Danas napravite tortilje meksikane!
Napravite ove
mekane i ukusne tortilje. Zaista sam dugo tražila recept za tortilje koji će mi se dopasti, međutim juče sam iskombinovala dva i dobila odličan obrok. Moj momak obožava ovakve ukuse, tako da će ovo biti savršeno za moj dan zaljubljenih. Obradujte i vi sebe i nekoga koga volite, a pogledajte i kako.
Vreme pripreme 1 sat i 45 minuta.
Za četiri osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:
-Za testo:
- 1kg belog brašna
- pola kvasca
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika sirćeta
- 1 jaje
- kašičica i po soli
- kašičica šećera
- pola litre mleka
- 1 čaša pavlake
- 1 šoljica ulja
- malo heljdinog brašna
- 1 zamrznuta mešavina (grašak, kukuruz, šargarepa)
- 1 čaša pavlake
- 250 grama salame
- 1 kesica čili majoneza
- 1 manji čen belog luka
- malo bosiljka
- malo origana
- malo soli
Testo: U mlako mleko izdrobite kvasac i dodajte šećer i kašiku brašna. Ostavite da nadođe 5 minuta, zatim dodajte u činiju jedno jaje (umutite), ulje, pavlaku, soli, prašak za pecivo, sirće i sve dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno i zamesite testo. Lepiće se za ruke, ali tako treba. Ostavite da nadođe sat vremena.
Nadev: Skuvajte zamrznuto povrće, ocedite i dodajte u njega pavlaku i čili majonez, iseckan beli luk i izrendajte salamu. Dodajte i ostale sastojke i ostavite da se ohladi.
Pečenje tortilji: Premesite testo i zatim odvajajte lopticu po lopticu koju ćete oblikovati oklagijom u krug. Neophodno je dosta brašna da pospete ispod i iznad tortilje kako biste mogli da je razvučete (ovde sam koristilja heljdino brašno, jer mi je ponestalo običnog). U zagrejani tiganj ubacite tortilju i pecite po minut sa jedne i sa druge strane (ne trebate da stavljate ulje u tiganj). Posle neke pete tortilje sam morala da operem tiganj i opet da nastavim, zbog zagorenog brašna.
1. Odvajajte male loptice |
2. Razvucite ih i pecite |
1. Stavite nadev |
2. Preklopite donji deo ka gore |
3. Desni deo prebacite ka sredini |
4. Isto to i sa levim delom uradite i zabodite čačkalicu u sredinu. |
Ne morate odmah pripremiti sve tortilje. Ostatak testa možete odložiti u kesu i ostaviti u frižider. Možete da stoji dva dana.
Prijatno!
Prijatno!
Vaša Mica!
Коментари
Постави коментар