Пређи на главни садржај

Bakin paprikaš sa tri vrste mesa

Danas napravite paprikaš sa tri vrste mesa!


Najlepši je kada ga baka spremi, a ovaj put sam pratila svaki korak i zabeležila. Kasnije smo se lepo gostili i slatko ručali uz vino koje je otvorilo naše apetite.
Moja baka je spremila ovaj fenomenalni paprikaš na vatri, ali vi, ukoliko niste u mogućnosti, možete ga spremiti i na šporetu.
Ukus je bogat, a stomak pun. Uživajte u kuvanju i u današnjem ručku.

Vreme pripreme oko sat vremena i 10 minuta.
Za 6 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci: 
  1.  Dve šargarepe
  2.  2 glavice crnog luka
  3.  2 čena belog luka
  4. kašika masti
  5.  3 kratke vratne krmenadle
  6.  3 pileća bataka
  7.  3 pileća karabataka
  8.  suva, dimljena rebra
  9.  1kg crvenog krompira
  10.  kašika vegete
  11. kašika brašna
  12. kašičica mlevene paprike
1. Dve šargarepe isecite na kolutove, 2 čena belog luka i 2 glavice crnog luka isitnite.
2. Šerpu stavite na vatru i stavite jednu varjaču masti da se otopi.

3. Zatim u šerpu izručite lukove i šargarepu da se dinstaju.
4. Pripremite meso za to vreme: 3 kratke vratne krmenadle nasitnite, 3 pileća bataka odstranite od karabataka i sve to dodajte na dinstanje u šerpu. Operite suva, dimljena rebra (5 manjih) i njih dodajte u šerpu. Promešajte.
5.1kg crvenog krompira ogulite i isecite na kocke. Dodajte ih u šerpu. Dodajte jednu varjaču vegete.
6.A jednu varjaču brašna pospite preko.
7. I dodajte jednu kašičicu mlevene paprike.
8. Promešajte te ulijte prvo jednu šolju vode.
A nakon 10 minuta uspite litru i po hladne vode
9. Kuvati sat vremena, ukoliko mislite da je potrebno dodajte još vode.
 A ovo je krajnji rezultat.


Prijatno.


Vaša Mica.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I