Пређи на главни садржај

Pileći bataci u finom umaku


Danas napravite pileće batake u finom umaku!


Često pravim ručak sa piletinom, a najveći mi problem predstavlja to što uvek gledam da to bude nešto novo i drugačije. I u borbi sa raznovrsnošću ja ipak pobeđujem, a ovo je i rezultat mojih kulinarskih eksperimenata. Tačnije, jedan od njih.
Ove batake i karabatake sam marinirala veče pred pripremanje ručka. Ukus je božanstven i moj topli savet je da ih poslužite sa testeninom. Tačnije da skuvate testeninu, a nakon toga je sjedinite u sosu zajedno sa batacima.



Vreme pripreme oko 1 sat i 10 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:

  

Potrebi sastojci:
  1.  2 bataka i 2 karabataka (odvojena)
  • Marinada:
  1. so
  2.  mlevena paprika
  3. biber
  4. mleveni beli luk 
  5. 1 šoljica ulja
  6.  kašičica limunove kore
  7. lovorov list
  8.  ljute paprike
  • Kuvanje:
  1. litra vode
  2. kockica supe


Marinada: Svaki batak posebno prvo čačkalicom probusiti 7,8 puta po različitim stranama. Zatim utrljati so, posuti mlevenom paprikom, biberom i mlevenim belim lukom te utrljati u batak. Sve batake stavite u činiju i pospite sa 1 šoljicom ulja. Narendati kašičicu limunove kore, 2 veća lista lovorovog lista izmrvite i dodajte kašičicu sitno iseckane ljute paprike (ili mlevene, po želji, ukoliko ne volite ljuto preskočite ovaj korak). Sve lepo sjedinite sa batacima, promešajte i prekrijte folijom te činiju stavite u frižider preko noći ili par sati (1 sat, 2 sata..) pre pečenja.
Kuvanje:
Izvaditi batake da budu malo na sobnoj temperaturi pre pečenja. Za to vreme u šerpu sipajte litru vode i zagrejte do vrenja, zatim poklopite skroz šerpu i sklonite sa vatre. Na tiganju ispržite batake da se zarumene sa svake strane na ulju iz marinade te ih lagano ređajte u šerpu (u koju možete dodati i kockicu supe, to je proizvoljno).
Neka se lagano krčkaju oko sat vremena i zatim ih možete poslužiti.
Sa testeninom, pireom ili sa čim god poželite.

Prijatno!

Vaša MIca.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...