Napravite belo meso u sosu od pavlake i rena!
Ovako pripremljeno belo meso je zaista nešto što me je očaralo. Ne iziskuje puno vremena, što je još jedan veliki plus za pripremu ovog jela. Ukoliko želite jači ukus rena slobodno ga dodajte malo više. Sa ovim merama, kako sam ja danas pripremala ne oseti se mnogo, a daje sosu očaravajući ukus. Obradujtr sebe i svoje ukućane ovim slatkim zalogajima. Kao prilog možete pripremiti šta god da poželite. Grilovano povrće, pečeni krompir, ali će se zbog predivnog sosa najbolje uklopiti sa pireom, rižom ili testeninom. Izaberite sami i obavezno uživajte u pripremi. Ukus kao iz restorana, a vi počasni kuvar. :) U daljem tekstu pročitajte kako možete pripremiti ovo jelo.
Vreme pripreme oko 20 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:
- 2 manja fileta belog mesa (oko 400gr)
- 3 kašike ulja
- Za marinadu:
- kašika senfa
- so
- biber
- vlašac
- bosiljak
- Za sos:
- 200gr pavlake za kuvanje
- kašićica rena
Filete belog mesa isecite na šnicle. Premažite malo senfom, posolite, pobiberite i preko stavite vlašac i bosiljak. Neka odstoji 10 minuta.
Na ulju u kom ste pekli snicle napravite sos. Smanjite vatru i dodajte 1dl hladne vode i 200gr pavlake za kuvanje. Dobro promešajte te dodajte kašičicu rena. Nakon toga sos uspite u šerpicu sa mesom i pustite da kuva 5 minuta.
Prijatno!
Vaša Mica.
Коментари
Постави коментар