Пређи на главни садржај

Tortilja meksikana

Danas napravite tortilje meksikane!

 Napravite ove mekane i ukusne tortilje. Zaista sam dugo tražila recept za tortilje koji će mi se dopasti, međutim juče sam iskombinovala dva i dobila odličan obrok. Moj momak obožava ovakve ukuse, tako da će ovo biti savršeno za moj dan zaljubljenih. Obradujte i vi sebe i nekoga koga volite, a pogledajte i kako.


Vreme pripreme 1 sat i 45 minuta.
Za četiri osobe potrebno je:
Potrebni sastojci:

  -Za testo: 
  1. 1kg belog brašna
  2. pola kvasca
  3. 1 prašak za pecivo
  4. 1 kašika sirćeta
  5. 1 jaje
  6. kašičica i po soli
  7. kašičica šećera
  8. pola litre mleka
  9. 1 čaša pavlake
  10. 1 šoljica ulja 
  11. malo heljdinog brašna
  -Za nadev:
  1. 1 zamrznuta mešavina (grašak, kukuruz, šargarepa)
  2. 1 čaša pavlake
  3. 250 grama salame 
  4. 1 kesica čili majoneza
  5. 1 manji čen belog luka
  6. malo bosiljka
  7. malo origana 
  8. malo soli
    Testo: U mlako mleko izdrobite kvasac i dodajte šećer i kašiku brašna. Ostavite da nadođe 5 minuta, zatim dodajte u činiju jedno jaje (umutite), ulje, pavlaku, soli, prašak za pecivo, sirće i sve dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno i zamesite testo. Lepiće se za ruke, ali tako treba. Ostavite da nadođe sat vremena.
    Nadev: Skuvajte zamrznuto povrće, ocedite i dodajte u njega pavlaku i čili majonez, iseckan beli luk i izrendajte salamu. Dodajte i ostale sastojke i ostavite da se ohladi.
    Pečenje tortilji: Premesite testo i zatim odvajajte lopticu po lopticu koju ćete oblikovati oklagijom u krug. Neophodno je dosta brašna da pospete ispod i iznad tortilje kako biste mogli da je razvučete (ovde sam koristilja heljdino brašno, jer mi je ponestalo običnog). U zagrejani tiganj ubacite tortilju i pecite po minut sa jedne i sa druge strane (ne trebate da stavljate ulje u tiganj). Posle neke pete tortilje sam morala da operem tiganj i opet da nastavim, zbog zagorenog brašna.
    1. Odvajajte male loptice

    2. Razvucite ih i pecite 


    3. Ispečene tortilje
    Filovanje tortilji: 
    1. Stavite nadev

    2. Preklopite donji deo ka gore

    3. Desni deo prebacite ka sredini

    4. Isto to i sa levim delom uradite i zabodite čačkalicu u sredinu.
    Ne morate odmah pripremiti sve tortilje. Ostatak testa možete odložiti u kesu i ostaviti u frižider. Možete da stoji dva dana.


    Prijatno!

    Vaša Mica!

    Коментари

    Популарни постови са овог блога

    Ćuretina u marinadi

      Danas za ručak napravite ćuretinu u marinadi! Uvek sam imala, da tako kažem, problem sa pripremom ćuretine. Iskreno, previše mi je suva i tvrda. S obzirom da imam domaću ćuretinu, bilo je ćurećeg mesa u izobilju te sam shodno tome i mogla da eksperimentišem. Primetila sam da je najbolje marinirati ovu vrstu mesa, jer meso omekani i bude divnog ukusa.  Danas sam pripremila ovakav ručak i odlučila se za ovu vrstu marinade. Svi smo bili prezadovoljni ukusom, te ukoliko i Vi želite da oduševite sebe i druge možete spremiti ovaj obrok. Pogledajte recept, a u na kraju teksta pogledajte kako skuvati pirinač koji će biti i dovoljno kuvan, a priom neće izgoreti. Vreme pripreme 1 sat i 15 minuta. Za 4 osobe potrebno je: Potrebi sastojci:    1. 800 grama ćuretine (meso od bataka)    -Za marinadu      1. Pola manje šolje maslinovog ulja      2. 2 čena belog luka      3. 1 šargarepa ...

    Vitaminska kupus salata

    Danas napravite vitaminsku salatu! Uz ručak odlično pristaje. Ukoliko za ručak spremate neko pečeno meso ili uz razna variva, vama po volji je, a uz to je veoma ukusna i zdrava. Možete je koristiti i kao punjenje za tortilje i hamburgere. Ova salata obiluje vitaminima, a ja sam je prvi put jela davno, kao mala zajedno sa pljeskavicom. Danas sam se nje setila i napravila je, međutim umesto sirćeta koje ide u salatu, koristila sam sok od limuna. Zdravo je i korisno, zbog toga sam zamenila, a ukus je isti. U daljem tekstu pogledajte kako se priprema. Vreme pripreme oko 10 minuta. Za 2 osobe potrebno je:   Potrebi sastojci: Jedna manja glavica kupusa 2 šargarepe 1 limun (ili 2 kašičice sirćeta) 2 kašičice maslinovog ulja (ili 2 kašičice suncokretovog ulja) so Kupusu odstranite spoljne listove, presecite ga na pola i uklonite koren (slobodno ga pojedite u toku pripreme, jer je veoma koristan). Sitno narežite kupus i stavite u činiju. Ogulite šargar...

    Pilav sa sosom od paradajza i sa piletinom

    Danas za ručak napravite pilav sa sosom od paradajza i piletinom! Verujem da će se ljubiteljima kineske kuhinje dopasti ova pikantna porcija pilava. Ukus je znatno jači, nije kao običan pilav. Međutim nije teška kombinaija zbog toga što svih sastojaka ide o malo. Ja sam uživala u ovom obroku, a evo kako i vi možete spremiti ovo jelo. Vreme pripreme oko 45 minuta. Za dve osobe potrebno je:  Potrebni sastojci: pola šolje pirinča 3,5-4 šolje bujona glavica crnog luka 200gr pilećeg belog mesa so kašika ulja crvena paprika tucana pola šolje soka od paradajza kuvana šargarepa U šerpu uspite 2,5 šolje bujona i pola šolje opranog pirinča. Neka kuva 15 minuta, dok skoro sva voda ne ispari. Skinuti s vatre i poklopiti da stoji. Sitno iseckati glavicu crnog luka, preko posuti prstohvatom soli i dinstati sa jednom kašikom ulja. Nakon 10 minuta, dodajte malo bujona i malo po malo kako voda isparava dodavati još bujona 2,3 puta. (Pod "malo bujona...