današnjem ručku.

Vreme pripreme oko sat vremena i 10 minuta.
Za 6 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci: 
  1.  Dve šargarepe
  2.  2 glavice crnog luka
  3.  2 čena belog luka
  4. kašika masti
  5.  3 kratke vratne krmenadle
  6.  3 pileća bataka
  7.  3 pileća karabataka
  8.  suva, dimljena rebra
  9.  1kg crvenog krompira
  10.  kašika vegete
  11. kašika brašna
  12. kašičica mlevene paprike
1. Dve šargarepe isecite na kolutove, 2 čena belog luka i 2 glavice crnog luka isitnite.
2. Šerpu stavite na vatru i stavite jednu varjaču masti da se otopi.

3. Zatim u šerpu izručite lukove i šargarepu da se dinstaju.
4. Pripremite meso za to vreme: 3 kratke vratne krmenadle nasitnite, 3 pileća bataka odstranite od karabataka i sve to dodajte na dinstanje u šerpu. Operite suva, dimljena rebra (5 manjih) i njih dodajte u šerpu. Promešajte.
5.1kg crvenog krompira ogulite i isecite na kocke. Dodajte ih u šerpu. Dodajte jednu varjaču vegete.
6.A jednu varjaču brašna pospite preko.
7. I dodajte jednu kašičicu mlevene paprike.
8. Promešajte te ulijte prvo jednu šolju vode.
A nakon 10 minuta uspite litru i po hladne vode
9. Kuvati sat vremena, ukoliko mislite da je potrebno dodajte još vode.
 A ovo je krajnji rezultat.


Prijatno.


Vaša Mica.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Mladi sir

  Danas napravite domaći, mladi sir! Ispričaću vam kako je došlo do toga da prvi put napravim mladi sir, a priča vam može poslužiti i kao savet, odnosno šta uraditi sa mlekom ako se pokvari. Međutim to nije jedan od uslova za pravljenje sira, on se može napraviti i sa svežim mlekom. Pre par dana majka mi je poslala 6l domaćeg mleka. Ono je stajalo u frižideru do juče i ukiselilo se. Iskreno, bila je velika šteta baciti toliku količinu mleka, te sam je pozvala i pitala šta bih mogla od njega napraviti. Imala sam, za jednu od opcija, da napravim kiselo mleko, međutim ona mi je rekla da se kiselo mleko ne može napraviti kada je mleko ukiseljeno. Rekla mi je da napraim sir. Tako sam danas mogla da napravim i moj prvi sir, a evo i njenog recepta pred vama. Mogu vam samo nagovestiti da proces nije komplikovan i da je najbolje praviti a u večernjim satima. A od 6l mleka vi možete dobiti oko 900gr sira. Potrebni sastojci: 6l domaćeg, kravljeg mleka pola kašike soli (po ukusu