Danas napravite pileće batake u finom umaku!
Često pravim ručak sa piletinom, a najveći mi problem predstavlja to što uvek gledam da to bude nešto novo i drugačije. I u borbi sa raznovrsnošću ja ipak pobeđujem, a ovo je i rezultat mojih kulinarskih eksperimenata. Tačnije, jedan od njih.
Ove batake i karabatake sam marinirala veče pred pripremanje ručka. Ukus je božanstven i moj topli savet je da ih poslužite sa testeninom. Tačnije da skuvate testeninu, a nakon toga je sjedinite u sosu zajedno sa batacima.
Vreme pripreme oko 1 sat i 10 minuta.
Za 2 osobe potrebno je:
Potrebi sastojci:
- 2 bataka i 2 karabataka (odvojena)
- Marinada:
- so
- mlevena paprika
- biber
- mleveni beli luk
- 1 šoljica ulja
- kašičica limunove kore
- lovorov list
- ljute paprike
- Kuvanje:
- litra vode
- kockica supe
Marinada: Svaki batak posebno prvo
čačkalicom probusiti 7,8 puta po različitim stranama. Zatim utrljati so,
posuti mlevenom paprikom, biberom i mlevenim belim lukom te utrljati u
batak. Sve batake stavite u činiju i pospite sa 1 šoljicom ulja.
Narendati kašičicu limunove kore, 2 veća lista lovorovog lista izmrvite i
dodajte kašičicu sitno iseckane ljute paprike (ili mlevene, po želji,
ukoliko ne volite ljuto preskočite ovaj korak). Sve lepo sjedinite sa
batacima, promešajte i prekrijte folijom te činiju stavite u frižider
preko noći ili par sati (1 sat, 2 sata..) pre pečenja.
Kuvanje:
Izvaditi batake da budu malo na sobnoj temperaturi pre pečenja. Za to vreme u šerpu sipajte litru vode i zagrejte do vrenja, zatim poklopite skroz šerpu i sklonite sa vatre. Na tiganju ispržite batake da se zarumene sa svake strane na ulju iz marinade te ih lagano ređajte u šerpu (u koju možete dodati i kockicu supe, to je proizvoljno).
Izvaditi batake da budu malo na sobnoj temperaturi pre pečenja. Za to vreme u šerpu sipajte litru vode i zagrejte do vrenja, zatim poklopite skroz šerpu i sklonite sa vatre. Na tiganju ispržite batake da se zarumene sa svake strane na ulju iz marinade te ih lagano ređajte u šerpu (u koju možete dodati i kockicu supe, to je proizvoljno).
Neka se lagano krčkaju oko sat vremena i zatim ih možete poslužiti.
Sa testeninom, pireom ili sa čim god poželite.
Prijatno!
Vaša MIca.
Коментари
Постави коментар