Пређи на главни садржај

Paprike sa pečenicom - predjelo


 Napravite paprike sa pečenicom!


Dočekajte svoje goste sa ovim ukusnim predjelom.
 Neka to bude nešto drugačije, ali zaista fino. Ovim jelom će se oduševiti ljubitelji pečene paprike.
Praznici su i sezona slava, ukoliko razmišljate o predjelu evo jednog od predloga. Ni na jednoj od slava ili nekih drugih vrsta praznika, gde dočekujemo goste, nisam naišla na ovakvu vrstu paprika. Recept sam sama smislila, jer mašta može svašta. :)
Počastite i Vi sebe i svoje najmilije ovim ukusnim jelom, a u daljem tekstu pogledajte kako ga možete spremiti.
Nije uopšte komplikovano i ne iziskuje mnogo vremena.



Vreme pripreme oko 40 minuta.
Za 6 paprika potrebno je:



Potrebni sastojci:
  1. 6 crvenih rog paprika
  2. 250gr pečenice
  3. 1 abc sir (ili neki drugi namazni sir)
  4. pola čaše pavlake (čaša od 2dl)
  5. so
  6. peršun

Paprike dobro operite, stavite u tepsiju i ubacite u renu, prethodno zagrejanu na 200C. Potrebno joj je oko 20 minuta da se ispeče (u zavisnosti od rerne). Izvadite je i prekrijte krpom na nekih 5 minuta, kako biste lakše mogli da je ogulite.


Ogulite i očistite paprike, presecite ih na pola i položite je na foliju.


U jednu manju činiju pomešajte namazni sir i pavlaku, pa posolite i stavite peršun ukoliko volite (ovde možete dodati začine koje volite, kao što je npr ruzmarin, kari, biber i ostale vrste začina). Namazom premažite unutrašnjost paprike.


Zatim preko položite pečenicu, 4 lista pečenice.


A sada uvijanje, kao paketić. Uz pomoć folije spustite prvo gornju stranu ka sredini, zatim donju ka sredini (kao na slici).


I nakon toga, preostale dve (levu i desnu) strane.


Nakon toga složite u tepsiju i vratite ih u rernu da se malo još zapeku, oko 10 minuta.


Paprike možete poslužiti.



Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...