Пређи на главни садржај

Paprike sa pečenicom - predjelo


 Napravite paprike sa pečenicom!


Dočekajte svoje goste sa ovim ukusnim predjelom.
 Neka to bude nešto drugačije, ali zaista fino. Ovim jelom će se oduševiti ljubitelji pečene paprike.
Praznici su i sezona slava, ukoliko razmišljate o predjelu evo jednog od predloga. Ni na jednoj od slava ili nekih drugih vrsta praznika, gde dočekujemo goste, nisam naišla na ovakvu vrstu paprika. Recept sam sama smislila, jer mašta može svašta. :)
Počastite i Vi sebe i svoje najmilije ovim ukusnim jelom, a u daljem tekstu pogledajte kako ga možete spremiti.
Nije uopšte komplikovano i ne iziskuje mnogo vremena.



Vreme pripreme oko 40 minuta.
Za 6 paprika potrebno je:



Potrebni sastojci:
  1. 6 crvenih rog paprika
  2. 250gr pečenice
  3. 1 abc sir (ili neki drugi namazni sir)
  4. pola čaše pavlake (čaša od 2dl)
  5. so
  6. peršun

Paprike dobro operite, stavite u tepsiju i ubacite u renu, prethodno zagrejanu na 200C. Potrebno joj je oko 20 minuta da se ispeče (u zavisnosti od rerne). Izvadite je i prekrijte krpom na nekih 5 minuta, kako biste lakše mogli da je ogulite.


Ogulite i očistite paprike, presecite ih na pola i položite je na foliju.


U jednu manju činiju pomešajte namazni sir i pavlaku, pa posolite i stavite peršun ukoliko volite (ovde možete dodati začine koje volite, kao što je npr ruzmarin, kari, biber i ostale vrste začina). Namazom premažite unutrašnjost paprike.


Zatim preko položite pečenicu, 4 lista pečenice.


A sada uvijanje, kao paketić. Uz pomoć folije spustite prvo gornju stranu ka sredini, zatim donju ka sredini (kao na slici).


I nakon toga, preostale dve (levu i desnu) strane.


Nakon toga složite u tepsiju i vratite ih u rernu da se malo još zapeku, oko 10 minuta.


Paprike možete poslužiti.



Prijatno!


Vaša Mica.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Vitaminska kupus salata

Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargarepu

Ćuretina u marinadi

  Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa      4. 1 zelen      5. Pola kašike slatke, tucane paprike      6. Kašičica blago ljute

Hleb od spelte, heljde i lana

Danas napravite hleb od spelte, heljde i lana!   Diskusija o pečenju hleba bez kvasca i moji saveti:   Verujem da ima Vas koji želite da napravite neke ukusne hlebove, a da sa druge strane budu bez kvasca. Kako ne bismo povećavali kiselost organizma i kako bismo se hranili zdravo, neophodno je da iz svakodnevne ishrane izbacite belo brašno i kvasac. Naravno to nije sve, ali što se tiče žitarica i unosa istih u organizam to je jedan od saveta koji nam preporučuju lekari. Isprobala sam više puta da napravim hleb sa sodom bikarbonom, međutim ona ne reaguje bez neke kiseline, kao što je limunska kiselina ili sirće. Međutim, bit je u tome da ne unosimo sirće, tako da hleb možete napraviti sa malo soka od limuna, mešavinom kašičice isceđenog soka i kašičice sode bikarbone. Naravno ovo se koristi kao zamena za kvasac, odnosno kao suplement koji će podići hleb. Kao drugu zamenu možete koristiti prašak za pecivo, on ima sve potrebne sastojke koji će upotpunosti zameniti kvasac. I