Пређи на главни садржај

Belo meso u sosu od pavlake i rena

Napravite belo meso u sosu od pavlake i rena!


Ovako pripremljeno belo meso je zaista nešto što me je očaralo. Ne iziskuje puno vremena, što je još jedan veliki plus za pripremu ovog jela. Ukoliko želite jači ukus rena slobodno ga dodajte malo više. Sa ovim merama, kako sam ja danas pripremala ne oseti se mnogo, a daje sosu očaravajući ukus. Obradujtr sebe i svoje ukućane ovim slatkim zalogajima. Kao prilog možete pripremiti šta god da poželite. Grilovano povrće, pečeni krompir, ali će se zbog predivnog sosa najbolje uklopiti sa pireom, rižom ili testeninom. Izaberite sami i obavezno uživajte u pripremi. Ukus kao iz restorana, a vi počasni kuvar. :) U daljem tekstu pročitajte kako možete pripremiti ovo jelo.




Vreme pripreme oko 20 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:


Potrebni sastojci:
  1.  2 manja fileta belog mesa (oko 400gr)
  2. 3 kašike ulja
  • Za marinadu:
  1. kašika senfa
  2. so
  3. biber
  4. vlašac
  5. bosiljak
  • Za sos:
  1. 200gr pavlake za kuvanje  
  2. kašićica rena



Filete belog mesa isecite na šnicle. Premažite malo senfom, posolite, pobiberite i preko stavite vlašac i bosiljak. Neka odstoji 10 minuta.
Nakon toga zagrejte ulje i pecite meso sa obe strane. Tako ispečene šnicle prebacite u manju šerpu.


Na ulju u kom ste pekli snicle napravite sos. Smanjite vatru i dodajte 1dl hladne vode i 200gr pavlake za kuvanje. Dobro promešajte te dodajte kašičicu rena. Nakon toga sos uspite u šerpicu sa mesom i pustite da kuva 5 minuta.

I to je to. Poslužite sa pireom, testeninom, rižom... Šta god poželite.


Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I