Пређи на главни садржај

Paprike sa pečenicom - predjelo


 Napravite paprike sa pečenicom!


Dočekajte svoje goste sa ovim ukusnim predjelom.
 Neka to bude nešto drugačije, ali zaista fino. Ovim jelom će se oduševiti ljubitelji pečene paprike.
Praznici su i sezona slava, ukoliko razmišljate o predjelu evo jednog od predloga. Ni na jednoj od slava ili nekih drugih vrsta praznika, gde dočekujemo goste, nisam naišla na ovakvu vrstu paprika. Recept sam sama smislila, jer mašta može svašta. :)
Počastite i Vi sebe i svoje najmilije ovim ukusnim jelom, a u daljem tekstu pogledajte kako ga možete spremiti.
Nije uopšte komplikovano i ne iziskuje mnogo vremena.



Vreme pripreme oko 40 minuta.
Za 6 paprika potrebno je:



Potrebni sastojci:
  1. 6 crvenih rog paprika
  2. 250gr pečenice
  3. 1 abc sir (ili neki drugi namazni sir)
  4. pola čaše pavlake (čaša od 2dl)
  5. so
  6. peršun

Paprike dobro operite, stavite u tepsiju i ubacite u renu, prethodno zagrejanu na 200C. Potrebno joj je oko 20 minuta da se ispeče (u zavisnosti od rerne). Izvadite je i prekrijte krpom na nekih 5 minuta, kako biste lakše mogli da je ogulite.


Ogulite i očistite paprike, presecite ih na pola i položite je na foliju.


U jednu manju činiju pomešajte namazni sir i pavlaku, pa posolite i stavite peršun ukoliko volite (ovde možete dodati začine koje volite, kao što je npr ruzmarin, kari, biber i ostale vrste začina). Namazom premažite unutrašnjost paprike.


Zatim preko položite pečenicu, 4 lista pečenice.


A sada uvijanje, kao paketić. Uz pomoć folije spustite prvo gornju stranu ka sredini, zatim donju ka sredini (kao na slici).


I nakon toga, preostale dve (levu i desnu) strane.


Nakon toga složite u tepsiju i vratite ih u rernu da se malo još zapeku, oko 10 minuta.


Paprike možete poslužiti.



Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Mladi sir

  Danas napravite domaći, mladi sir! Ispričaću vam kako je došlo do toga da prvi put napravim mladi sir, a priča vam može poslužiti i kao savet, odnosno šta uraditi sa mlekom ako se pokvari. Međutim to nije jedan od uslova za pravljenje sira, on se može napraviti i sa svežim mlekom. Pre par dana majka mi je poslala 6l domaćeg mleka. Ono je stajalo u frižideru do juče i ukiselilo se. Iskreno, bila je velika šteta baciti toliku količinu mleka, te sam je pozvala i pitala šta bih mogla od njega napraviti. Imala sam, za jednu od opcija, da napravim kiselo mleko, međutim ona mi je rekla da se kiselo mleko ne može napraviti kada je mleko ukiseljeno. Rekla mi je da napraim sir. Tako sam danas mogla da napravim i moj prvi sir, a evo i njenog recepta pred vama. Mogu vam samo nagovestiti da proces nije komplikovan i da je najbolje praviti a u večernjim satima. A od 6l mleka vi možete dobiti oko 900gr sira. Potrebni sastojci: 6l domaćeg, kravljeg mleka pola kašike soli (po ukusu